|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ginekolog vs. komisija
2.8.2008 13:42:15   
sunny24
Nevem, če sem lih zadela ta prav forum.

V glavnem, sem na bolovanju že od 16.6. zaradi izcedkov v nosečnosti in prejšnjega ss. Komisija mi je podaljšala bolovanje do 22.9.

Fora pa je v tem, da mi je moja G na obvestilu za mojega osebnega zdravnika napisala, da so mi dovoljeni krajši sprehodi, komisija pa mi je napisala sledeče:
"V času začasne zadržanosti z dela mora biti zavarovanka, ki se zdravi doma na svojem domu in mirovati. Odsotnost je dovoljena le ob odhodu na zdravniški pregled ali terapijo"

Zdej me zanima, a lahko grem kaj ven al moram bit za 4 stenami do konca septembra. Izcedkov nimam več oz samo občasno, ker se mi more pač neki še ven spucat.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ginekolog vs. komisija
2.8.2008 13:42:55   
sunny24
Ja, pa hvala za odgovore!

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.8.2008 13:55:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sunny24
"V času začasne zadržanosti z dela mora biti zavarovanka, ki se zdravi doma na svojem domu in mirovati. Odsotnost je dovoljena le ob odhodu na zdravniški pregled ali terapijo"

Glede na to sklepam, da si lahko samo doma... da počivaš.... pomoje lahko greš tud na zrak pred hišo... drugače maš pa bolniško za mirovanje, ne pa zato, da bi okrog laufala, ali? Če bi bilo to drugo mogoče, bi lahk tud delala.

Naj ti čimprej mine!user posted image

(odgovor članu sunny24)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.8.2008 13:58:30   
sunny24
Sej ne bi okrog laufala, na kak kratek sprehod zvečer bi šla, kar mi je G tudi dovolila. Nevem koga naj poslušam. In bolniško imam tudi zato, ker moje delo za nosečnice pač ni primerno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.8.2008 14:00:56   
Anonimen
Najbolje, da se s tem vprašanjem še enkrat obrneš na svojo ginekologinjo.

Drugače pa mislim, da kak sprehod zvečer ne bi bil sporen- takrat tud komisija ne izvaja obiskov, vsaj kolikor je men znano.

(odgovor članu sunny24)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
2.8.2008 14:51:40   
Katjusa
moj oče je že nekaj mesecev na bolniški in je zadnjič zdravnico vprašal če lahko gre na kaka sprehod pa je rekla ja lahko ampak vedno morte bit tako blizu hiše da vidite vhodna vrata če kdo pride

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.8.2008 15:06:59   
Naja30
Seveda lahko greš na sprehod. Kar je napisala komisija, to je to, ampak če bi te slučajno preverjali, imaš kritje od G.

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.8.2008 15:12:41   
Anonimen
Ne vem, katero mnenje "ima prednost".

Na tvojem mestu bi sla ven, povedala domacim ali sosedom, kam gres, ce slucajno pride komisija in bila nekje v krogu doma. Meni je to totalni nesmisel, da se na svez zrak ne mores. Saj to je clovekova osnovna pravica, dihanje svezega zraka, sploh, ko je bolan. Pa ce gres res samo na sprehod (in ne v life user posted image ), se po moje nimas cesa bat.

(odgovor članu sunny24)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
2.8.2008 16:18:58   
majči22
Če ti je komisija napisala, da moraš biti doma, moraš biti. Tako je meni moja genikologinja rekla, ko sem jo čisto tako info. vprašala.

Ona je rekla, da nima s bolniško nič. Ona da lahko samo predlog, potem pa kar komisija odloči odloči.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.8.2008 21:33:09   
Anonimen
lej, sama sem sicer na bolniški že od sredine januarja in komisija mi je vsak mesec posebi podaljševala in mi napisala čist isto kot pri tebi. Pa ti odkrito povem da sem se sama kar PRECEJ!!! igrala s tem. Stalni naslov sem imela na koroškem, jaz sem bila pa cel čas v Ljubljani pri fantu, pa še na morje sem šla za 14 dni junija..jah...tako je.. vem da se ni za **** s tem in me boste ene ful napadle, vendar taka sem pač jaz.  Ne bom ti rekla da pojdi kamor hočeš, vendar se ne obremenjevat s tem če te slučajno ne bi bilo domov po več ur, al pa kakšen dan... Vem da kar sem delala ni bilo prav...  Če bi pa takrat slučajno res dobila kakšno komisijo na vrata in me ne bi bilo, bi pa itak napisalI kdaj se bodo oglasili naslednjič, za razlog odsotnosti sem pa šla v "lekarno" oz. trgovino po "čaj in limone". Lej, nobenga ne šuntam, pa vendar sem že toliko podlosti doživela v tej naši državi in sem bila doslej vedno korektna in poštena. Zdej ko sem že mal "starejša" in vidim da se s poštenostjo nikamor ne pride se mi enostavno j*** za te stvari !!
Se oproščam ker sem se prijavila pod anonimno, vendar če se ne bi, verjamem da bi mi zasule zs al pa napadle na forumu. Kot pravim-vem da ne delam-oz. nisem delala prav, vendar tako pač je pri meni, ti se pa odloči kot sama najbolj veš. Srečno!

(odgovor članu majči22)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
3.8.2008 8:25:59   
Anonimen
Mene pa zanima, koliko vas je že dobilo komisijo domov, ko ste bile na bolniški med nosečnostjo?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
3.8.2008 11:29:01   
čipka
zadnja anonimna-niti 1x v 8-ih mesecih!user posted image    In tudi jaz sem se kar precej igračkala-me tudi večkrat ni bilo doma.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.8.2008 15:38:25   
šnucika
IZVIRNO SPOROČILO: sunny24

Tale citat se lahko prebere na vseh odločbah komisije.
Če si na komisijski bolniški,vsem to napišejo...sploh,če je komisija kot pri nas površna in sploh ne prebere,zakaj te nek doktor da na bolniško.
Meni so v odločbo dali kar nekaj in sploh ne tisto,ker je G napisal...ko sem mu pokazala,je znorel in sam klical glavno zdravnico komisije,potem sem dobila popravljeno odločbo in pet mesecev me nihče ni preverjal.

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.8.2008 15:59:19   
Naja30
Se strinjam s prvo anonimno. Tudi sama sem bila 1 mesec komisijsko na bolniški in sem šla na sprehod, ja, pa čeprav nisem imela napisano, da lahko. Pa kaj naj cele dneve samo med štirimi stenami ždim? Ne rečem za nosečnice, ki morajo res ležat in je njihovo stanje hudo resno. Zarad enga izcedka npr. ipd. pa ti ni treba bit zaprta noter. Sploh, če ti je G napisala, da so sprehodi dovoljeni.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.8.2008 18:14:04   
sandra123
Meni je moj osebni dr. napisal dovoljenje za sprehode, ki sem ga imela vedno pri sebi...redno sem hodila na sprehode...ne predstavljam si, da bi samo kot kup nesreče ležala doma....bi bila zavaljena kot slon, brez energije, nevitalna....sem pa noseča z dvojčki, tako, da pretiravala nisem...Komisija mi je napisala isto kot tebi oz. dodano je bilo, da upoštevam navodila osebnega dr.....Saj ne vem, ali naj se pohvalim ali ne, ampak ti sprehodi so pri meni pripomogli, da sem se do danes zredila "samo"11,5 kg....dejansko nič, glede na to, da v prihodnjih dneh pričakujem rojstvo svojih user posted image user posted image ...

Lp, Sandra

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.8.2008 19:14:26   
Dashenka
Pa kaj naj cele dneve samo med štirimi stenami ždim? Ne rečem za nosečnice, ki morajo res ležat in je njihovo stanje hudo resno. Zarad enga izcedka npr. ipd. pa ti ni treba bit zaprta noter. 

Res je.
Če je tako, potem tudi ni razloga, da zaradi tega enega izcedka ne bi hodila v službouser posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.8.2008 19:19:08   
ključek
jaz sem bila na bolniški neprekinjeno 3 mesece, in imela na odločbi isto napisano kot ti. G mi je vedno napisal, da naj imam izhode, a komisija ali ne bere ali ne upošteva. tako da sem večino časa preživela med 4 stenami. na koncu se mi je že skoraj "zmešalo", ker to ni normalno, da moraš biti zaprt. jaz sem si želela samo kakšen sprehod, ne pa kofetkanje in letanje po štacunah. sama naredi kar ti misliš, da je prav, ne oziraj se na druge (sploh pripombe, da bi lahko šla v službo - jaz sem si želela, da bi bila ok in bi lahko šla v službo, pa žal nisem mogla) in naj ti bolniška čim prej mine. user posted image

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.8.2008 19:47:44   
sunny24
Nč, neki bom že nardila, da grem mal na luft, ker tu v bloku ni več za zdržat. Bom šla pa mal po temi ven.user posted image

Sicer pa se ne obremenjujem s posti, da bi lahko šla v službo, če mislim vn hodit. Če bi ljudje znali brat, bi videli, zakaj sem v bolniški. user posted image  

Bi pa tudi meni pasalo, da bi hodila v službo in imela polno plačo, ampak žal ne gre. Sicer pa ja, bom potrpela še 2 meseca, potem pa itak grem na bolovanje na stroške firme do porodniške, ker na naši firmi ni primernega dela za nosečnice...

Hvala

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.8.2008 21:24:45   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Pa kaj naj cele dneve samo med štirimi stenami ždim? Ne rečem za nosečnice, ki morajo res ležat in je njihovo stanje hudo resno. Zarad enga izcedka npr. ipd. pa ti ni treba bit zaprta noter. 

Res je.
Če je tako, potem tudi ni razloga, da zaradi tega enega izcedka ne bi hodila v službouser posted image

Sej se mi je zdelo, da se bo kakšna oglasila s tem.

To ni res, kar si napisala. Odvisno je od tega, kakšno delo opravljaš. Če sediš 8 ur za rač., že, če pa si ves čas aktivna v službi, je pa druga pesem.

sunny, ti kar veselo na sprehod! user posted image

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.8.2008 21:53:22   
ključek
Bom šla pa mal po temi ven

jaz sem tud to počela................user posted image user posted image ...............kot en kriminalec sem zvečer hodila po mestu...............user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.8.2008 7:28:39   
johnie
Vsekakor je treba spoštovati odločbo in če na njej piše mirovanje na domu, kljub temu da ti ginekolog priporoča sprehode se od prejema odločbe moraš ravnati po navodilu v odločbi. (pa naj bo še tako nerazumno). Tudi sama sem že dalj časa na bolniški in sem dobila kontrolo, tako da se izvajajo. Se mi pa res zdijo nesmiselne določbe in vem da se človeku začne rahlo mešati ko je zaprt med 4 stene, sploh nosečnicam. Mislim, da je vsaka zase ve koliko pomeni da se malo sprehodi in nadiha svežega zraka in da ve kdaj prenehati oz. ve zakaj je na bolniški in kaj si želi oz. kaj bo za to naredila. Kaj boš naredila je odvisno od tebe, poskrbi zase in svojega user posted image .

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.8.2008 10:10:42   
TiaSara
To ni res, kar si napisala. Odvisno je od tega, kakšno delo opravljaš. Če sediš 8 ur za rač., že, če pa si ves čas aktivna v službi, je pa druga pesem.

Tudi sedenje 8 ur za računalnikom zna biti zelo obremenjujoče in se ga niti približno ne da primerjati s počivanjem doma in kratkimi sprehodi. Se pa absolutno strinjam, da je totalno neumno, da bi morala biti nosečnica, ki ima težave, ki ne zahtevajo strogega mirovanja, morale biti vedno doma. To je gotovo slabo in za žensko in za plod. Kratki, umirjeni sprehodi pa lahko delajo čudeže za počutje in zdravje. (In ne vem kako sploh lahko kdo to primerja s službo).
Kar se pa tiče zlorab - vedno se najdejo taki, ki izkoriščajo in neumno je, da so sedaj vse zaradi tega prikrajšane.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.8.2008 10:57:44   
pikicai
res ne vem zakaj ne bi sla na kak sprehod....sej tut ce pride komisija...tut oni so ljudje...ti kr lepo naspehod, ce ne drgac pa zveceruser posted image user posted image user posted image cez dan je itak prevroce.....

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.8.2008 10:59:33   
pikicai
sm pa kr vesela, da sm sama študentka in mam "bolniško" brez slabe vesti že od maja naprejuser posted image user posted image user posted image tko da lepo čakamo malo štručkouser posted image user posted image

(odgovor članu pikicai)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.8.2008 11:15:37   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: johnie

Vsekakor je treba spoštovati odločbo in če na njej piše mirovanje na domu, kljub temu da ti ginekolog priporoča sprehode se od prejema odločbe moraš ravnati po navodilu v odločbi. (pa naj bo še tako nerazumno). Tudi sama sem že dalj časa na bolniški in sem dobila kontrolo, tako da se izvajajo. Se mi pa res zdijo nesmiselne določbe in vem da se človeku začne rahlo mešati ko je zaprt med 4 stene, sploh nosečnicam. Mislim, da je vsaka zase ve koliko pomeni da se malo sprehodi in nadiha svežega zraka in da ve kdaj prenehati oz. ve zakaj je na bolniški in kaj si želi oz. kaj bo za to naredila. Kaj boš naredila je odvisno od tebe, poskrbi zase in svojega user posted image .
A te lahko vprašam kateri dan v tednu in uro so te pa preverili? Tolk, da mal preverimo kdaj majo te obiske in, da se znamo orientirat user posted image

(odgovor članu johnie)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?