natasa78
|
Je res odvisno od otroka..moja mama pri starejši sestri kdaj pa kdaj enostavno ni mogla brez ene čez rit, ker je moja sestra tak tip človeka, da išče, izziva, dokler ni tepena, potem je pa mir za dva dni(tudi sedaj v življenju na splošno ko je stara že čez 30)..ko pa je mama pri meni uporabila eno čez rit, sem bila užaljena da me pet dni ni bilo iz sobe,se mi je od vse krivice podiral svet, pa tudi sicer sem drugače ubogala na besedo,otroci so razlilčni,ZELO RAZLIČNI!!!...sem drugače zagovornica nenasilne vzgoje brez udarcev in zato me je še toliko bolj v negativnem smislu presenetila lastna reakcija (me je bilo sram samo pred sabo), ko me je moj enoletni škratek ful ugriznil v zizo,sem ga kar čez rit,takoj, brez razmišljanja, kot v samoobrambi...po drugi strani pa ta ena čez rit verjetno ni izkušnja ki bi otroku pustila neke psihične posledice in frustracije...gre po moje bolj za to, ali otok odrašča v družini, kjer na splošno prevladuje neko optimistično in pozitivno vzdušje, kjer sta oče in mama zadovoljna sama s sabo in eden z drugim in z otroci,in uspešno skupaj rešujeta vsakdanje male in velike probleme...lahko otrok zraste gor brez samega udarca, v družini kjer škriplje v odnosih, pa se o tem ne govori,je pa skoz neko čudno vzdušje(npr. mož vara ženo, ona to ve, pa je tiho,da bo mir v hiši, je pa vsa zagrenjena in tako jezna nanj, da ga že kar sovraži, ampak ji on predstavlja materialno varnost, ona pa ima čas za otroke, pa potem vso svojo ljubezen in skrb vlaga le v otroke, v partnerja pa nič...je to mnogo hujša stvar kot če je otrok občasno priča glasnim, odkritim "pogovorov" med staršema, ki sta prav tako samo človeka, ki morata kdaj pa kdaj kej razčistiti in ki jima kdaj popustijo živci...no ja tole moje pisanje je kar tako eno laično mnenje, pa naj še katera kaj napiše...Pozdravček,Nataša.
|