|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ena po riti
23.5.2005 11:56:59   
Anonimen
Joj, maš spet dolgega Tjazy! :love:
Mislim post.

(odgovor članu L&F&B)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   Ena po riti
23.5.2005 12:00:56   
Anonimen
Pa se to...

Ce otrok dela vec cas le to kar ga je volja.. potem se jasno strinajam s tvojimi ugotovitvami.

Komu pa si to napisala? Kar tako?

Jaz na primer tega, da otrok dela kar se mu ..... niti slucajno ne zagovorjam..

Zagovarjam samo to, da je bolje uporabiti pohvalo, ker ga dodatno stimulira in ne ustvari efekta kontriranja... kot pa kazni.. ki ustvari neko lazno stanje.

Ti je isto, kot krscanstvo, ki je namesto drugih metod, uporabilo metodo pekla.. torej metodo kaznovanja.. da se bi ljudje ravnali po njihovih halucinacijah.

(odgovor članu L&F&B)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   Ena po riti
23.5.2005 12:07:14   
Anonimen

Meta.. :)- :)-

(odgovor članu L&F&B)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   Ena po riti
23.5.2005 12:18:54   
Gina
Ja, Tjazy, govoriva eno in isto in se z odgovori in vprašanji ali če hočeš drugače ugotavljanji, vrtiva v enem in istem krogu.... Ampak žal je tako, da eni imamo otroke, ki se mečejo po tleh za bonbone in imamo otroke, ki hočejo svoje in delajo po svoje ne glede na vse in žal je tako, da živimo v tej družbi, v kateri imamo voditelje, čeprav se ne strinjamo s tem in žal smo se hočeš nočeš rodili na ta svet, ki ga zdaj ta hip spremeniti za 360 stopinj ne moremo v trenutku....
In še vedno ne vem, kaj bi naj naredila, če otrok na noben način ne uboga? Naj ga pustim, da dela kar hoče??? V bistvu zagovarjaš po eni strani tezo, da ubogati ni treba, ker se s tem zamori duha, po drugi pa rečeš, da otrok dela kar se mu...niti slučajno ne zagovarjam. Torej prihajaš ravno tako v kontradikt sam s sabo. Samo trenutno pač še nimaš problema, da otroku ne bi mogel lepo dopovedati. To je vsa razlika. Nisi v situaciji, v kateri ne bi videl rešitve, zato ne razmišljaš o drugih možnostih sploh.
No saj je vseeno. LP

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   Ena po riti
23.5.2005 12:25:19   
L&F&B
Jaz pa bi se samo toliko vmešala, da opomnim, da če vzgajaš brez udarcev, še ne pomeni, da je to permisivna vzgoja. Zakaj mislite, da se brez tepeža ne da vzgajat? Tudi starši smo si različni.

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   Ena po riti
23.5.2005 12:32:22   
Gina
L&F&B še enkrat ponavljam, ne govorimo več o eni po riti, ampak o vseh oblikah "nasilja", kar se vsi strinjamo, da tudi kričanje in ignoranca ali kaj drugega je. Če pa tebe tvoj otrok uboga samo na besedo, pa to ni odvisno le od tebe, ampak predvsem od njegovega karakterja in inteligence. Jaz imam 3 otroke, pa se vsi trije na mojo enako vzgojo popolnoma različno odzivajo. Ja, če bi ostala pri prvem otroku, bi še vedno mislila, da je otrok tako priden zaradi moje vzgoje, pa še ponosna bi bila na to. Ampak to so iluzije, neresnica, bedarija verjet.

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   Ena po riti
23.5.2005 12:37:09   
Anonimen

Gina.. saj sva zadnjic ugotovila, da imava isti problem.. In sicer spanje..
Moja hcerka noce in noce in se enkrat noce iti spat. To ji je najvecja muka..

In res je, da nisem cist ziher, kaj bi bilo bolje..

Ampak pravim, da bi mogoce bilo bolje uporabiti nagrado za spanje.. kot pa kazen, ce ne gre spat. Samo to! Bolj je efektivna.. samo spet ni tisto pravo, ker potem gre spat zaradi nagrade..

Ampak dejmo se postaviti v otrokovo kozo. Spat mora sam v sobi.. med tem, ko mamica in ocka spita skupaj. In pri nas je trenutno zdaj tako, da v najini sobi spi se njen bratec.. in cist logicno, da ni navdusena, da je locena od vseh.. Sej razlozis tako in drugace.. ampak se vedno je dejstvo enako. Ona spi sama..
Imamo pac tako butasto organizirano.. in to so posledice.

(odgovor članu L&F&B)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   Ena po riti
23.5.2005 12:40:14   
Anonimen

Gina.. se strinajm s tem, da je veliko odvisno od karakterja.. kot si napisala..

In nekako logicna posledica, je, da tega karakterja ne moremo spremeniti kar tako .. in zato ti trije otroci ne bojo imeli enako zivljnje.. in pac s tem bo moral ziveti.
Ker ves, da je odvisno od karakterja.. ves tudi ,da od vseh treh ne mores dobiti enak rezultat..
lp

(odgovor članu L&F&B)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   Ena po riti
23.5.2005 12:51:23   
Primoza
Različni odzivi na isto vzgojo so dejstvo. Dodatne komplikacije so, ker se tudi človek sam spreminja, se pravi drugega avtomatično vzgaja "drug" človek, ki običajno te spremebe še opazi ne. Ampak ena po riti nikomur ne škodi, pa nisem zagovornik nasilja (vsaj mislim da ne :ups:). Mnenja sem, da je vsakakršna komunikacija boljša kot pomanjkanje komunikacije. Bolje kot hlad se je dobro razjeziti drug na drugega in to nato nadgraditi z ustrezno razlago.

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   Ena po riti
23.5.2005 13:03:16   
Anonimen
Ok, Gina, meni pa nekaj ni jasno.
Prej si napisala, da si ti pri isti vzgoji postala normalna oseba, tvoj brat pa nasilnež. A hočeš povedati, da bi morali starši tvojega brata parkrat udarit, pa bi bil danes pošten in normalen?! Ker po mojih izkušnjah z nasiljem je tako:
- Nasilje rodi nasilje - se pravi, da se samo stopnjuje
- Nasilje povzroči (pa čeprav gre samo za eno čez rit), da se otrok umakne sam vase in postane popolnoma pasiven in prestrašen.

Pa nikakor nisem pristaš permisivne vzgoje, menim, da je potrebno biti že od vsega začetka sistematičen pri vzgoji.

(odgovor članu L&F&B)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   Ena po riti
23.5.2005 13:09:38   
nejcko
Ja, Tjazy, in če nadaljujem tvoj zadnji stavek, tudi posledično vseh treh otrok ne moreš vzgajati na popolnoma enak način ...
In res je, nihče ne zagovarja nasilja in nihče ne pravi, da ni vzgoje brez nasilja. Mislim, da si vsak starš želi, da mu nikoli in nikdar v življenju ne bi bilo potrebno povzdigniti glasu nad otrokom ali mu dati eno čez rit, ali ga poslati na "ohlajanje" v sobo, in prav tako si želi, da bi njegov otrok od novorojenčka dalje pridno spančkal celo noč, pridno jedel ...
Žal pa so otroci zelo različni in dokler nekdo ni postavljen pred dejstvo, žal ne more soditi o tem.

Jaz vem, kako zgleda imeti otroka, ki mu npr. že tri leta dopovedujem, naj ne tolče z igračkami in naj jih ne meče ob tla, in bog mi priča, da ga zaradi tega nisem nikoli udarila, pa sin to še vedno počne. In ko igračo dokončno polomi, jo sam nese v smeti. In noben ukrep ne pomaga - niti da mu igrače vzamemo in za določen čas skrijemo, niti da se z njim o tem pogovarjamo, niti da mu "grozimo", da ne bo dobil nobene igrače več, niti da malo povzdignemo glas nad njim ... skratka nič.
Hčerkico pa samo malo bolj resno pogledam in ji rečem z bolj resnim glasom "NE", pa takoj preneha.

Torej, bodimo realni, kot je napisala Seven. Otroci so različni, tudi starši smo različni in tudi razumevanje samega pojma "nasilje" se skozi čas spreminja. Mislim, da je v interesu večine staršev, da otroku nudijo najboljše od možnega, ampak misliti, da pa smo požrli vso pamet tega sveta in da so bile v preteklosti vse stvari a priori slabe, to pa je popolni nesmisel. Vzgoja in njene teorije niso nastale z dnem, ko smo sami postali starši.

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   Ena po riti
23.5.2005 13:09:53   
Abby
Ne, ve niste nič krive, otroci vas sami prisilijo, da jih mlatite. Taka naravnanost je še slabša od samega tepenja. Vsaj priznajte, da tepete zato, ker drugače ne znate. Sicer pa tudi moja hčerka ni ultra pridna. Je pa moja in nikoli je ne bi mogla udariti. Raje se ubijem.

Seveda nisem brala vseh dogih kolobocij. Čas, ki bi ga porabila za to, sem raje namenila hčerki. Da se o čem pogovoriva in nama bo skupaj precej lepše, kot bi nama bilo, če bio se sporazumevale z udarci.

Predpostavljam torej, da ne tepete iz užitka. Če bi rade vzgajale otroke brez udarcev, vendar še vedno kaznovale, kadar je to potrebno, vendar na humanejši način, si preberite knjigo avtorja Johna Graya "Otroci so iz nebes". Morda boste našle notri kaj uporabnega.

Ne skušam vas spremeniti, itak ne bi imelo smisla. Si bom pa sposodila eno lepo misel, ki sem jo nekje prebrala:

"Če v množici spremeniš enega človeka, je to zelo malo. Če si ta eden ti, si spremenil ves svet."

Jaz sem svoj svet spremenila. Ve pa kar lepo krščujte otroke in jih čistite grehov, ko pa to ne zaleže, pa kar posezite po batinah. To je vaša stvar. Ne boste pa ve mene obsojale, ker svoje težave rešujem brez udarcev.

Ne trudite se s komentarji, ker me ne zanimajo.

Tjazy, hvala za izraženo podporo.

Lep dan želim.

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   Ena po riti
23.5.2005 13:09:55   
Gina
Evo, zdaj smo pa v srži problema. Tudi jaz se počutim krivo, kadar hočem da je po moje, ker me preganjajo podobe tega, kako ukalupljam otroka ali pa podobe tega, zakaj ima otrok problem (tvoja noče sama spati, moja pa bi tako rada še brala ali gledala tv ali karkoli, samo da bi se ji dogajalo, pa da ne bi zamujala življenja s spanjem). Problem je najti mejo pri sebi. Kje je meja tega, da delam otroku dobro (kljub temu, da od njega nekaj zahtevam na vsak način, tega pa ne morem drugače, kot z nasiljem, pa ne govorim o pretepanju ali eni po riti, ampak drugih oblikah) in kje je meja tega, da ga ne ukalupljam? Včasih jo je težko videt. Sploh če si bil vzgojen tako, da ti meja niso postavili drugače, kot z razgovorom. Saj veš, potem se celo življenje učiš, česar te niso naučili doma in to je reči nekomu NE, ali pa reči nekomu, zdaj bo pa po moje in zato se ne bom počutil krivega (ker s tem delam otroku na dolgi rok dobro, čeprav zdajle trpi, ker ni po njegovo).

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   Ena po riti
23.5.2005 13:12:22   
karmy
@abby

rahlo pretiravaš... pol ni čudn da je vsaka generacija bolj usekana.. :zmeden: otroc si vedno več upajo...kaj bo naredu starš? ne ne smeš tega in to je vse? :zmeden2:

kakor so druge rekle, ne zaleže včasih samo beseda.. in če boš mela tako bebiko k bo v to skupino spadala boš takoj spremenila mnenje...

seveda je nasilje nekaj, vzgoja pa čist nekaj drugega, ampak pri nekaterih brez parih čez ritko, ne zaleže... jzt sm bla tud ene parkrat tepena, ampak zato še ne tepem staršev, ker imam spoštovanje do njih čeprav priznam da me je enkrat prijel da bi mamo udarla ampak je nism... :angel:

Gina je čisto lepo povedala in se pridružujem njenem mnenju...

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   Ena po riti
23.5.2005 13:12:27   
Gina
Vmes jih je še par odpisalo, zgornji odgovor je replika tjazyju.

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   Ena po riti
23.5.2005 13:16:34   
Gina
Abby, samo to, ovni so zelo pridni otroci, jaz sem slučajno rojena na isti dan kot tvoja punčka. Zagotavljam ti, da ni ovna, ki v puberteti ne bi vseh ovir preskočil in ki bi ga bilo lahko prenašat takrat, kljub temu, da so ovenčki super krasni kot majhni otroci. Puberteta jih obrne za 360 stopinj. Moja mati je bila skoraj da bog, ker me niti enkrat ni udarila. Po svoje je bila neumna. Piši nam takrat.

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   Ena po riti
23.5.2005 13:22:34   
Gina
Ankica, ta tvoja teorija ne drži. Če bi prebrala vse moje poste, bi si prebrala odgovor na tvoje vprašanje.

Mojega brta bi morali na kakršenkoli način naučiti, da ne more biti vedno vse po njegovo. Prav gotovo.

Nasilje ne rodi nasilje, če le to ni v nekih strašnih merah. Če boš otroku odločno povedal, da hočeš, da dela tako kot je treba, če ga kaznuješ ali ignoriraš ali pa ga nadereš ali v končni fazi daš eno po riti, je to iste vrste nasilje. (V današnjih časih, ko pravzaprav noben otrok ni več tepen, ampak res redko dobi kakšen eno čez rit). Če bo otrok ugotovil, da je v življenju čisto ok, če ni vse po njegovo, hkrati pa bo lahko vendarle odločal o veliko stvareh in ne bo vkalupljen, ne bo ratal motena oseba, niti nasilen ne bo. Še enkrat, ker očitno ne razumete....govorim o otrocih, ki ne razumejo na besedo. Nekateri ne razumete, ker takih otrok nimate.

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   Ena po riti
23.5.2005 13:24:09   
Primoza
"Seveda tudi jaz kdaj zavpijem, pa tudi me je že prijelo, da bi jo mahnila, ampak veš kaj? Jaz se znam zadržati."

Zadrževanje čustev je vedno sumljiva zadeva.

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   Ena po riti
23.5.2005 13:26:00   
karmy
če dvignjeni glas deluje, zakaj bi mahnila? :zmeden: dobro je da se zadržiš v nekaterih situacijah in uporabiš druge taktike...

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   Ena po riti
23.5.2005 13:27:39   
Primoza
Saj dvignjeni glas je tudi nasilje. Če ne drugega je slabo za sluh.

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   Ena po riti
23.5.2005 13:32:47   
karmy
če ne gre drugače... mogoče maš ti srečo pr tamalih da jasn NE zaleže.. niso vsi otroki angelčki... ki poslušajo na besedo..

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   Ena po riti
23.5.2005 13:33:42   
Anonimen

Gina.. in kaj naredis, ko noce iti spat?

(odgovor članu L&F&B)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   Ena po riti
23.5.2005 13:34:31   
nejcko
Točno tako, primoza, za nekatere je tudi povzdigniti glas ned otrokom ultra nasilje.
In Karmy, nekaterim niti to ne pomaga, verjemi.

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   Ena po riti
23.5.2005 13:36:20   
karmy
ooh kar verjamem da ne pomaga...

tjazy, kaj narest k noče spat? uff.. boš sam pogruntal k tvoja ne bo hotla it spat... :hudicek:

(odgovor članu L&F&B)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   Ena po riti
23.5.2005 13:38:02   
Anonimen

Sej noce iti spat...

(odgovor članu L&F&B)
  Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Bi obiskovali zobozdravnika, ce do njega ne vozi lokalni promet, se pravi bi se morali vedno odpraviti z svojim avtomobilom ali iskati drug nacin prevoza?
gagaga

Bi obiskovali zobozdravnika, ce do njega ne vozi lokalni promet, se pravi bi se morali vedno odpraviti z svojim avtomobilom ali iskati drug nacin prevoza?

da (88%)

ne (12%)

Število vseh glasov: 48

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!