|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dva recepta za pripravo spomladanskih belušov
21.3.2007 9:28:11   
Anonimen
divjih in gojenih špargeljnov.Recepte sem staknila v časopisu,nisem pa jih sprobala.Enega še posebi,ker,je malo drag,če računaš,da si moraš nabaviti
tartuf.user posted image

Beluši z parmezanom:
 
Sestavine:
0,5 kg gojenih belušov,
0,5 kg divjih belušov,
nekaj strokov česna,
0,1 kg naribanega parmezana.
vejica timijana,
šopek petršilja,
oljčno olje,
1 dolga rezina pršuta ali pancete na osebo,
poper,sol,
dve do tri jušne žlice paradižnikove omake ali svežega paradižnika.

Beluše operemo pod tekočo vodo.odstranimo spodnje olesenele dele.
Pripravimo majhne mešane šopke(divjih in gojenih).
Vsak šopek ovijemo s pršutom ali panceto.
Položimo na namaščen pekač.Vsak šopek namažemo
z malo paradižnikove omake ali ga prekrijemo z rezino paradajza.
Vse skupaj posujemo z parmezanom in na drobno nasekljanimi zelišči.
Pri soljenju smo previdni,saj pršut vsebuje veliko soli.
Jed prekrijemo z alu folijo,da se beluši ne bodo preveč
presušili,pet minut pred koncem peke pa jo odstranimo,da se vse lepo zapeče.
Pečemo 20-30 minut na 200 stopinjah.

Žepki z beluši in tartufi:
 
Sestavine:
1kg mešanih belušov,
1 srednje velik bel tartuf,
1 zavitek listnatega testa,
šopek petršilja,
0,2 kg domače skute,
strok česna,
oljčno olje,
vejica origana.

Beluše operemo,odstranimo olesenel del jih narežemo na približno
dva centimetra velike koščke.
Na oljčnem olju jih na hitro popražimo skupaj s sesekljanim česnom.
Ko so še mlačni,jim dodamo sesekljana zelišča in skuto.
Po okusu vse skupaj solimo.Iz listnatega testa naredimo kvadratke.
Na vsakega položimo eno jušno žlico mase,čez naribamo malo belega tartufa.
Robove testa premažemo z vodo,da se bodo lepše sprejeli in med peko ne bodo odprli.
Lahko oblikujemo trikotnike,pravokotnike,po želji.
Premažemo jih z oljčnim oljem in pečemo v ogreti pečici 30 minut
na 175 stopinjah.Postežemo tople ali hladne.

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dva recepta za pripravo spomladanskih bel...
21.3.2007 9:30:08   
Anonimen
kje pa jih naj dobim? Divje mislim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Dva recepta za pripravo spomladanskih bel...
21.3.2007 9:34:42   
Anonimen
Greš za vikend(ti ne moreš,pošlji koga drugegauser posted image )na izlet  sem k nam na obalo in jih nabereš.Ali pa,če še ne jih pa še bodo prodajali ob cesti ljudje,ki se s tem bavijo.Največ prodajalcev špargeljnov pa je ob cesti za Poreč(stari cesti)Zdužiš izlet z koristnim.Sicer pa ni striktno,da morajo biti mešani,saj lahko poskusiš samo z gojenimi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Dva recepta za pripravo spomladanskih bel...
21.3.2007 9:48:17   
muki1
Meni so pa najboljši zeleni beluši, ne beli z kuhano jajčko in začinjeni s kisom in bučnim oljem. Mmmmmmmmm.

_____________________________

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Dva recepta za pripravo spomladanskih bel...
21.3.2007 9:59:53   
Anonimen
Neva ali pa prideš ti k nam na izletuser posted image

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dva recepta za pripravo spomladanskih bel...
21.3.2007 10:07:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: URSKA

Neva ali pa prideš ti k nam na izletuser posted image


Jaz jih redko kdaj nabiram,enostavno jih ne vidim med vsem tistim zelenjem,pa čeprav poznam strateške točke,sem slepa popolnomauser posted image user posted image
Moj jih nabira,ko gre s psi na sprehod.Drugače pa počkam,da jih teta nabere,jih očisti in spakira in dostavi na domuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Dva recepta za pripravo spomladanskih bel...
22.3.2007 11:37:59   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: muki1

Meni so pa najboljši zeleni beluši, ne beli z kuhano jajčko in začinjeni s kisom in bučnim oljem. Mmmmmmmmm.



Kdaj lahko pridem na kosilo?

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?