Anonimen -> Dva recepta za pripravo spomladanskih belušov (21.3.2007 9:28:11)
|
divjih in gojenih špargeljnov.Recepte sem staknila v časopisu,nisem pa jih sprobala.Enega še posebi,ker,je malo drag,če računaš,da si moraš nabaviti tartuf.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Beluši z parmezanom: Sestavine: 0,5 kg gojenih belušov, 0,5 kg divjih belušov, nekaj strokov česna, 0,1 kg naribanega parmezana. vejica timijana, šopek petršilja, oljčno olje, 1 dolga rezina pršuta ali pancete na osebo, poper,sol, dve do tri jušne žlice paradižnikove omake ali svežega paradižnika. Beluše operemo pod tekočo vodo.odstranimo spodnje olesenele dele. Pripravimo majhne mešane šopke(divjih in gojenih). Vsak šopek ovijemo s pršutom ali panceto. Položimo na namaščen pekač.Vsak šopek namažemo z malo paradižnikove omake ali ga prekrijemo z rezino paradajza. Vse skupaj posujemo z parmezanom in na drobno nasekljanimi zelišči. Pri soljenju smo previdni,saj pršut vsebuje veliko soli. Jed prekrijemo z alu folijo,da se beluši ne bodo preveč presušili,pet minut pred koncem peke pa jo odstranimo,da se vse lepo zapeče. Pečemo 20-30 minut na 200 stopinjah. Žepki z beluši in tartufi: Sestavine: 1kg mešanih belušov, 1 srednje velik bel tartuf, 1 zavitek listnatega testa, šopek petršilja, 0,2 kg domače skute, strok česna, oljčno olje, vejica origana. Beluše operemo,odstranimo olesenel del jih narežemo na približno dva centimetra velike koščke. Na oljčnem olju jih na hitro popražimo skupaj s sesekljanim česnom. Ko so še mlačni,jim dodamo sesekljana zelišča in skuto. Po okusu vse skupaj solimo.Iz listnatega testa naredimo kvadratke. Na vsakega položimo eno jušno žlico mase,čez naribamo malo belega tartufa. Robove testa premažemo z vodo,da se bodo lepše sprejeli in med peko ne bodo odprli. Lahko oblikujemo trikotnike,pravokotnike,po želji. Premažemo jih z oljčnim oljem in pečemo v ogreti pečici 30 minut na 175 stopinjah.Postežemo tople ali hladne.
|
|
|
|