Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Dobra paradižnikova omaka 25.7.2011 21:31:48
|
|
|
|
Anja25
|
Jaz naredim takole; v lonec dam olje (po občutku, odvisno koliko omake želiš), na olje pa sladkor in mešam s kuhalnico, da se sladkor stopi. Nato dam na olje s stopljenim sladkorjem moko in mešam kar z uno metlico, ki jo imaš za pecivo in ko moka porumeni gor zlijem ali paradižnikovo omako iz tetrapaka (pomi), ali pa že prej kuhane, olupljene in zmiksane paradižnike in po potrebi dodam še vodo in mogoče še malo paradižnikove mezge, solim in mogoče še dosladkam po okusu, dodam baziliko in ko to zavre dam v omako kuhat polnjene paprike ali pa čufte. Dober tek in LP
|
|
|
|
RE: Dobra paradižnikova omaka 25.7.2011 21:33:51
|
|
|
|
StrawberrY
|
Jaz naredim takole (pa so jo do sedaj vsi pohvalili, med drugimi tudi moja tašča ). Na olju posteklenim čebulo, dodam žlico sladkorja, premešam in zalijem s paradižnikovo kašo. Dodam vodo, notri namečem še zelenjavo, predvsem veliko korenja, ki da sladek okus, zeleno, kolerabo, peteršilj-list in koren, ma skratka kar imam doma zelenjave. Solim. Notri vržem še eno celo jabolko-zaradi kisline. Ko je zelenjava kuhana, spasiram s paličnim, precedim in dam v to omako kuhat filane paprike in čufte. Če se kdaj zgodi, da je omaka redka, dodam malo moke. Ampak res redko, ker sama zelenjava dovolj zgosti omako. Boš vidla, po tej omakci si boš prste obliznila
|
|
|
|
RE: Dobra paradižnikova omaka 28.7.2011 21:24:04
|
|
|
|
jakipaki83
|
Jaz pa takole: paradižnike razčetverim in dam kuhat v vodo. Ampak potrebuješ kar precej paradižnikov, vode pa ravno toliko, da so pokriti ()lahko daš tudi nekaj svežega paradižnika in nekaj vloženega). Pa kakšen list bazilike dam zraven in origano. To potem vre (ne rabiš veliko časa). KO je paradižnik zelo mehak zmiksam s paličnim mešalnikom in precedim in odvržem koščke. V ponvi karameliziram sladkor (voda+sladkor), ampak samo malce, da je take lepe nežno rjave barve. Dam v omako. Potem naredim še podmet z moko. In tudi to vmešam v omako.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Magnezij in železo v nosečnostiV nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?