Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Dober, enostaven recept za kruh.... 19.11.2007 9:54:20
|
|
|
|
soncece24
|
Kupiš moko za kruh v hoferju, dodaš vodo, flikneš v kruhomat in to je to
|
|
RE: Dober, enostaven recept za kruh.... 19.11.2007 9:56:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Kupiš mix moko(una z hoferja polnozrnata je ful dobra), zmešaš z vodo, nardih hlebček in daš v pečico ...ta je najbl simpl, in edin k ga znam....ti bodo drugi več povedal Kalbo vem da je enkrat spisal en recept za kruh k ga ful pohvaljo.
|
|
|
|
RE: Dober, enostaven recept za kruh.... 19.11.2007 10:02:50
|
|
|
|
tina104
|
Pol kile hoferjeve ali sparove moke za pripravo kruha in 350 ml vode, na dno daš vodo in gor to moko oz. mešanico. Nastaviš program, vse drugo naredi stroj. Iz te moke je kruh res mehak. Zaenkrat sem naredila sama še tak kruh in je uspel: 500 g bele moke 350 ml mleka 1 žlica olja 1 suhi kvas 1 žlička soli pribl. žlica sladkorja 100 g rozin Vse, razen rozin, sem dala noter na začetku, rozine pa ob prvem piskanju. Je pa bil ta kruh mogoče malo bolj drobljiv po 2 dneh kot pa oni iz pripravljenih mešanic in malo manj penast, ampak vseeno zelo dober. Tudi skorja se je malo bolj zapekla, zato je bolje nastavit na srednjo ali svetlo zapečenost, se mi zdi. Pri onih pripravljenih mešanicah nastavim na temno zapečenost, normalen program - 3 ure.
|
|
RE: Dober, enostaven recept za kruh.... 19.11.2007 10:18:01
|
|
|
|
tul
|
Jst delam takole: 500 g bele moke (pa ne une najcenejše) 3 dcl mleka ali vode (jst dam mleko) 1 mala žlička sladkorja 1 mala žlička soli(zvrhana) 3 žlice olja pol kvasa To daš v kruhomat da pregnete, nato daš ven vzhajat cca 45 min, potem pa pečeš na 180 pribižno 35-40 min. Tko jst naredim kruh, pa še nikol ni nč ostal.
|
|
|
|
RE: Dober, enostaven recept za kruh.... 19.11.2007 10:44:15
|
|
|
|
ery
|
Aha.. Jaz tudi ne kupujem tistih mešanic, ker s emi zdi, da je še zmer vse umetno, ampak kupim moko v mlinu...
|
RE: Dober, enostaven recept za kruh.... 19.11.2007 12:30:25
|
|
|
|
puncica
|
Testiram testiram ker imam nov kruhomat zaenkrat sem naredila kruh po tem receptu in po enem iz knjige, ki je zraven kruhomata ampak me moti ker moraš noter dat tud mleko v prahu, ki sem ga jaz izpustila, tako da se še iščemo,. Kruh je sicer dober in mehek ampak jaz bi imela večje luknce kar pa verjetno en bo ratal, ker je to le kruhomat mešanic za kruh ne kupujem ker me deklaracija na njih ni prepričala.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizkeMedtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?