tina104 -> RE: Dober, enostaven recept za kruh.... (19.11.2007 10:02:50)
|
Pol kile hoferjeve ali sparove moke za pripravo kruha in 350 ml vode, na dno daš vodo in gor to moko oz. mešanico. Nastaviš program, vse drugo naredi stroj. Iz te moke je kruh res mehak. Zaenkrat sem naredila sama še tak kruh in je uspel: 500 g bele moke 350 ml mleka 1 žlica olja 1 suhi kvas 1 žlička soli pribl. žlica sladkorja 100 g rozin Vse, razen rozin, sem dala noter na začetku, rozine pa ob prvem piskanju. Je pa bil ta kruh mogoče malo bolj drobljiv po 2 dneh kot pa oni iz pripravljenih mešanic in malo manj penast, ampak vseeno zelo dober. Tudi skorja se je malo bolj zapekla, zato je bolje nastavit na srednjo ali svetlo zapečenost, se mi zdi. Pri onih pripravljenih mešanicah nastavim na temno zapečenost, normalen program - 3 ure.
|
|
|
|