kofetek2010
|
a mojo porodno zgodbo? sem včeraj vse napisala in me je lepo odregistriralo zato le na kratko: - ob 6h zjutraj (07.12.) se mi je zazdelo, da mi kljub ležečemu položaju nekaj med nogami kaplja in curlja - šla sem na WC in na papirju mi je ostal rdeč smrkelj - pol ure za tem so se mi začeli popadki na 5 minut, ki sicer niso bili bogvekaj boleči - nato sem šla pod tuš in na britje - ob 07:30 smo se odpravili na pot (mulca odpeljeva v šolo, moj je moral nujno ob 8h še nekaj službenega opravit in nato nadaljujeva pot v Postojno) - ob 08:40 prideva v PO - priklopijo me na CTG - ki pa že v štartu (po 10 min) ni bil babici všeč, zato me obrne iz hrbta na desni bok, nič boljše zato še na levega, stanje nespremenjeno - ob popadkih je mali padel pulz (moral bi naračšat) - gre po doktroja, ta pravi, da se tamali ne godi dobro (da jo po vsej verjetnosti popkovnica zateguje) in da bi bilo dobro, da se jo čimprej porodi - torej bom danes rodila??? - moj mož odpove vse sestanke za ta dan - jaz pa v jok, jok, jok,.... in panika, da z umetnimi na silo nočem rodit, kr sem pri sinu predolgo in preboleče rojevala (EA je tako zaradi nujnosti odpadla) - dajo mi na izbiro normalni ali spinalni CR, a se zaradi tamale odločim za spinalnega, saj bi ji ob normalnem lahko še bolj padel pulz - babica me še malo bolj temeljito pobrije, dosledna pač (sama se itak nisem vredu, saj s špeglom med nogami ne gre), nato me sklistrira - dajo mi en kup paprijev za izpolnit in podpisat, povprašajo o boleznih in vsem kar spada zraven - ob 11:05 sem že v operacijski kjer začnejo s pripravami za CR - od nervoze se mi nenadzorovano trese cel zgornji del telesa, ki ni bil omrtvičen od spilnalne - z mojim nestrpno pričakujeva kdaj bo nastopil trenutek, ko bo na oni strani zavese zaslišat najino tamalo - iz radia odmeva Hotel California in ob tej pesmi se - ob 11:48 se tamala rodi, sledi čisto nežen punčkast jokec, na brzino (za 2 sekundi) mi jo pokažejo in že šibajo z njo v drug prostor, moj mož pa z njimi - na operacijski ostanem še debelo uro preden me sčistijo in zaprejo (ful ne ugoden filing, saj slišiš kako ti šarijo po notranjosti, čustiš pa samo neboleče premikanje, res ful neprijetno), zgubila sem kar liter krivi, pa še hematom se mi je nekje naredil, zato je zapiranje trajalo mal dlje - ko me zaprejo me prestavijo na intenzivno (v šok sobo), moj mi prinese pokazat tamalo (za enih 5 minut), joj kako je lepa, zavita je kot ena štruca in s tako hecno kapo na glavi, a kljub temu zame najlepša pupa na svetu, nafilajo me s protibolečinskimi, saj me je ful začelo bolet - posledica nič dojenja dokler me bodo morali filat z dodatnimi protibolečinskimi (zaradi alergije na analgin dobivam tramal) - naslednji dan je že boljše in mi dovolijo, da tamalo podojim - po 2 dneh v šok sobi me prestavijo na oddelek, pred tem se mi "kaj jaz vem kje" zatakne katerer in nastane panika, no na koncu so mi ga le uspeli odstranit - rana ful boli in se matram z vstajanjem in uleganjem na posteljo - za tamalo v glavnem skrbijo sestre, saj jo jaz samo dojim, one jo previjajo in skrbijo zanjo tud čez noč (od 23h do 5h zjutraj) - zadnja 2 dni že pridem tolk k sebi, da jo začnem čez dan previjat, čez noč je še vedno bila pri njih (hvala prijaznim sestram PO porodnišnice ) - tamala je OK, zdravnica (pediatrinja) jo je ful pohvalila, čez da spada med tist majhen odstotek novorojenčkov, ki so čist b.p. in bil lahko šla domov že 3 dan, a mora čakat mene, ki bi me normalno spustili domov šele po 7 dneh, a so uslišali mojo prošnjo in me zaradi Galovega RD spustili domov 1 dan prej - in kr nisva navajeni nočnega druženja sva celo prvo noč prestokali in na koncu je končala v moji postelji, saj ko sem se že tretjič vstala v roku ene ure mi je bilo dovolj - šiv se lepo celi in je le na obeh straneh videt prozorno nit, sama rana pa je čist tanka in čisto nizko - naši so naredili UZ kolkov 2 dni preden sva šli iz porodnišnice ocena: 2A zato je potrebno široko povijanje no, toliko za enkrat, ko bom pri volji, bom spravila te alineje v lepe stavke in jo dala med porodne zgodbe
|