Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
DIANE35 in Tezave s zanositvijo 17.10.2005 19:37:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Lepo pozdravljene! Imam eno informativno vprasanje glede tabletk Diane35, zanima me ce je katera jemala te tabletke, kako dolgo in ce je imela tezave pri zanositvi, in ce ja kako dolgo ste potrebovale, da vam je "uspelo" zanosit, oproscam se za izbiro besed! Jaz sem jih jemala okrog 7 let, najprej zato, ker mi jih je predlagal dermatolog, potem pa sem kar ostala pri njih, sem pa zasledila da imajo potem nekatere zenske tezave, da se jim vzpostavi normalni ciklus. Hvala za vase odgovore! LP
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 17.10.2005 19:56:22
|
|
|
|
Udb
|
Živ. Jaz sem jih jemala 3 leta in pol (tudi delno zaradi težav s kožo). No, ko sem jih nehala jemat, se mi ciklus ni nikakor hotel urediti in potem sem po 9 mesecih zanosila (s še vedno neurejenim ciklusom).
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 17.10.2005 21:46:22
|
|
|
|
Olivija
|
Meni jih je predpisala ginekologinja zaradi dolgih ciklusov in PCO sindroma. Jemala sem jih dve leti. Nato je trajalo 22 mesecev, da sva ustvarila najino prvo dojenčico. Normalnega ciklusa pa tudi po prvi nosečnosti nisem imela.
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 17.10.2005 22:35:51
|
|
|
|
soncece24
|
Te tabletke sem jedla od svojega 17. leta pa do pred enim mesecem, se pravi 7 let, enako kot ti. Do zdaj sem imela eno menstruacijo, ki je prišla točno 28. dan, za naprej bomo pa videli kak bo. si me pa kr malo prestrašla in me zanimajo še drugi odgovori
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 0:19:16
|
|
|
|
ellie
|
Zdaj ste še mene prestrašile . Tudi jaz sem jedla te tabletke malo več kot 7 let. Zdaj čakam prvo menstruacijo po prenehanju...in trenutno zamuja 3 dni (če bi bila na 28 dni). Sem se odločila, da še kak teden počakam, potem delam test...in nato v vsakem primeru grem k G. Je pa moja kolegica, ki je tudi jedla Diane 35, letos, po letu in pol, prvič dobila M brez kakršnih koli tablet. So ji zdaj leto in pol umetno sprožali M. Me je kar groza, ko pomislim na to... Lp
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 3:34:04
|
|
|
|
Marateja
|
Jemala sem jih 3 leta. Po dveh letih truda z mojim dragim še vedno vsak mesec pričakujeva ali
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 7:19:20
|
|
|
|
A_A
|
tudi jaz sem jemala Diane 35 sedaj bo že eno leto odkar sem jih nehala jemat, pa imam še vedno neurejen M ciklus poskušava 8 mesecev, do sedaj neuspešno
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 8:04:58
|
|
|
|
Klarissa
|
alo, ne se bat punce, saj bo takrat, ko boste odmislile in uživale v . Diane 35 sem zaradi problemov s kožo jemala 4 leta. junija letos sem jih prenehala jemati in zanosila sem v prvo-septembra, čeprav nisem vedela, da sploh še lahko, ker... prvo M po prenehanju sem dobila na 36.dan, druge pa nisem dobila. ker je še 51.dan ni bilo, sem šla do gin-naredila krvni test (bil neg) in mi dala Dabroston za pospešitev M. tako bi mi morala priti v tednu dni po prenehanju jemanja. a je ni bilo mi2 z sva seveda kar dalje . a definitivno si nisva mislila, da nama lahko uspe v tem času, ko jemljem Dabroston in čakam na , da bi lahko šla spet v nove boje . sem letela v lekarno cela obupana, da mi jajčniki ne delujejo pravilno in kupila test. pa sem čez par minut skakala, ko sem videla . in je ratalo, sem srečka in junija pričakujemo . tak da punce. res je, da takrat, ko najmanj pričakuješ in ko se najmanj obremenjuješ rata!!!!! pa vso srečo!!!!! in pridno sem pa ful proti Diane 35 in vsem KT, ker ko sem začela imeti probleme sem začela šele brati o njih in vem--nikoli več KT. Diane35 pa so celo v nekaterih državah prepovedane---poglejte malo po netu. tak da smo jedle grozno kemijo. zdaj pa dosti. papa
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 9:00:08
|
|
|
|
TANTRA
|
Naj se še jaz oglasim. Diane 35 sem prvič jemala po prvi nosečnosti 6 mesecev in zanosila po prvi . Rodila zdravo hčerko. Nato sem po porodu nadaljevala in jih jedla 10 let. Ko sem prenehala sem dobila ovulacijo po 2 mesecih brez in . Na žalost se je nosečnost morala končati, ker otroku ni bilo srce. Zdravniki največjo možnost za to pripisujejo dolgotrajnemu jemanju. Po ss v aprilu menstruacije nisem dobila 4 mesece. V sept. mi je dala Cycloproginovo za sprožitev ki sem jo dobila 26 dan. V tem ciklusu sem jemala Klomifen in danes 32 ni še nikjer. Do sedaj so testi negativni. Torej če bi vedela da sem jemala tako škodljive tbl. bi jih zdavnaj opustila. Moje stanje ni nič kaj obetavno, čeprav imam hormonsko sliko zelo v redu.
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 9:50:39
|
|
|
|
Klarissa
|
opa zdaj sem pa na smrt prestrašena, ker jaz še ne vem, če moji pikici bije srček Tantra kdaj so ti to ugotovili??? in a se to kako sluti?? čuti??
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 10:11:31
|
|
|
|
TANTRA
|
Jaz, sem prve znake čudnega počutja začutila že po vgnezditvi, saj je bilo moje počutje zelo slabo. No, kolikor vem, bitje srce zaznamo 14 dan po tistem datumu ko bi morala priti .... Jaz pa sem ravno v tistem tednu imela hudo virozo z visoko vročino in sem se izjemno slabo počutila....No, srček pa se ni razvil saj je bil plod star 6 tednov in 3 dni, ko se je vse skupaj ustavilo... Ne morem povedati kako se bojim naslednje ....No, sedaj mi zamuja 4 dni pa mi ni nič jasno kaj se dogaja.....
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 10:13:00
|
|
|
|
fricka
|
Ne bodite preveč prestrašene! Jaz sem jemala KT 14 let, zadnja leta Diane. Po prenehanju sem zanosila čisto brez problema. Pomislite raje še na kakšne druge dejavnike. Jaz sem bila stara 34 let v času zanositve in leta tud naredijo svoje. Trudila sva se pol leta, ampak to z upoštevasnjem mojih let ne šteje za problem. Odmislite strahove in bo ratal!
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 10:46:22
|
|
|
|
Klarissa
|
6 tednov in 3 dni je bila moja pikica včeraj. komaj čakam nasl teden, ko imam UZ, saj me bo od skrbi razgnalo .
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 11:05:10
|
|
|
|
TANTRA
|
Ej, klarissa kar mirna bodi. Ti si dobila M po prenehanju kt, jaz pa ne in ravno v tem je mnogokrat narobe, da je tisto jajčece polno kemikalij leta in let in bi se moralo izločiti....Pa še moja starost, pa 33 faktorjev na katere nimamo vpliva, med drugim vročina... Boš videla da tvoji pikici bije srček, le zakaj ne bi.....Bodi mirna in se pogovarjaj z svojo pikico da misliš nanjo in bo vse v redu. ...
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 11:27:49
|
|
|
|
Klarissa
|
hvala ti tantra, res hvala upam, da je vse OK. kmalu bom videla. papa
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 12:15:46
|
|
|
|
TANTRA
|
Seveda je v redu..... kar mirna bodi, tvoj rabi nasmejano in sproščeno mamico.....
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 12:27:20
|
|
|
|
Olivija
|
Nisem te mislila prestrašiti, pri nama je po moje zaradi mojih ciklusov (60-90 dni) tako dolgo trajalo. Pri takih ciklusih je po moje že težko zadet ta prav dan. Nama je pa v drugo ratalo dobesedno takoj, čeprav sem imela spet zelo neredno menstruacijo. LP
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 16:11:01
|
|
|
|
enaena
|
Jaz sem jemala Diane35 8 let. Po prekinitvi nimam rednih M in zanositi poskušava že 7 mesecev ...
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 16:30:10
|
|
|
|
GATA
|
Jemala sem jih približno tri leta. M sem imela tudi pri jemanju vedno na 26 dni. Sem pa tja mogoče na 28. Po prenehanju (julij 04) je prva M prišla malo kasneje - tam nekje 32 dni, potem pa skoz do (marec/april 05) na 26 dni. Prve tri mesece je bolje da še ni zanositve tako da sva bolj pazila (no če bi ratal pač bi). No potem pa tko - če bo bo. Sam punce - če je prisoten stres je tud ta veliko kriv.
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 17:43:52
|
|
|
|
aisha_
|
No, ce bi to vedela jih sploh nikoli ne bi pricela jest, s tem da se mi je stanje koze sedaj po prenehanju jemanja spet poslabsalo, ni tako hudo kot v mojih najstniskih letih, ampak mi ti moji mozoljcki pri mojih 24 tudi niso vsec, pocutim se kot sedemnjastletnica . Kaj sele ko se vrzem na cokolado, vidno mi skacejo ven. Glede zanositve pa tak, enkrat nam bo vsem uspelo, verjemite mi! Bodite pozdravljene!
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 17:44:25
|
|
|
|
baguSka
|
Jemala 7 let. En let pavze. Potem akcija in lov na dojenčka - že eno leto neuspešno.
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 17:46:20
|
|
|
|
baguSka
|
Tud jst sm jih jemala po predpisu dermatologa, a sem pred kratkim slišala, da edina stvar, ki resnično pomaga pri čiščenju kože, so kumare. Te se nareže na kolobarčke in položi na obraz. Večkrat tedensko in baje je uspeh zagotovljen.
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 19:08:16
|
|
|
|
mey
|
Hellloooo Po parih dneh pregledovanja portala in foruma, sem se odločila, da se vam pridružim..Ravno danes vzamem zadnjo kt, potem pa malo počakamo..in delamo na bebici . Kar malo zastrašujoče je to o teh diana35 tabletkah . Zdaj sem malo v skrbeh, sama sem jih jemala 1 leto, pred tem 3 leta femoden, zadnjo leto pa yarina in zdaj upam, da ne bo kaj narobe.. A se vsega skupaj zelo veselim! Kar naprej razmišljam o tem. Fantastičen pozdrav vsem in tistim, ki to še boste!
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 18.10.2005 21:58:00
|
|
|
|
biba.73
|
Jaz sem jemala Diane35 tri leta in pol. Ko sem jih prenehala jemati, so bili prvi trije ciklusi točni kot urca (Pred jemanjem KT nisem imela nikoli rednih). Potem pa so se začele težave. četrti mesec menstruacije od nikoder in sem sklenila, da malo počakam. Po štirih mesecih pa sem obiskala ginekologinjo, ki mi je predpisala Orgametril, da sem dobila menstruacijo in z njo je prišel tudi izbruh aken na obrazu in vratu. Groza. In ker se mi to ni zdelo v redu sem potem jemanje orgametrila opustila. Nato zopet tri mesece nisem dobila menstruacije, potem je le prišla in nato po tem ciklusu zopet dolg premor. Ampak glede na to, da mi akne kar niso hotele izginit, saj jih prej nisem imela, sem se odločila, da menstruacijo počakam, kolikor bo pač potrebno. Ne vem točno po kolikem času se je potem pojavila, ampak prišla je. Od takrat se mi je potem ciklus uredil na cca. 35-40 dni, kdaj tudi prej in sem bila kar zadovoljna s situacijo in akne tudi počasi izginjajo, zelo počasi iz ciklusa v ciklus se stanje izboljšuje. Problemček je pa zopet nastal sedaj, saj sem imela ZM 26.08.2005 kar je že dobrih 50 dni nazaj. Tako, da še ne vem kaj bom, saj me je strah vzeti karkoli za sprožitev menstruacije, ker se zelo bojim ponovnega nastanka aken, ker sem bila res grozna in si tega ne želim več. Ginekologinja mi je včeraj predpisala Dabroston, vendar se še odločam, ali bi ali ne bi........ Če se katera morda odloča ali vzeti Diane35 ali ne, bi ji rekla NE, ker sem bila res v krizi zaradi teh stranskih učinkov in se nikoli več ne bi odločila za KT. Upam, da sem kateri od vas pomagala ali vsaj opozorila na morebitne težave, ki lahko nastanejo. Pozdravček!
|
|
|
|
RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo 19.10.2005 7:57:04
|
|
|
|
Klarissa
|
alo, takšne maile bi morala jaz brat preden sem začela z Diane 35 in jih ziher ne bi začela jemati. je pa res, da je bilo tekom jemanja super fajn in koža čista,... pol so pa nastali problemi pap2, cin2, hpv. in to krivim Diane35, ker pa piše na njih, da jih je potrebno takoj prenehat jemat, ko se pojavi rak--ampak saj, to so predrakave spremembe . zdaj po prenehanju pa itak spet problematična koža in to pri mojih 25 letih. in vse hormonskega izvora-ob spodnjem robu obraza:( mogoče bo pa bolje, ko se bo telo tega ščitilo. bomo videli! papa
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako povečati možnosti za zanositevTo so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.