biba.73 -> RE: DIANE35 in Tezave s zanositvijo (18.10.2005 21:58:00)
|
Jaz sem jemala Diane35 tri leta in pol. Ko sem jih prenehala jemati, so bili prvi trije ciklusi točni kot urca (Pred jemanjem KT nisem imela nikoli rednih). Potem pa so se začele težave. četrti mesec menstruacije od nikoder in sem sklenila, da malo počakam. Po štirih mesecih pa sem obiskala ginekologinjo, ki mi je predpisala Orgametril, da sem dobila menstruacijo in z njo je prišel tudi izbruh aken na obrazu in vratu. Groza. In ker se mi to ni zdelo v redu sem potem jemanje orgametrila opustila. Nato zopet tri mesece nisem dobila menstruacije, potem je le prišla in nato po tem ciklusu zopet dolg premor. Ampak glede na to, da mi akne kar niso hotele izginit, saj jih prej nisem imela, sem se odločila, da menstruacijo počakam, kolikor bo pač potrebno. Ne vem točno po kolikem času se je potem pojavila, ampak prišla je. Od takrat se mi je potem ciklus uredil na cca. 35-40 dni, kdaj tudi prej in sem bila kar zadovoljna s situacijo in akne tudi počasi izginjajo, zelo počasi iz ciklusa v ciklus se stanje izboljšuje. Problemček je pa zopet nastal sedaj, saj sem imela ZM 26.08.2005 kar je že dobrih 50 dni nazaj. Tako, da še ne vem kaj bom, saj me je strah vzeti karkoli za sprožitev menstruacije, ker se zelo bojim ponovnega nastanka aken, ker sem bila res grozna in si tega ne želim več. Ginekologinja mi je včeraj predpisala Dabroston, vendar se še odločam, ali bi ali ne bi........ Če se katera morda odloča ali vzeti Diane35 ali ne, bi ji rekla NE, ker sem bila res v krizi zaradi teh stranskih učinkov in se nikoli več ne bi odločila za KT. Upam, da sem kateri od vas pomagala ali vsaj opozorila na morebitne težave, ki lahko nastanejo. Pozdravček!
|
|
|
|