|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Cimetove zvezdice
12.11.2007 21:55:19   
Anonimen
Vem, da obstaja ogromno receptov. In ravno zaradi tega ne grem iskat na google, ampak sprasujem vas user posted image  

Kateri recept je vam najboljsi za cimetove zvezdice? No, jaz bom delala jelencke, snezake in vlakce user posted image  
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Cimetove zvezdice
13.11.2007 8:37:42   
moci
saj še ni decemberuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Cimetove zvezdice
13.11.2007 8:45:28   
sayuri
Joj cimetove zvezdice user posted image  Alo hitro recepte napisat. user posted image  Bi kar danes naredila, ker potem hiša tko lepo diši. user posted image

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Cimetove zvezdice
13.11.2007 8:49:19   
tinkamiška
Cimetove zvezdice  

Najprej recept za cimetove zvezdice. Veliko jih pride, pa še dobre so, vsaj meni oziroma mojim.
Potrebujemo:
500 g fino mletih mandljev,
5 beljakov,
450 g mletega sladkorja,
dve žlički mletega cimeta.

Iz beljakov stepemo trd sneg (preden začnemo stepati dodamo ščepec soli; začnemo z najnižjo hitrostjo mešalca in končamo z najhitrejšo). Med stepanjem dodamo melt sladkor in potem stepamo, da se sneg lepo sveti. Skodelico snega damo na stran (spravimo v hladilnik), v preostanek pa vmešamo mandlje. Ugnetemo testo (ali s spiralnimi nastavki mešalca ali z rokami, sama ga zamesim ročno). Da se ne lepi, delovno površino potresemo s kristalnim sladkorjem. Kepo ovijemo v folijo in za uro ali dve pustimo v hladilniku.

Testo potem na delovni površini, dobro potreseni s sladkorjem, razvaljamo na približno pol cm debeline. Z modelčkom izrezujemo zvezdice. Modelček vedno vtisnemo v sladkor, preden izrežemo novo zvezdico, tako se ne bo lepil na testo, kraki pa bodo lepi. Zvezdice zložimo na pekač na peki papir. Na vsako damo malo beljaka, ki smo ga shranili, in ga lepo razvlečemo po zvezdici, da je površina lepo gladka (jaz to počnem z zobotrebbcem . na sredo zvezdice dam kupček beljaka, potem pa z zobotrebcem vlečem maso v vsak krak posebej; dela je veliko, ampak se splača glede na končni učinek). Zvezdice pustimo čez noč na sobni temperaturi, da se posušijo. Jaz jih ne pečem, če pa se kdo odloči za peko, naj zvezdice peče na 150 stopinjah okoli pet minut - bolj se morajo posušiti kot peči, da beljak ostane bel. Ko so zvezdice suhe, jih zložimo v pločevinasto škatlo. Ob njih ne hranimo drugega peciva, ker so zelo aromatične in bi se drugi piškoti morda preveč navzeli cimetove arome.

Tele zvezdice so torej primerne tudi za tiste, ki za peciva ne uporabljajo moke. Če se testo lepi, je potrebno dodajati samo sladkor. Jaz s sladkorjem potresem tudi valjar, delovno površino pa sploh, in potem je valjanje in izrezovanje pesem.  
Lani sme delala po tem  receptu in so bile zelo dobreuser posted image Recept jepa iz kulinarike...

Lp,Tinka
 

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Cimetove zvezdice
13.11.2007 8:52:15   
tinkamiška
Pa tele sem tudi delala, pa so bili tudi dobri

CIMETOVE CIGARE (ŠIBICE)  
25 dag moke
1/4 vrečke pecilnega praška
pol žličke cimeta
12 dag sladkorja
10 dag neolupljenih mletih mandljev
12 dag masla
2 rumenjaka
2 žlici kisle smetane ali mleka
 
Premaz:
stepeno jajce
 
V moko damo pecilni prašek, cimet, sladkor in mandeljne. Dodamo v dlani razmehčano maslo (jaz to opravim kar v mikrovalovki), naredimo kašico, primešamo rumenjaka in kislo smetano ter zgnetemo testo. Damo v hladilnik, da pol ure počiva. Testo narežemo na kose, oblikujemo dolge svaljke, te narežemo na koščke in spet posvaljkamo, da dobimo enakomerne, približno 5 cm dolge paličice. Hehe, pri meni pa so nastale bolj cigare. Paličice polagamo na pekač, premažemo z jajcem in jih pečemo okoli 15 minut pri 180 stopinjah.


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Limonov-bananin kruh
Ste se naveličali običajnega kruha in bi svojemu malčku radi ponudili zdrav, sočen in slasten kruhec, ki ga bo z veselje...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?