|
RE: Bučke, bučke,... 2.7.2008 21:04:50
|
|
|
|
mojsoncek
|
POLPETI IZ BUČK ½ kg naribanih bučk 20 dag ovsenih kosmičev 1 jajce 1-2 čebuli peteršilj, sol, poper Bučke olupiš in naribaš, posoliš in pustiš stati, da spustijo vodo, nato jih ožameš. Čebulo popražiš, da porumeni. Dodaš jo k bučkam, nato še kosmiče in jajca. Vse skupaj zmešaš, dodaš začimbe. Pomembno je, da masa nekaj časa stoji, kakšno uro, lahko tudi čez noč, da se kosmiči napojijo. Segreješ teflonsko ponev in s pomočjo žlice oblikuješ polpete. Ti so lahko večji, manjši, debelejši, tanjši. Pečeni so dokaj hitro, sicer odvisno od debeline. Lepo se spečejo tudi na peki papirju v pečici. Dobri so topli ali hladni. Lahko dodas tudi nariban sir. SOLATA IZ BUČK 2 bučki 100g Feta sira 2 žlici šampinjonov strok česna olivno olje kis sol Bučke kuhamo v vreli vodi par minut (do 10). Potem jih vzamemo iz vode in jih z zobotrebcem parkrat špiknemo, da odteče voda.Narežemo jih na poljubne kocke, čez posujemo nakockan sirček in posujemo s strtim česnom, začinimo s soljo, kisom in oljem , dodamo šampinjone ter dobro premešamo. Tekne mlačna ali dobro ohlajena. JEŠPRENJ Z BUČKAMI V SOLATI 20 dag ješrenja, 6 drobnih bučk, 2 mladi čebulici, 6 drobnih korenčkov, peteršilj, bazilika, olivno olje, limona, sol, poper. Ješprenj namočimo čez noč in ga naslednji dan skuhamo. Bučke olupimo in jih nekaj minut blanširamo. Korenje ostrgamo in narežemo na kolesca, mlado čebulico ravno tako narežemo na kolesca. Nekoliko ohlajeni ješprenj zmešamo z narezanimi bučkami, korenjem in čebulicami. Prelijemo z limoninim sokom, pokapamo z oljem, solimo in popopramo.
_____________________________
Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)
|
|
|