|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bograč - recept
18.6.2007 20:02:24   
Enolla
Pri nas obožujemo jedi na žlico - golaže, obare, .... bograča pa ne znam. A mi lahko katera napiše recept, ker se mi zdi da je to zelo dobro za jest.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bograč - recept
18.6.2007 20:25:07   
Anonimen
- obvezno toliko čebule kolikor mesa rabiš.
- od mesa gre noter 1/3 svinjskega, 1/3 govejega in 1/3 divjačinskega
- kozarček belega vina (odvisno od količine)
- 3 stroki česna
- pekoč feferon
- sol, poper
- lovorjev list
- 0 (NIČ) vode (strogo)


- krompir obvezno skuhaš posebej (pazi, da se ne razkuha krompir) - moja babica ga je še obrisala, ko ga je na koncu dodala bograču, da je le-ta bil res brez vode


prepražiš čebulo, dodaš na kocke narezano govedino (dušiš, da se zmehča), nato dodaš divjačino (dušiš še (15-20 minut), in na koncu še dodaš svinjino, ter vse začimbe. NA koncu priliješ še vino in dodaš kuhan krompir in še prevereš.

K bograču ponudiš obvezno domači črni kruh,  ki ga namakaš v bograč.


(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bograč - recept
19.6.2007 11:28:32   
Enolla
Hvala, vesela. A lahko še nekaj vprašam - ali je katera divjačina posebej "zapovedana" ali je to kar ti pride pod roke?

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bograč - recept
19.6.2007 12:03:45   
Saša27
Jaz delam bograč samo iz svinjskega in govejega mesa, krompir pa kuham v bograču, pa je ravno tako čudovit.

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bograč - recept
19.6.2007 12:05:10   
Anonimen
jelen je kao najprimernejši. Lahko pa tudi srna ali drugo divjačinsko meso. To je v originalu. Ker se pa meni te živalce smilijo dam ponavadi tudi kaj drugega noter ali pa sploh nič divjačinskega, pa je še tudi OK.

Pazi edino: bograč ni gulaš, torej ni tekoč ampak je precej gost, ker je brez vode. Edina tekočina je, kar je spusti meso in vino.

< Sporočilo je popravil Paštetov kruh -- 19.6.2007 12:06:32 >

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?