Bograč - recept (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Enolla -> Bograč - recept (18.6.2007 20:02:24)

Pri nas obožujemo jedi na žlico - golaže, obare, .... bograča pa ne znam. A mi lahko katera napiše recept, ker se mi zdi da je to zelo dobro za jest.




Anonimen -> RE: Bograč - recept (18.6.2007 20:25:07)

- obvezno toliko čebule kolikor mesa rabiš.
- od mesa gre noter 1/3 svinjskega, 1/3 govejega in 1/3 divjačinskega
- kozarček belega vina (odvisno od količine)
- 3 stroki česna
- pekoč feferon
- sol, poper
- lovorjev list
- 0 (NIČ) vode (strogo)


- krompir obvezno skuhaš posebej (pazi, da se ne razkuha krompir) - moja babica ga je še obrisala, ko ga je na koncu dodala bograču, da je le-ta bil res brez vode


prepražiš čebulo, dodaš na kocke narezano govedino (dušiš, da se zmehča), nato dodaš divjačino (dušiš še (15-20 minut), in na koncu še dodaš svinjino, ter vse začimbe. NA koncu priliješ še vino in dodaš kuhan krompir in še prevereš.

K bograču ponudiš obvezno domači črni kruh,  ki ga namakaš v bograč.





Enolla -> RE: Bograč - recept (19.6.2007 11:28:32)

Hvala, vesela. A lahko še nekaj vprašam - ali je katera divjačina posebej "zapovedana" ali je to kar ti pride pod roke?




Saša27 -> RE: Bograč - recept (19.6.2007 12:03:45)

Jaz delam bograč samo iz svinjskega in govejega mesa, krompir pa kuham v bograču, pa je ravno tako čudovit.




Anonimen -> RE: Bograč - recept (19.6.2007 12:05:10)

jelen je kao najprimernejši. Lahko pa tudi srna ali drugo divjačinsko meso. To je v originalu. Ker se pa meni te živalce smilijo dam ponavadi tudi kaj drugega noter ali pa sploh nič divjačinskega, pa je še tudi OK.

Pazi edino: bograč ni gulaš, torej ni tekoč ampak je precej gost, ker je brez vode. Edina tekočina je, kar je spusti meso in vino.




Stran: [1]