Anonimen -> RE: Bograč - recept (18.6.2007 20:25:07)
|
- obvezno toliko čebule kolikor mesa rabiš. - od mesa gre noter 1/3 svinjskega, 1/3 govejega in 1/3 divjačinskega - kozarček belega vina (odvisno od količine) - 3 stroki česna - pekoč feferon - sol, poper - lovorjev list - 0 (NIČ) vode (strogo) - krompir obvezno skuhaš posebej (pazi, da se ne razkuha krompir) - moja babica ga je še obrisala, ko ga je na koncu dodala bograču, da je le-ta bil res brez vode prepražiš čebulo, dodaš na kocke narezano govedino (dušiš, da se zmehča), nato dodaš divjačino (dušiš še (15-20 minut), in na koncu še dodaš svinjino, ter vse začimbe. NA koncu priliješ še vino in dodaš kuhan krompir in še prevereš. K bograču ponudiš obvezno domači črni kruh, ki ga namakaš v bograč.
|
|
|
|