|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bograč - recept
18.6.2007 20:02:24   
Enolla
Pri nas obožujemo jedi na žlico - golaže, obare, .... bograča pa ne znam. A mi lahko katera napiše recept, ker se mi zdi da je to zelo dobro za jest.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Bograč - recept
18.6.2007 20:25:07   
Anonimen
- obvezno toliko čebule kolikor mesa rabiš.
- od mesa gre noter 1/3 svinjskega, 1/3 govejega in 1/3 divjačinskega
- kozarček belega vina (odvisno od količine)
- 3 stroki česna
- pekoč feferon
- sol, poper
- lovorjev list
- 0 (NIČ) vode (strogo)


- krompir obvezno skuhaš posebej (pazi, da se ne razkuha krompir) - moja babica ga je še obrisala, ko ga je na koncu dodala bograču, da je le-ta bil res brez vode


prepražiš čebulo, dodaš na kocke narezano govedino (dušiš, da se zmehča), nato dodaš divjačino (dušiš še (15-20 minut), in na koncu še dodaš svinjino, ter vse začimbe. NA koncu priliješ še vino in dodaš kuhan krompir in še prevereš.

K bograču ponudiš obvezno domači črni kruh,  ki ga namakaš v bograč.


(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Bograč - recept
19.6.2007 11:28:32   
Enolla
Hvala, vesela. A lahko še nekaj vprašam - ali je katera divjačina posebej "zapovedana" ali je to kar ti pride pod roke?

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Bograč - recept
19.6.2007 12:03:45   
Saša27
Jaz delam bograč samo iz svinjskega in govejega mesa, krompir pa kuham v bograču, pa je ravno tako čudovit.

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bograč - recept
19.6.2007 12:05:10   
Anonimen
jelen je kao najprimernejši. Lahko pa tudi srna ali drugo divjačinsko meso. To je v originalu. Ker se pa meni te živalce smilijo dam ponavadi tudi kaj drugega noter ali pa sploh nič divjačinskega, pa je še tudi OK.

Pazi edino: bograč ni gulaš, torej ni tekoč ampak je precej gost, ker je brez vode. Edina tekočina je, kar je spusti meso in vino.

< Sporočilo je popravil Paštetov kruh -- 19.6.2007 12:06:32 >

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?