|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Blitva za ozimnico
17.10.2013 21:31:14   
constanca

Na vrtu imam se nekaj blitve in bi jo rada spravila za zimo.

Kako to ve ustimate? Jo blansirate ali jo samo na sopari pokuhate?

Nekje imam v spominu, da prezimi tudi zunaj, da je to v bistvu zimska zelenjava itd... Je kateri ze prezivela zunaj?

Jo bom pa v glavnem rabila v kosih za h krompirju v kosih in pa kot spinaco nasekljano.

Ce ima katera se kak dober recept se priporocam. Hvala.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Blitva za ozimnico
17.10.2013 23:10:10   
malaMravljica
Jaz sem jo zadnjic cel popoldne blansirala. Fajn operes, ocistis, jaz tisti trd del ven izrezem ali odlomim, na paro toliko da voda zavre in takoj ohladim pod mrzlo vodo in zapakiram. Jo pa potem ne nasekljam ko pripravljam, sam enkrat do dvakrat.

Glede tvoje druge teme. Jaz sem zacela zemlce sama pect, so res fine. Pa seveda pasto sama delam po novem. Pri italjanu kradem ideje za pasto, pa tudi kaj drugega, ko gremo jest poslikam in si poskusam zapomnit okuse in pol naredim to sama doma.
Pa vcasih si kaksne pripravljene izdelke gledam v trgovini, pogledam kaj je v sestavinah in pol doma sama naredim, ker pripravljenih ali pol pripravljenih zadev ne kupujem.

Vcasih se res zgodi, da nimas idej kaj kuhat, sam to je bolj ena faza, pol pa spet polna novih idej naprej.

Curry je pa v moji kuhinji no go, jaz ga ne maram

(odgovor članu constanca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Blitva za ozimnico
18.10.2013 7:39:50   
Tippi
Baje je ni treba blanširat in jaz je letos nisem. To so počeli včasih, ker so imeli stisko s prostorom v skrinjah, danes, če imaš dovolj prostora, se blitva samo dobro opere in se jo zvije, tako da pač gre v vrečkice in jo zmrzneš. tudi rezat je ne rabiš. mi smo jo letos imeli res ogromno, pa še raste, ampak veliko bolj počasi. moram čakat 14 dni, da je za eno spodobno kosilo user posted image

(odgovor članu malaMravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
18.10.2013 8:34:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Blitva za ozimnico
18.10.2013 12:04:55   
mamica deklicam
korenine blitve nato pusti v zemlji in bo spomladi hitro začela delat. Samo zapomni si, v katerem delu vrta jo imaš. Da je ne prekoplješ

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Blitva za ozimnico
19.10.2013 9:27:00   
bskrle
zblanširala sem jo, zmiksala, potem dala v modelčke za mafine in zmrznila, da lažje izberem količino, ki jih rabim.
Nekaj sem jo zblaširala v listih in samo zmrznila.
Sem pa včeraj naredila blitvine žepke v listnatem testu

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?