|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Blitva...pomoč
12.7.2009 12:57:10   
tiana
rada bi nrdila blitvo pa nevem al jo naj skuham al na sopari,pa kolk časa se jo kuha?
ker jo imam malo več bi rada skuhano dala tud v skrinjo zamrznit.
Pa še to:k jo dajate samo h krompirju al jo naredite kako drugače?

_____________________________

....za dežjem vedno posije sonce...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Blitva...pomoč
12.7.2009 12:59:31   
Anonimen
Jaz jo naredim na isti sistem kot špinačo. Se pravi očiščeno dam v vrelo vodo in pustim vreti cca. 1 minuto do 2. Potem jo zmiksam z paličnim in dam v skrinjo.
Jaz sem jo do sedaj dala samo h krompirju.

(odgovor članu tiana)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Blitva...pomoč
12.7.2009 13:28:03   
borci
Jaz jo nardim tudi s pašto in rižem

(odgovor članu tiana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Blitva...pomoč
12.7.2009 23:38:41   
Gina
V krop jo vržem toliko da ovene, recimo cca 2 minuti - odvisno koliko je velika (če ima že debela stebla, jo pustim dlje), jo poberem ven, zmiksam (al pa nasekljam, če je mlada)  in dam v skrinjo ali pa jo naredim za kosilo- razpustim maslo v katerega dam malo moke in vse skup mešam kratek čas (ne sme ratat rjavo), dodam zmiksano blitvo, sol in malo mleka ali pa še boljše sladke smetane. Povrem na kratko. Če sem dala mleko, dam na koncu malo kisle smetane. To je to.

(odgovor članu borci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Blitva...pomoč
13.7.2009 10:23:42   
sonček33
Enako kot Gina, le da dodam še žlico ali dve drobtin in mal muškatnega oreščka. Njami.

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Blitva...pomoč
13.7.2009 11:05:35   
gloria
..mmmm blitva.....z jajčkom,kot nadev za testenine(ravioli),lazanja z blitvo,musaka,zrezki z nadevom od blitve,sarmice od blitve,pita od blitve....

_____________________________

NIK:mami ti si moja ljubica :)

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Blitva...pomoč
13.7.2009 11:09:03   
sonček33
gloria dej zdej pa napiš še kak recept za tele jedi... sarmice npr., pa kako z jajčkom, zrezki?  dej ideje na plano

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Blitva...pomoč
13.7.2009 12:00:52   
Anonimen
Naredim isto kot Gina, le da v omako dodam še česen. Njam.

Meni so dobri tudi kaneloni z mletim mesom in blitvo.

(odgovor članu sonček33)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Blitva...pomoč
13.7.2009 21:17:35   
alička
Najprej dam kuhat štore in krompir narezan na ploščice. Ko je to že skoraj kuhano dosam liste in na hitro pokuham. Odcedim, na olivnem olju popražim česen toliko da zadiši in na to stresem kuhan krompir in blitvo, na vroči električni plošči (ki pa sem jo že ugasnila) to še malo premešam in prilijem še nekaj dobrega olivnega olja. Po Dalmatinsko. Paše k ribam, mesu ali pa kar samo. Pri nas vsi obožujemo tako skuhano blitvo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Blitva...pomoč
13.7.2009 21:18:12   
robinzon
Dve minuti v krop, odcedim, sesekljam, dodam jajce, žlico moke, sol, poper, nariban sir,muškatni orešček in naredim polpete, katere pred pečenjem povaljam v drobtinah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Blitva...pomoč
17.7.2009 8:06:03   
Bam Bam
IZVIRNO SPOROČILO: gloria
..mmmm blitva.....z jajčkom,kot nadev za testenine(ravioli),lazanja z blitvo,musaka,zrezki z nadevom od blitve,sarmice od blitve,pita od blitve....


Njamy, vse to se super sliši. Moram pobrskat za kakšen recept :)



Drugače pa jaz blitvo za ozimnico pripravim tudi tako, da jo za kratek čas pokuham nad soparo (povrem nad "cedilom"). Potem pa jo nadevam v pekač za muffine in zamrznem. Ko zamrzne prestavim v vrečko, da zavzame manj prostora. Tako imam pripravljene porcije za krompir z blitvo, kot prilogo ribam.

Sem pa enkrat delal široke rezance z zmiksano blotvo, pa so bli tud okusni in tako zeeeleeniii :)

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?