Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 18.12.2010 18:04:22
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Blažina pomarančna kolesa 18.12.2010 18:46:27
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady Jaz imam recept za ta kolesca iz Lise. Morda so ista Če ne, bo pa Blaža svoj recept napisala. Za približno 45 koščkov potrebujemo: 300g moke 1 žličko pecilnega 200 g sladkorja v prahu 2 rumenjaka 150 g masla ali margarine 3 žlice drobno nastrgane pomarančne lupine 1 žlico pomarančnega likerja 2 žlici kakava 2 žlici kokosove moke Priprava: Za pomarančno testo zgnetemo 150 g moke, polovico žličke pecilnega, 75 g sladkorja v prahu, 1 rumenjak, 75 g masla, 2 žlici pomarančne lup. in liker. Za temno testo zgnetemo 150 g moke, pol žličke pecilnega, 75 g sladkorja v prahu, 1 rumenjak, 75 g masla in kakav. Obe vrsti testa postavimo za 1 uro na hladno. Pečico segrejemo na 175 stopinj. Temno testo razvaljamo na pol centimetra debel pravokotnik in ga malo navlažimo, svetlo testo oblikujemo v valj in ga ovijemo s temnim testom. Zmešamo 50 g sladkorja v prahu in kokosovo moko. V mešanici povaljamo zvito testo in ga zrežemo na pol cm debele rezine. Porazdelimo jih po pekaču na peki papir. Pečemo 12 minut. Okrasimo jih z pomarančno lupinico (po želji) točno ta je Letos sem naredila ti dve masi ( temno in svetlo) in sem pa kr polžke nardila. Sem eno na drugem zvbaljala v rolo in narezala. Ful slo lepi, pa dobri. Bom najbrž še eno rundo nardila, ker jih je še samo malo.
|
|
RE: Blažina pomarančna kolesa 18.12.2010 22:40:48
|
|
|
|
Pokora
|
Super Katipi da si odprla novo temo, jaz sem še vedno upala da boš Blaža še kaj na uno temo pošpegala Kind Lady tebi pa hvala da si se potrudila in napisala recept. Samo da se pozdravim, pa jih sigurno naredim (letos bo Dedek Mraz prijateljem nosil piškote)!
|
|
|
|
RE: Blažina pomarančna kolesa 19.12.2010 10:12:04
|
|
|
|
katipi
|
Pokora, sem kar nekaj časa gledala, če bo "padel" recept na tisti temi, pa ni in ni... Tudi jaz bom letos podarjala piškote za darila, pa vidim, da ne bom nič ceneje prišla skozi, pa še dela je fuuul. Je pa res, da je takšno darilo od srca in izpod tvojih rok, kar pa tudi nekaj šteje, kajne? Blaža, hvala! Ti si pa itak mojstrica.
|
|
|
|
RE: Blažina pomarančna kolesa 19.12.2010 10:13:49
|
|
|
|
katipi
|
Uupss! Kind lady, oprosti, hvala gre tudi tebi!
|
|
|
| Stran: [1] |
Dvoimensko imebinyyAli ste za dvoimensko ime otroka?da (
31%)
ne (
69%)
Število vseh glasov: 241Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!