blaža -> RE: Blažina pomarančna kolesa (18.12.2010 18:46:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady Jaz imam recept za ta kolesca iz Lise. Morda so ista [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Če ne, bo pa Blaža svoj recept napisala. Za približno 45 koščkov potrebujemo: 300g moke 1 žličko pecilnega 200 g sladkorja v prahu 2 rumenjaka 150 g masla ali margarine 3 žlice drobno nastrgane pomarančne lupine 1 žlico pomarančnega likerja 2 žlici kakava 2 žlici kokosove moke Priprava: Za pomarančno testo zgnetemo 150 g moke, polovico žličke pecilnega, 75 g sladkorja v prahu, 1 rumenjak, 75 g masla, 2 žlici pomarančne lup. in liker. Za temno testo zgnetemo 150 g moke, pol žličke pecilnega, 75 g sladkorja v prahu, 1 rumenjak, 75 g masla in kakav. Obe vrsti testa postavimo za 1 uro na hladno. Pečico segrejemo na 175 stopinj. Temno testo razvaljamo na pol centimetra debel pravokotnik in ga malo navlažimo, svetlo testo oblikujemo v valj in ga ovijemo s temnim testom. Zmešamo 50 g sladkorja v prahu in kokosovo moko. V mešanici povaljamo zvito testo in ga zrežemo na pol cm debele rezine. Porazdelimo jih po pekaču na peki papir. Pečemo 12 minut. Okrasimo jih z pomarančno lupinico (po želji) točno ta je [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Letos sem naredila ti dve masi ( temno in svetlo) in sem pa kr polžke nardila. Sem eno na drugem zvbaljala v rolo in narezala. Ful slo lepi, pa dobri. Bom najbrž še eno rundo nardila, ker jih je še samo malo.[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|