pomlad08
|
IZVIRNO SPOROČILO: daddy biti slovenec ( slovenka, bosanec/bosanka, madžar/madžarica, marsovec/marsovka ..... u name it ), to ni nekaj, na kar bi moral biti ponosen ali pa se tega sramovati, to preprosto SI. Nobenega vpliva nimaš na to, kje in kot kaj se boš rodil, torej si ne moreš lastiti zaslug za to in biti zaradi tega ponosen. Tako nekako ja ... Ne štekam koncepta "biti ponosen na to, da si Slovenec/Srb/Američan" - pač, sem Slovenka, ker sem se rodila tu in to slovenskim staršem, ampak to me v ničemer ne definira, o sebi ne razmišljam kot o Slovenki, kot tudi o ostalih ljudeh, ki jih srečam, ne razmišljam in ne sodim na podlagi narodnosti ... In mi je v bistvu komplet vseeno, če bi bila kaj drugega, nima veze - mene definira to, kako živim, kako delam z ljudmi, kakšne so moje vrednote, kako vzgajam svoje otroke ... Slovenka gor al pa dol :) Glede drugega dela teme - ali bi spakirala kam drugam. Uf, zelo težko. Mislim, da bi bila to zame čisto čisto zadnja opcija (če tu res ni bi bilo nobene službe za nobenega od naju, ampak bi sprobala vse možno pred tem korakom), ker sem zelo povezana s svojimi brati, sestrami, moževo družino, nečakci, vsi živimo v LJ in se pogosto videvamo in bi mi bilo zelo težko živeti kjerkoli daleč od njih.
|