Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Biskvit-recept prosim!!!!!!!! 7.6.2008 19:45:59
|
|
|
|
Jančika_
|
Tale vedno uspe (sicer je temen - če želiš svetlega, spusti tiste tri žlice čokolade v prahu). Biskvit: - 4 rumenjaki
- 20 dag sladkorja
- 1 vanilin sladkor
Penasto zmešaj in dodaj: - 1 jajce
- 1 dcl tople vode
- 1 dcl olja
- 1 žlico sladkorja
- 20 dag moke
- 1 pecilni prašek
- žlice čokolade v prahu
- sneg 4 beljakov
Peci 60-80 minut pri 175-180 °C.
|
|
|
|
RE: Biskvit-recept prosim!!!!!!!! 7.6.2008 19:52:54
|
|
|
|
Martina27
|
A najprej ločim rumenjake in beljake in še potem ko zmešam dodam 1 jajce?
|
|
|
|
RE: Biskvit-recept prosim!!!!!!!! 7.6.2008 20:48:28
|
|
|
|
Jančika_
|
Ja, točno tako. Meni se je zdelo brezveze, pa sem enkrat dala kar pet rumenjakov in pet beljakov, torej nič tistega celega jajca - in ni bilo tako dobro! Tako da zdaj vedno naredim točno po receptu. Pojma nimam, v čem je fora, je pa recept z nekega kuharskega tečaja, tako da si mislim, da oni že vejo .
|
|
|
|
RE: Biskvit-recept prosim!!!!!!!! 7.6.2008 21:12:20
|
|
|
|
aischa1
|
še en recept 3 jajca beljak posebej rumenjake posebej pol zmešaš skupaj in dodaš 15 žlic mleka,15 žlicolja,15 žlic sladkorja,15 žlic moke 1 pecilni prašek in skupaj s sladkorjem še 1 vanilijo . Jaz pečem pri 175-18o dok ne dobi lepe rjave barve V pekač dam odspodaj narezane jabolka im maso odzgoraj in pride zelo dobro, otroci to zelo radi jejo.
|
|
|
|
RE: Biskvit-recept prosim!!!!!!!! 7.6.2008 21:13:25
|
|
|
|
Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR - 20 dag moke
- 1 pecilni prašek
- žlice čokolade v prahu
- sneg 4 beljakov
Ups, tule manjka - 3 žlice čokolade v prahu!
|
|
|
|
RE: Biskvit-recept prosim!!!!!!!! 7.6.2008 21:21:25
|
|
|
|
zvesta
|
meni vedno uspe tale... 5 večjih ali 6 manjših jajc 13 dkg cukra 13 dkg moke pol pecilnega Najbolj je ločit beljake in rumenjake, rata pa tudi, če jih ne. V vsakem primeru najprej speni jajca in cuker, potem dodaj beljak, če si ločla, pa še moko s pecilnim. Jaz iz tega delam tako torte kot biskvite kot rolade.
|
|
|
|
RE: Biskvit-recept prosim!!!!!!!! 7.6.2008 21:51:50
|
|
|
|
Lunca1
|
Najenostavnejši. 6 jajc in 6 žlic moke penasto vmešaš. Previdno dodaš 6 žlic moke. Pečeš na 180 stopinj (če se prav spomnim 30 minut ???).
|
|
|
|
RE: Biskvit-recept prosim!!!!!!!! 8.6.2008 6:15:27
|
|
|
|
Nenya
|
Tale je od Vendeline: 4 jajca, 14 dag sladkorja, 10 dag moke, 3 dag kakava. V trd beljakov sneg vtepamo sladko, nato rumenjake, in ko zmes lepo naraste potresemo z mešanico moke in kakava ter narahlo premešamo. biskvitno testo razgrnemo na namazan (jaz dam peki papir) in z moko potresen pekač (pride dovolj, da jaz dam na tistega, ki je prišel s pečico) in pečemo 10 min na 220. Namažeš in še vroče zviješ. Za navaden biskvit 3 jajca, 9 dag slakorja, 7 dag moke. Meni je ta res najboljši, nikoli ne zataji, je simpl in in nima pecilnega praška, ki meni ni všeč.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?