Maxica
|
O, Romana, saj se mi je kar zdelo, da ste morali kam odpotovati med prazniki, te ni bilo nič na spregled. Mi smo bili kar lepo doma. Smo imeli v načrtu par variant dnevnih izletov, potem je pa naš dobil šesto bolezen, kar seveda nismo vedeli in me je orng skrbelo, kaj mu je, da ima tri dni skoraj 40 vročine, pa drugače čist ok. No, potem so pa prišle še pikice, pa smo ugotovili. Tako da smo bili več ali manj potem kar doma. Max itak najbolj uživa v svojem peskovniku. Drugače pa hodimo v bazen, na plavanje za dojenčke, pa imajo tudi program za dve in več letnike, tako da pride tudi Max malo na svoj račun. Čeprav učitelja ne uboga preveč, on bi se raje s kakšnimi ladjicami in račkami igral v vodi. Ampak ga ne sekiramo preveč, saj ni treba, da mi pri 2,5 letih splava. Sam da uživa v vodi. NuLa, mi se zaenkrat še vedno stiskamo v enosobnem stanovanju, kar pomeni, da vsi štirje spimo v eni spalnici. Proti jutru to pomeni tudi vsi štirje v eni postelji. Auaaaa, moja hrbtenica. Ampak dokler se ne preselimo v večje stanovanje, bomo še kar tako. Enkrat, v prihodnosti bomo tudi to. Tako da pojma nimam glede postelje. Max je sicer v svoji otroški 140x70 kar rad spal, edino proti jutru je prišel k nama. Potem se je moral pa Lanu umakniti in se z veseljem preselil k nama. Je pa res tako, da pri teh otročkih moraš biti dosleden sto na uro, če hočeš kaj doseči. Tako da babici ne bosta smela pustiti take vzgoje, ker s tem ne dela otroku prav nobene usluge. Dobro, saj se ne gre za nekaj ful pomembnega, ampak otrok ni neumen. Valjda bo potegnil iz vsake situacije samo tisto, kar njemu najbolj sede. Če sta se z odločila, da je čas, da gre v svojo posteljico spat in je sploh on pripravljen, ji lepo to razložita. Saj lahko potem še vedno gre kdaj pa kdaj k njej spat. Ampak da v osnovi pa ve, da mora spati v svoji posteljici. Ah, kr neki pametujem, ker se mi ni treba s tem še ukvarjati, a ne? So pa podobne fore tudi pri nas. Maxu namreč doma ne dovoliva, da raznaša igrače vsevprek. Imamo dogovor, da če se igra z eno stvarjo, pa bi se potem igral z naslednjo, da najprej prvo pospravi, potem pa vzame drugo. A ne, ko gremo pa k moževim staršem, grejo pa vse igrače pred njim. Vse mu dovolijo, vse raznaša, samo iz škatel strese, pa gre naprej. Ali pa npr. Max zna res kar lepo jesti. Ne vem, vidiš ene petletnike, ko jedo sladoled, so umazani od njega od ust do las . Max tudi če npr. piškote je, jih je nad krožnikom, nad mizo, ne tava kar naokrog z njimi. A zadnjič pa spet pri babici in dedku prime en piškot, pa vidi, da je en, ki ga ne mara in ga da nazaj. Pa mu midva rečeva, da se to ne dela, babica pa, ah, pustita ga, naj da nazaj. Mislim, ene take fore, ki mu prav nič ne koristijo za naprej v življenju. Dobro, saj je prav, da ga malo pocertajo, ampak so ti naši otročki tako prefrigani, da bodo seveda vsako priložnost izkoristili, da bodo prišli čim lažje skozi. Anol, upam, da boš čimprej pestovala malo štručko. Srečno srečno srečno. A vaše korenjake kaj luna matra? Maxa vedno, predvsem tako, da se ponoči kar nekaj z jokom zbuja. Ok, zdaj sem se pa razpisala, oglasite se še.
< Sporočilo je popravil ribicaRR -- 23.5.2007 16:27:06 >