|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Alternativa moki...
8.12.2009 11:29:02   
miapia
pri zgoščevanju jedi, predvsem juh, enolončnic in jedem, ki se jim doda prežganje. Sem zasledila, da namesto pšenične uporabljajo riževo moko. Še kakšne ideje?

Vnaprej hvala.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Alternativa moki...
8.12.2009 12:00:57   
anabanana
Jaz nikoli ne uporabljam prežganja, mineštro zgostim s krompirjem ki ga malo pretlačim z vilico ali pač vzamem ene par deci enolončnice ven in jo zmiksam s paličnim mešalnikom ter jo vrnem v lonec.

Včeraj sem ravno jedla neko enolončnico ki jo je naredila moja tašča s ful prežganja in me še zdaj zafrkava želodec moj mož pa itak ni spal celo noč, ker ima bolan želodec in sploh nebi smel takih stvari.

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Alternativa moki...
8.12.2009 12:13:29   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: anabanana

Jaz nikoli ne uporabljam prežganja, mineštro zgostim s krompirjem ki ga malo pretlačim z vilico ali pač vzamem ene par deci enolončnice ven in jo zmiksam s paličnim mešalnikom ter jo vrnem v lonec.


jap, te ideje mam tut jest... če že zgoščujem z moko jo pa vsekakor ne prežgem prej. aja, pa riž je tut uporaben, ga skuhaš, zmiksaš in zamešaš... pa kaka bolj škrobnata živila so tut ok za zgostitve (npr fižol...)


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Alternativa moki...
8.12.2009 12:31:48   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: anabanana

Jaz nikoli ne uporabljam prežganja, mineštro zgostim s krompirjem ki ga malo pretlačim z vilico ali pač vzamem ene par deci enolončnice ven in jo zmiksam s paličnim mešalnikom ter jo vrnem v lonec.


jap, te ideje mam tut jest... če že zgoščujem z moko jo pa vsekakor ne prežgem prej. aja, pa riž je tut uporaben, ga skuhaš, zmiksaš in zamešaš... pa kaka bolj škrobnata živila so tut ok za zgostitve (npr fižol...)



Enako. Krompir, fižol, zelenjava, testeninčke, drobtine.....še največkrat pa z ogromno nasekljane in prepražene čebule. Ene 2-3x na leto pa najbrž zgostim tudi kaj z moko.

Riževo moko sem uporabljala eno leto za kruh, peciva... in niti približno ni dobrega okusa, kaj šele za zgostitevuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 8.12.2009 12:32:53 >

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Alternativa moki...
8.12.2009 13:02:02   
miapia
Sem pozabila dodati, da se ne bi uporabilo testenin, riža, krompirja... zato očitno s kakšnim zgoščevanjem ne bo nič. Kaj date pa potem v omake, če ne moko?

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Alternativa moki...
8.12.2009 13:15:32   
anabanana
čebulo, šalšo...in pač kuham dokler se ne zgosti; čebulo ponavadi prepražim in zmiksam s paličnim, potem pride ful lepo gosta omaka pa še koščkov čebule ne maramo

_____________________________

krepat ma ne molat

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Alternativa moki...
8.12.2009 13:37:53   
Anonimen
jaz vcasih zgostim s koruznim skrobom - gustin

(odgovor članu anabanana)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Alternativa moki...
8.12.2009 16:33:56   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: anabanana

čebulo, šalšo...in pač kuham dokler se ne zgosti; čebulo ponavadi prepražim in zmiksam s paličnim, potem pride ful lepo gosta omaka pa še koščkov čebule ne maramo


Enako, če pa je smetanova omaka, pa dam kak sirček še. V omake niti pod razno moke. Četudi kuham zrezke v omaki, zmiksam čebulo, kak korenček ali celo malo bučke in je fajn zgoščeno

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 8.12.2009 16:35:16 >

(odgovor članu anabanana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Alternativa moki...
8.12.2009 22:00:39   
MARTINŠČICA
Juhe zgostim z zmiksano zelenjavo, polento ali pšeničnim zdrobom, tudi s kosmiči.
Golaže pa zgostim s kuhano z zmiksano zelenjavo (čebulo, korenjem, gomoljno kolerabo in zeleno, krompirjem)

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...




Punkcija IVF
Vitaebella

Ali je bila punkcija v postopku IVFa boleča?

Da (12%)

Ne (4%)

Zelo (2%)

Ne, ker sem bila uspavana (4%)

Ne, ker sem pred postopkom vzela protibolečinsko zdravilo (2%)

Nisem bila na umetni oploditvi (76%)


Število vseh glasov: 318

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!