Hope2 -> RE: Alternativa moki... (8.12.2009 12:31:48)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: anabanana Jaz nikoli ne uporabljam prežganja, mineštro zgostim s krompirjem ki ga malo pretlačim z vilico ali pač vzamem ene par deci enolončnice ven in jo zmiksam s paličnim mešalnikom ter jo vrnem v lonec. jap, te ideje mam tut jest... če že zgoščujem z moko jo pa vsekakor ne prežgem prej. aja, pa riž je tut uporaben, ga skuhaš, zmiksaš in zamešaš... pa kaka bolj škrobnata živila so tut ok za zgostitve (npr fižol...) Enako. Krompir, fižol, zelenjava, testeninčke, drobtine.....še največkrat pa z ogromno nasekljane in prepražene čebule. Ene 2-3x na leto pa najbrž zgostim tudi kaj z moko. Riževo moko sem uporabljala eno leto za kruh, peciva... in niti približno ni dobrega okusa, kaj šele za zgostitev[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|