Alternativa moki... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


miapia -> Alternativa moki... (8.12.2009 11:29:02)

pri zgoščevanju jedi, predvsem juh, enolončnic in jedem, ki se jim doda prežganje. Sem zasledila, da namesto pšenične uporabljajo riževo moko. Še kakšne ideje?

Vnaprej hvala.




anabanana -> RE: Alternativa moki... (8.12.2009 12:00:57)

Jaz nikoli ne uporabljam prežganja, mineštro zgostim s krompirjem ki ga malo pretlačim z vilico ali pač vzamem ene par deci enolončnice ven in jo zmiksam s paličnim mešalnikom ter jo vrnem v lonec.

Včeraj sem ravno jedla neko enolončnico ki jo je naredila moja tašča s ful prežganja in me še zdaj zafrkava želodec moj mož pa itak ni spal celo noč, ker ima bolan želodec in sploh nebi smel takih stvari.




Felicita -> RE: Alternativa moki... (8.12.2009 12:13:29)

IZVIRNO SPOROČILO: anabanana

Jaz nikoli ne uporabljam prežganja, mineštro zgostim s krompirjem ki ga malo pretlačim z vilico ali pač vzamem ene par deci enolončnice ven in jo zmiksam s paličnim mešalnikom ter jo vrnem v lonec.


jap, te ideje mam tut jest... če že zgoščujem z moko jo pa vsekakor ne prežgem prej. aja, pa riž je tut uporaben, ga skuhaš, zmiksaš in zamešaš... pa kaka bolj škrobnata živila so tut ok za zgostitve (npr fižol...)




Hope2 -> RE: Alternativa moki... (8.12.2009 12:31:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

IZVIRNO SPOROČILO: anabanana

Jaz nikoli ne uporabljam prežganja, mineštro zgostim s krompirjem ki ga malo pretlačim z vilico ali pač vzamem ene par deci enolončnice ven in jo zmiksam s paličnim mešalnikom ter jo vrnem v lonec.


jap, te ideje mam tut jest... če že zgoščujem z moko jo pa vsekakor ne prežgem prej. aja, pa riž je tut uporaben, ga skuhaš, zmiksaš in zamešaš... pa kaka bolj škrobnata živila so tut ok za zgostitve (npr fižol...)



Enako. Krompir, fižol, zelenjava, testeninčke, drobtine.....še največkrat pa z ogromno nasekljane in prepražene čebule. Ene 2-3x na leto pa najbrž zgostim tudi kaj z moko.

Riževo moko sem uporabljala eno leto za kruh, peciva... in niti približno ni dobrega okusa, kaj šele za zgostitev[sm=zmeden.gif]




miapia -> RE: Alternativa moki... (8.12.2009 13:02:02)

Sem pozabila dodati, da se ne bi uporabilo testenin, riža, krompirja... zato očitno s kakšnim zgoščevanjem ne bo nič. Kaj date pa potem v omake, če ne moko?




anabanana -> RE: Alternativa moki... (8.12.2009 13:15:32)

čebulo, šalšo...in pač kuham dokler se ne zgosti; čebulo ponavadi prepražim in zmiksam s paličnim, potem pride ful lepo gosta omaka pa še koščkov čebule ne maramo




Anonimen -> RE: Alternativa moki... (8.12.2009 13:37:53)

jaz vcasih zgostim s koruznim skrobom - gustin




Hope2 -> RE: Alternativa moki... (8.12.2009 16:33:56)

IZVIRNO SPOROČILO: anabanana

čebulo, šalšo...in pač kuham dokler se ne zgosti; čebulo ponavadi prepražim in zmiksam s paličnim, potem pride ful lepo gosta omaka pa še koščkov čebule ne maramo


Enako, če pa je smetanova omaka, pa dam kak sirček še. V omake niti pod razno moke. Četudi kuham zrezke v omaki, zmiksam čebulo, kak korenček ali celo malo bučke in je fajn zgoščeno




MARTINŠČICA -> RE: Alternativa moki... (8.12.2009 22:00:39)

Juhe zgostim z zmiksano zelenjavo, polento ali pšeničnim zdrobom, tudi s kosmiči.
Golaže pa zgostim s kuhano z zmiksano zelenjavo (čebulo, korenjem, gomoljno kolerabo in zeleno, krompirjem)




Stran: [1]