Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Ali ješprenj namakate čez noč? 14.1.2009 9:50:31
|
|
|
|
Kerensa*
|
A ješprenj je tisto za v ričet?
|
|
|
|
RE: Ali ješprenj namakate čez noč? 14.1.2009 9:50:42
|
|
|
|
misa4
|
Jaz sem ravno učeraj to kuhala. Ga dobro operem in ga skuham, nič ga ne namakam.
|
|
|
|
RE: Ali ješprenj namakate čez noč? 14.1.2009 9:51:52
|
|
|
|
Mišni
|
Če ga boš dala kuhat,ko prideš iz službe, ga boste zvečer lahko jedli, ker se bo tako dolgo kuhal, ker ni bil namočen. Ja, jaz ga namočim. Ga pa tudi kdaj že nisem, po mojem. Včasih ga v ekonomu kuham.
|
|
RE: Ali ješprenj namakate čez noč? 14.1.2009 9:55:06
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: misa4 Jaz sem ravno učeraj to kuhala. Ga dobro operem in ga skuham, nič ga ne namakam. koliko časa pa potem kuhaš? V navadnem loncu? A tako da je Mišni, nič potem bo treba pa kaj drugega pogruntat, recimo fižolovo juho z rebrci.
|
|
|
|
RE: Ali ješprenj namakate čez noč? 14.1.2009 9:57:30
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga A tako da je Mišni, nič potem bo treba pa kaj drugega pogruntat, recimo fižolovo juho z rebrci. ja ne vem no, zdaj če Miša pravi, da ga ona kar tako kuha ... jaz res ponavai vse predolgo časa kuham, jaz bi govejo juho najraje 3 ure kuhala. Samo se mi zdi, da se mora ričet res doooolgo kuhat, da rata gostljat.
|
|
RE: Ali ješprenj namakate čez noč? 14.1.2009 10:00:08
|
|
|
|
kjava
|
Jest ga namočim, če se spomnim. Če pozabim, ga kuham samo v primeru, da mam veliko časa, ker se res kar dolgo kuha.
|
|
|
|
RE: Ali ješprenj namakate čez noč? 14.1.2009 10:01:49
|
|
|
|
misa4
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga IZVIRNO SPOROČILO: misa4 Jaz sem ravno učeraj to kuhala. Ga dobro operem in ga skuham, nič ga ne namakam. koliko časa pa potem kuhaš? V navadnem loncu? A tako da je Mišni, nič potem bo treba pa kaj drugega pogruntat, recimo fižolovo juho z rebrci. mislim da 3 ure, niti nisem na uro gledala. Ja, jaz mam cajt sem na porodniški.
|
|
|
|
RE: Ali ješprenj namakate čez noč? 14.1.2009 10:03:30
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: misa4 IZVIRNO SPOROČILO: Volga IZVIRNO SPOROČILO: misa4 Jaz sem ravno učeraj to kuhala. Ga dobro operem in ga skuham, nič ga ne namakam. koliko časa pa potem kuhaš? V navadnem loncu? A tako da je Mišni, nič potem bo treba pa kaj drugega pogruntat, recimo fižolovo juho z rebrci. mislim da 3 ure, niti nisem na uro gledala. Ja, jaz mam cajt sem na porodniški. Aha, potem bo ješprenj počakal na soboto ali nedeljo, ko bo več časa. Hvala.
|
|
|
|
RE: Ali ješprenj namakate čez noč? 14.1.2009 10:18:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Nič namakanja, sam fino ga sperem, po cca. 2 urah in pol kuhanja pa je kuhan in primerno gostljat.
|
|
|
|
RE: Ali ješprenj namakate čez noč? 14.1.2009 10:18:40
|
|
|
|
ZARA
|
Moj ga namaka čez noč.
|
|
RE: Ali ješprenj namakate čez noč? 14.1.2009 11:20:56
|
|
|
|
Čupka
|
Nič ga ne namakam. Kuha pa se dva uri, ja. Po dveh uraj je povsem lepo kuhan. Fižol pa namočim, vendar skuham posebej in proti koncu dodam ješprenu (če kuham ričet, seve)
|
|
|
|
RE: Ali ješprenj namakate čez noč? 14.1.2009 11:26:58
|
|
|
|
Čupka
|
A ja, pa vprašala si kako. Torej v en velik lonec dam kuhat ješprenj (cca 2dl ješprena + 2 litra vode). Jaz ga solim, dodam nekaj kumine in lovorov list in kuham eno uro. Po eni uri dodam jušno zelenjavo (narezan korenček, zeleno, kolerabico, por, česen, peteršiljevo koreninico, zelenje od peteršilja,...pa še kaj kar najdem v hladilniku). Istočasno dodam tudi prekajena rebrca ali kak lep kos šunke. Posebej skuham fižol. Posebej skuham tudi krompir narezan na koščke. Zadnjih 10 minut kuhanja v veliki lonec dodam fižol in krompir. Če želiš, lahko takrat pripraviš tudi prežganje iz čebule, rdeče paprike in nekaj moke. Še malo pokuhljaš in ugasneš. Pobereš ven zelenjavo, ki je ne boste pojedlin in je bila v loncu samo za okus (por,...) Lahko ješ takoj, naslednji dan je pa še tri krat boljši.
< Sporočilo je popravil Čupka -- 14.1.2009 11:27:03 >
|
|
|
|
RE: Ali ješprenj namakate čez noč? 14.1.2009 11:29:38
|
|
|
|
kjava
|
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Moj ga namaka čez noč. Pol je pa zjutraj že čist mehak.
|
|
|
|
RE: Ali ješprenj namakate čez noč? 14.1.2009 11:49:14
|
|
|
|
Čupka
|
IZVIRNO SPOROČILO: kjava IZVIRNO SPOROČILO: ZARA Moj ga namaka čez noč. Pol je pa zjutraj že čist mehak.
|
|
|
|
RE: Ali ješprenj namakate čez noč? 14.1.2009 12:12:18
|
|
|
|
uršika***
|
Ješprenj nikoli ne namakam, kuha se cca 2.5ure Dam ga v lonec, dolijem vode, solim, dam lovor, sesekljano čebulo in česen, po kakšni urci pa še korenje pa krompir, fižol skuham posebej. Ričeta ni treba nič gostit, ker se sam dosti zagosti proti koncu kuhanja. V njega dam kuhat klobase, kar da boljši okus. Na koncu še malo sesekljanega peteršilja, mezge za barvo, dodam kuhan fižol in to je to. Če seveda nisem kaj pozabla napisat
|
|
|
|
RE: Ali ješprenj namakate čez noč? 14.1.2009 15:49:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Če kupim ješprenj v Eurospinu ga večinoma ne namakam in kuham dobro uro in pol in je OK.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizkeMedtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?