Čupka -> RE: Ali ješprenj namakate čez noč? (14.1.2009 11:26:58)
|
A ja, pa vprašala si kako. Torej v en velik lonec dam kuhat ješprenj (cca 2dl ješprena + 2 litra vode). Jaz ga solim, dodam nekaj kumine in lovorov list in kuham eno uro. Po eni uri dodam jušno zelenjavo (narezan korenček, zeleno, kolerabico, por, česen, peteršiljevo koreninico, zelenje od peteršilja,...pa še kaj kar najdem v hladilniku). Istočasno dodam tudi prekajena rebrca ali kak lep kos šunke. Posebej skuham fižol. Posebej skuham tudi krompir narezan na koščke. Zadnjih 10 minut kuhanja v veliki lonec dodam fižol in krompir. Če želiš, lahko takrat pripraviš tudi prežganje iz čebule, rdeče paprike in nekaj moke. Še malo pokuhljaš in ugasneš. Pobereš ven zelenjavo, ki je ne boste pojedlin in je bila v loncu samo za okus (por,...) Lahko ješ takoj, naslednji dan je pa še tri krat boljši.
|
|
|
|