|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   štruklji
2.11.2007 14:08:26   
natasaom
no.tko!odločila sem se da bom zraven fižolovke naredila štruklje..zdj pa spet rabim recepte-itak.
al pa samo nasvet...testo naredim vlečeno kot za štrudl al pa burek,ane..
filala bi s skuto -to ni panike-in pa z orehi-tukaj se mi pa mal zatakne..prosim pomoč!kako naj naredim orehovo filo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: štruklji
2.11.2007 14:24:14   
Erdbeere
jest naredim isto kot za potico filo user posted image

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: štruklji
2.11.2007 14:41:59   
natasaom
hm.......in kako je to???'user posted image

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: štruklji
2.11.2007 14:43:41   
Jessy
Moja mama je zadnjič naredila res enkratne orehove štruklje. Naredila je klasično vlečeno testo, le da je dodala še jajce.
Potem je testo zelo na tanko razvaljala, ga namazala s kislo smetano, kateri je dodala še jajce, po vrhu pa potresla mlete orehe ter malo sladkorja. To je potem zavila v štrukelj, nato še v serviet in dala kuhat v krop.
Narezane je polila s prepraženimi drobtinicami na maslu.

Testo za skutne se dela enako kot orehove. Filo pa nato pripraviš tako, da zmešaš kislo smetano, skuto, jajce ali dva, nekaj sladkorja in vanilijev sladkor. Po želji lahko dodaš še rozine, zaviješ in skuhaš v osoljenem kropu.

Sama imam pa najraje sledeče:
skutni štruklji

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: štruklji
2.11.2007 14:58:58   
bamby
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy


Testo za skutne se dela enako kot orehove. Filo pa nato pripraviš tako, da zmešaš kislo smetano, skuto, jajce ali dva, nekaj sladkorja in vanilijev sladkor. Po želji lahko dodaš še rozine, zaviješ in skuhaš v osoljenem kropu.


Meni pa pri teh štrukljih ni všeč vanilijev sladkor, zato ga vedno izpustim. Ostalo pa uporabljam iste sestavine.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: štruklji
2.11.2007 15:00:33   
Enolla
Orehovi štruklji
Pri pripravi orehovih štrukljev najprej posebej nadrobimo kvas v mlačno slano mleko. Nato posebej zmešamo moko, mleko, maslo, sladkor, naribano limonino lupinico, vanilijo, rum in sol. Dodamo jajčne rumenjake in nato še kvas. Sestavine zamesimo v testo in ga pustimo vzhajati. Nadev pripravimo iz zmletih orehov, rumenjakov, sladkorja, masla, vanilije in naribane limonine lupinice. Te sestavine dobro premešamo in če je masa pregosta, ji dodamo še smetano.
Na pomokanem prtu na tanko razvaljamo vzhajano testo in nanj enakomerno raztegnemo nadev. S pomočjo prta štrukelj zvijemo in ga na obeh koncih stisnemo. Na rahlo ga zavijemo v krpo in ga tako zavitega eno uro počasi kuhamo v kropu. Štrukelj poševno narežemo na centimeter do dva centimetra široke kose in ga zabelimo s kruhovimi drobtinicami ali maslenimi tropinicami. Dober tek!

Recept prihaja s Krasa!

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: štruklji
2.11.2007 15:01:14   
Anonimen
Štruklji s špinačo
Špinačne štruklje pripravimo iz vlečenega testa in špinačnega nadeva. Testo zamesimo iz moke, enega jajca, olja in slane tople vode. Za štruklje vedno izberemo najfinejšo belo moko tipa 400. Za nadev odberemo zdrave, sveže liste špinače, jih operemo, skuhamo v vodi, odcedimo in na drobno sesekljamo. Nato špinačo v krpi še enkrat odtisnemo. V posodi ali mešalniku premešamo sesekljano špinačo, skuto, nariban parmezan, sol, jajca in poper.
Na pomokanem prtu zelo na tanko razvlečemo testo in nanj enakomerno raztegnemo nadev. Štrukelj zavijemo s pomočjo krpe in ga stisnemo na obeh straneh. Štruklje kuhamo v slanem kropu tričetrt ure do ene ure, nato jih vzamemo iz vode in odvijemo iz krpe. Narežemo jih na centimeter do dva centimetra široke poševne rezine ter jih postrežemo z omako od pečenke, sirovo omako, paradižnikovo omako ali z golažem. Posebno slastni so z divjačinsko omako.


Orehovi štruklji
Pri pripravi orehovih štrukljev najprej posebej nadrobimo kvas v mlačno slano mleko. Nato posebej zmešamo moko, mleko, maslo, sladkor, naribano limonino lupinico, vanilijo, rum in sol. Dodamo jajčne rumenjake in nato še kvas. Sestavine zamesimo v testo in ga pustimo vzhajati. Nadev pripravimo iz zmletih orehov, rumenjakov, sladkorja, masla, vanilije in naribane limonine lupinice. Te sestavine dobro premešamo in če je masa pregosta, ji dodamo še smetano.
Na pomokanem prtu na tanko razvaljamo vzhajano testo in nanj enakomerno raztegnemo nadev. S pomočjo prta štrukelj zvijemo in ga na obeh koncih stisnemo. Na rahlo ga zavijemo v krpo in ga tako zavitega eno uro počasi kuhamo v kropu. Štrukelj poševno narežemo na centimeter do dva centimetra široke kose in ga zabelimo s kruhovimi drobtinicami ali maslenimi tropinicami. Dober tek!


(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: štruklji
2.11.2007 15:02:31   
Enolla
user posted image  Neva pa pozna isto spletno stran za domače jedi kot jaz user posted image .

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: štruklji
2.11.2007 15:03:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Enolla

user posted image  Neva pa pozna isto spletno stran za domače jedi kot jaz user posted image .



user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image spet si me prehitlauser posted image Tudi v odgovoru na tvoj recept

(odgovor članu Enolla)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: štruklji
2.11.2007 15:04:38   
natasaom
hvala obema...danes pridejo v poštev samo skutni-ker nimam mašince za orehe mlet..user posted image  ...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: štruklji
2.11.2007 15:11:30   
natasaom
zdej ste me pa čist zbegale-primorkeuser posted image ..a za orehove mora bit kvašeno testo?
sicer mi tud kruh vzhaja sam ne vem,če bo to dobruser posted image
pa še orehe morm nekak zmiksat

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?