Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:36:50
ery
Ojla,
vsa kosila tukaj so super, ampak kar je brez mesa, moj ne mara ta ko zelo. Jaz res nimam idej kaj kuhat, ko prideš domov iz službe, če že ne pripravim zvečer nekaj-kakih enolončnic-za kaj drugega nimam idej...
Kaj naj naredim, da je hitro pripravljeno, poleg palačink še? ker mi samo to na pamet pride....
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:41:16
Anonimen
Brez mesa se da ogromno narest.
-Tortilje z zelenjavo in sirom -Makaroni, špageti, njoki, tortelini z paradižnikom ali pa zelenjavno polivko -cmoki z raznim sadjem -skutini štruklji -fižolova juha ali pa kakšna kremna zelenjavna(bučna je ful dobra) -pohan sir -tofu, sojini zrezki.... -zelenjavna lazanja -makaroni s sirom -njoki z smetano in kuhano zelenjavo(ful dobro in ful hitro narejeno) .........
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:42:59
ery
Ninny, bi mi prosim povedala ta zadnji recept od njokov? Nisem še delala.
Ja sem delal te makarone, pa pohan sir, ampak moj se vse tako hitro naveliča, pa pravi naj kaj novega naredim, in sem tukaj našla ogromno nasvetov, tako da hvala vsem.
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:46:15
Anonimen
Mislim da si mene mislna
No jst sam skuham njoke, pa zelenjavo(brokoli, baby korenček...). Pol pa v ponev dam smetano(sladko ali pa uno za kuhanje), prevrem, dodam sladko papriko, čebulo v prahu in česen, peteršilj, lahko tudi poper. Potem v to vržem njoke in zelenjavo in premešam in je končano. Midva imava to ful rada. Pa v 15ih minutah je narjen al pa še prej .
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:50:36
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika
Pri nas bo danes kuskus s paradižnikovo omako z bučkami in rdeča pesa.
Njami! Kako pa narediš omako iz bučk?Da vidim,če bom izvedela kaj novega...
Dvomim , ker bolj simpl bi bilo že težko: prepražim čebulo (posujem z baziliko), vržem čez domač spasiran paradajz (ali pa pelate, če zmanjka domačega, ampak to ni to potem, še zdaleč ne) in ko zavre, dodam nakockane bučke. Sol, poper, 10 minut kuhanja. Včasih dam še malo rdečega vinčka (na začetku, čez čebulo) in kisle smetane (na koncu).
Rdečo peso sem pa omenila zato, ker je ni treba pucat, pa takoj prihraniš 5-10 minut . Nisem jaz za v kuhno...
Kuskus pa tudi kar v vrelo vodo vržeš, odstaviš in pustiš stati 5 minut.
< Sporočilo je popravil Jančika -- 20.3.2007 12:51:17 >
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:53:11
Anonimen
Njoke običajno kupujem v hoferju al pa šparu. K so pocen. Navadni njoki pač, ne svaljki. Lahko daš tud makarone al pa torteline namest njokov, je glih tko dobr. Zelenjavo dam pa odvisno kaj imam doma. Včasih sam brokoli pa korenček(na zmrznjeni zelenjavi ga maš v trgovinah prav piše baby korenček gor), včasih pa dam še grah al pa koruzo, lahko daš tud cvetačo sam midva je ne jeva, v bistvu vso zelenjavo ki ti pade na pamet.
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 12:57:40
ma19teja
Janička,
mene pa zanima kako hraniš domač paradajz. Jaz bi rada letošnjo sezono malo zelenjeve in sadja "vložila" ali kako drugače shranila na čimbolj zdrav način (brez raznih umetnih substanc)
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 13:05:14
Anonimen
Ja to pa tud mene zanima. Jaz pelate skoz kupujem in bi rajš mela domače. K pri nama tega ful porabva. Pa paradižnika in ostale zelenjave lahko kolkr čm dobim od mami.
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 13:10:15
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: ma19teja
Janička,
mene pa zanima kako hraniš domač paradajz. Jaz bi rada letošnjo sezono malo zelenjeve in sadja "vložila" ali kako drugače shranila na čimbolj zdrav način (brez raznih umetnih substanc)
Hvala
To dela moj tast, ki ima poln vrt paradižnika. Nareže ga na kose/četrtinke, zavre v veliki posodi, doda malenkost soli (po moje sploh ni treba) in z vrha pobere dol tisto vodo, da ni preveč redko. Ostanek spasira z navadno pasirko, še enkrat zavre in natoči v ogrete kozarce ali steklenice (da jih v pečico, da se ogrejejo). Zapre s kovinskimi zamaški in zadeva preverjeno zdrži vsaj dve sezoni (ponavadi vse pojemo v eni sezoni, enkrat se je pa nekaj flaš skrilo in smo jih porabili kasneje).
RE: Še eno brezmesno kosilo-na hitro 20.3.2007 13:21:33
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika
IZVIRNO SPOROČILO: ma19teja
Janička,
mene pa zanima kako hraniš domač paradajz. Jaz bi rada letošnjo sezono malo zelenjeve in sadja "vložila" ali kako drugače shranila na čimbolj zdrav način (brez raznih umetnih substanc)
Hvala
To dela moj tast, ki ima poln vrt paradižnika. Nareže ga na kose/četrtinke, zavre v veliki posodi, doda malenkost soli (po moje sploh ni treba) in z vrha pobere dol tisto vodo, da ni preveč redko. Ostanek spasira z navadno pasirko, še enkrat zavre in natoči v ogrete kozarce ali steklenice (da jih v pečico, da se ogrejejo). Zapre s kovinskimi zamaški in zadeva preverjeno zdrži vsaj dve sezoni (ponavadi vse pojemo v eni sezoni, enkrat se je pa nekaj flaš skrilo in smo jih porabili kasneje).