|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Šabesa - preizkušeni recepti?
5.5.2008 8:57:32   
Anonimen
Odločila sem se, da skuham šabeso. Ker pa se tega lotevam prvič, bi rada delala po preizkušenem receptu.
Sem že iskala po netu, pa imam doma vsaj 10 različnih receptov. In pojma nimam kateri je najboljši.

Kako vi to naredite?
Aja... v enem receptu sem prebrala, da naj bi bezeg obirali samo ob polni luni? Sej to je šala? Al misli resno?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Šabesa - preizkušeni recepti?
5.5.2008 14:13:23   
Anonimen
Ma kaj res nobena ne kuha sirupa iz bezgovih cvetov?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Šabesa - preizkušeni recepti?
5.5.2008 14:20:28   
Anonimen
Jaz delam po tem receptu user posted image

30 bezgovih cvetov
3 kg sladkorja
3 litre vode
7 dag citronske kisline

Cvetove namakam v vodi 30 ur, nato odcedim, vodi dodam sladkor in prekuham, da se sladkor stopi.
V ohlajeno zamešam citronko.Nalijem v steklenice, dobro zaprem in hranim v hladnem in temnem prostoru.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Šabesa - preizkušeni recepti?
5.5.2008 15:24:32   
kjava
A že bezeg cveti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Šabesa - preizkušeni recepti?
5.5.2008 15:35:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kjava

A že bezeg cveti user posted image


Ne še (vsaj pr nas).

(odgovor članu kjava)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Šabesa - preizkušeni recepti?
5.5.2008 17:09:08   
Felicita
24 opranih bezgovih cvetov
2 kg sladkorja
6 dag citronske kisline
3 l hladne vode

Cvetove namakaš 24 ur, precejeno vodo nato dodaš sladkorju in pogreješ samo toliko, da se sladkor stopi. na koncu dodaš še citronko, potem pa v steklenice in na hladno.

to je fuuuul gost sirup, tko da se ga mora potem zlo zlo redčit. Je pa odličen.

Pa da te popravim - šabesa je napitek iz bezga in vina/kisa (ki v končni fazi postane mehurčkast), bezgov sok/sirup je pa tole zgoraj user posted image


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Šabesa - preizkušeni recepti?
5.5.2008 18:08:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

24 opranih bezgovih cvetov
2 kg sladkorja
6 dag citronske kisline
3 l hladne vode

Cvetove namakaš 24 ur, precejeno vodo nato dodaš sladkorju in pogreješ samo toliko, da se sladkor stopi. na koncu dodaš še citronko, potem pa v steklenice in na hladno.

to je fuuuul gost sirup, tko da se ga mora potem zlo zlo redčit. Je pa odličen.

Pa da te popravim - šabesa je napitek iz bezga in vina/kisa (ki v končni fazi postane mehurčkast), bezgov sok/sirup je pa tole zgoraj user posted image




1. To ko cvetove namakaš a ne... a to pač odtrgaš cvet, pa namakaš 24 ur, in potem sam tisto vodo (cvetove vržeš proč) zliješ k sladkorju?

2. Hm... mi smo šabesa rekli vedno soku (brez vina) iz bezga. No, se opravičujem. Zdej vem neki novega.

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Šabesa - preizkušeni recepti?
5.5.2008 18:26:00   
Felicita
torej ja, cvetove odrežem z grma (takrat ko najbolj dišijo) in jih kar cele položim v vodo tako, da so s socvetjem obrnjeni navzdol (torej 'pecelj' štrli ven iz vode ali pa tudi ne). ko preteče 24 ur jih fino odcedim (malo ožamem) in potem tisto vodo prefiltriram čez dve plasti tetra plenice (če so cvetovi na koncu je potrebna bolj gosta tkanina - pač plenico večkrat prepogneš). potem pa vse skupaj zlijem k sladkorju in pazim da ne zavre.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Šabesa - preizkušeni recepti?
5.5.2008 18:31:40   
Anonimen
O super... hvala!user posted image

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Šabesa - preizkušeni recepti?
5.5.2008 18:54:02   
Anonimen
Res hvala, ja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Težave z želodcem - Naravna pomoč
Blagodejno na želodec s preveč kisline deluje tudi zelena, ki je eno izmed najbolj bazičnih oziroma alkalnih zelenih živ...
3 ideje za zdrav dojenčkov zajtrk
Svojemu malemu jedcu pripravite doma pripravljen zajtrk iz ekoloških sestavin. Preverite tri odlične recepte, ki smo si ...




Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......