Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Šabesa - preizkušeni recepti? 5.5.2008 14:13:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Ma kaj res nobena ne kuha sirupa iz bezgovih cvetov?
|
|
|
|
RE: Šabesa - preizkušeni recepti? 5.5.2008 14:20:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz delam po tem receptu 30 bezgovih cvetov 3 kg sladkorja 3 litre vode 7 dag citronske kisline Cvetove namakam v vodi 30 ur, nato odcedim, vodi dodam sladkor in prekuham, da se sladkor stopi. V ohlajeno zamešam citronko.Nalijem v steklenice, dobro zaprem in hranim v hladnem in temnem prostoru.
|
|
|
|
RE: Šabesa - preizkušeni recepti? 5.5.2008 15:24:32
|
|
|
|
kjava
|
A že bezeg cveti
|
|
|
|
RE: Šabesa - preizkušeni recepti? 5.5.2008 15:35:12
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: kjava A že bezeg cveti Ne še (vsaj pr nas).
|
|
|
|
RE: Šabesa - preizkušeni recepti? 5.5.2008 17:09:08
|
|
|
|
Felicita
|
24 opranih bezgovih cvetov 2 kg sladkorja 6 dag citronske kisline 3 l hladne vode Cvetove namakaš 24 ur, precejeno vodo nato dodaš sladkorju in pogreješ samo toliko, da se sladkor stopi. na koncu dodaš še citronko, potem pa v steklenice in na hladno. to je fuuuul gost sirup, tko da se ga mora potem zlo zlo redčit. Je pa odličen. Pa da te popravim - šabesa je napitek iz bezga in vina/kisa (ki v končni fazi postane mehurčkast), bezgov sok/sirup je pa tole zgoraj
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Šabesa - preizkušeni recepti? 5.5.2008 18:08:43
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita 24 opranih bezgovih cvetov 2 kg sladkorja 6 dag citronske kisline 3 l hladne vode Cvetove namakaš 24 ur, precejeno vodo nato dodaš sladkorju in pogreješ samo toliko, da se sladkor stopi. na koncu dodaš še citronko, potem pa v steklenice in na hladno. to je fuuuul gost sirup, tko da se ga mora potem zlo zlo redčit. Je pa odličen. Pa da te popravim - šabesa je napitek iz bezga in vina/kisa (ki v končni fazi postane mehurčkast), bezgov sok/sirup je pa tole zgoraj 1. To ko cvetove namakaš a ne... a to pač odtrgaš cvet, pa namakaš 24 ur, in potem sam tisto vodo (cvetove vržeš proč) zliješ k sladkorju? 2. Hm... mi smo šabesa rekli vedno soku (brez vina) iz bezga. No, se opravičujem. Zdej vem neki novega.
|
|
|
|
RE: Šabesa - preizkušeni recepti? 5.5.2008 18:31:40
|
|
|
|
Anonimen
|
O super... hvala!
|
|
|
|
RE: Šabesa - preizkušeni recepti? 5.5.2008 18:54:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Res hvala, ja.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Težave z želodcem - Naravna pomočBlagodejno na želodec s preveč kisline deluje tudi zelena, ki je eno izmed najbolj bazičnih oziroma alkalnih zelenih živ...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......