Anonimen -> RE: Šabesa - preizkušeni recepti? (5.5.2008 18:08:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita 24 opranih bezgovih cvetov 2 kg sladkorja 6 dag citronske kisline 3 l hladne vode Cvetove namakaš 24 ur, precejeno vodo nato dodaš sladkorju in pogreješ samo toliko, da se sladkor stopi. na koncu dodaš še citronko, potem pa v steklenice in na hladno. to je fuuuul gost sirup, tko da se ga mora potem zlo zlo redčit. Je pa odličen. Pa da te popravim - šabesa je napitek iz bezga in vina/kisa (ki v končni fazi postane mehurčkast), bezgov sok/sirup je pa tole zgoraj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 1. To ko cvetove namakaš a ne... a to pač odtrgaš cvet, pa namakaš 24 ur, in potem sam tisto vodo (cvetove vržeš proč) zliješ k sladkorju? 2. Hm... mi smo šabesa rekli vedno soku (brez vina) iz bezga. No, se opravičujem. Zdej vem neki novega.
|
|
|
|