|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čevapčiči recept
23.5.2008 22:32:35   
jerikou
čer....
jutri smo si zamislili, da pade en spontan piknik...pa sem se odločla, da bi naredila maso za čevape kar sama. pa me zanima, če imate kak dober recept kako naredit slastne čivape...se mi zdi vdno,če kupim narejeno maso me tko neki po umetnem pust na jeziku....
hvala za slastne recepte...
nočko J.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: čevapčiči recept
23.5.2008 23:28:11   
massylou
Jaz jih naredim tako:
1. pri mesarju vzemem mešano mleto meso, pa težim naj mi da bolj pustega in ga pred mano zmelje; lahko kombiniraš tudi govedino+jagnjetino, ampak pride dražje

2. za dobre pol kile dam: 1/2 večje čebule, žličko zrnastega sušenega česna (ali 2 stroka strtega svežega), obvezno malo belega popra, še bolj obvezno rožmarin v prahu (za dobre pol čajne žličke), majaron (manj kot rožmarina), esenco sladke mlete paprike, sol in vegeto po okusu, 2 žlici olja.
Lahko daš tudi 1 majčkeno jajce, malo mokce, če je premokro (raje ne kot ja, ker potem pridejo taki zbiti).

Čebulo obvezno spasiram, ker moj joka kot dež, če kje kak košček vidi. user posted image

Med peko pa itak malo temnega laškega gor.
Pa če jih pečem v ponvi, dam na manjši ogenj in malo pustim pokrito med posameznim obračanjem, da se malo pokuhajo in so mehkejši.

To je to. Če boš poskušala, sporoči, če ti je bilo ok.

< Sporočilo je popravil massylou -- 23.5.2008 23:31:06 >

(odgovor članu jerikou)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: čevapčiči recept
24.5.2008 0:26:46   
Anonimen
Najbolj preprost recept je: mleto meso, sol, poper, zmlet česen.

Lahko pa po mili volji ustvarjaš user posted image .

(odgovor članu massylou)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: čevapčiči recept
24.5.2008 6:20:09   
Hope2
Ostale so ti napisale kako pripravit maso, jaz pa dodajam še en trik, katerega so nam povedali bosanci, ki itak najboljše čevape naredijouser posted image .  Maso pripravi nekaj ur prej, da začimbe "prehodijo". Pri začimbah ne pretiravaj in jih ne dajaj velik, predvsem pa ne veliko različnih in močnih (ker potem čutiš samo začimbe).  Jaz dam za nas samo sol, poper, česen. Če imamo piknik za več ljudi dam Čevap (obvezno od Maestro začimb), ga pa dam pol manj kot piše in še malo soli zraven, če je treba. Mož razkira svoje brbončice in proba surovo meso ali še kaj manjkauser posted image . Pol ure pred peko vlijem k masi 1-2dcl radenske (odvisno kolk mase imam) in zmešam. Vlivam postopoma oz po potrebi med mešanjem. Nato naredim čevape s topom za čevape. Če jih boste delali na roke, potem manj radenske, ker jih boš težko oblikovala. Radenska naredi čevape zelo rahle, sočne in kljub temu ne razpadajo (če glih imaš pri oblikovanju občutek, da bodo razpadli). Čevapi naj še potem malo počivajo.

Meso pol svinjsko, pol goveje.

Pa nobenega jajca in moke.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 24.5.2008 6:23:41 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: čevapčiči recept
24.5.2008 13:46:39   
Saša27
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Ostale so ti napisale kako pripravit maso, jaz pa dodajam še en trik, katerega so nam povedali bosanci, ki itak najboljše čevape naredijouser posted image .  Maso pripravi nekaj ur prej, da začimbe "prehodijo". Pri začimbah ne pretiravaj in jih ne dajaj velik, predvsem pa ne veliko različnih in močnih (ker potem čutiš samo začimbe).  Jaz dam za nas samo sol, poper, česen. Če imamo piknik za več ljudi dam Čevap (obvezno od Maestro začimb), ga pa dam pol manj kot piše in še malo soli zraven, če je treba. Mož razkira svoje brbončice in proba surovo meso ali še kaj manjkauser posted image . Pol ure pred peko vlijem k masi 1-2dcl radenske (odvisno kolk mase imam) in zmešam. Vlivam postopoma oz po potrebi med mešanjem. Nato naredim čevape s topom za čevape. Če jih boste delali na roke, potem manj radenske, ker jih boš težko oblikovala. Radenska naredi čevape zelo rahle, sočne in kljub temu ne razpadajo (če glih imaš pri oblikovanju občutek, da bodo razpadli). Čevapi naj še potem malo počivajo.

Meso pol svinjsko, pol goveje.

Pa nobenega jajca in moke.


Se strinjam, preizkušeno najboljši recept za čevape, niso "gumjasti" ampak zelo rahli in dobri.
Imam pa še en recept, ki je veliko hitrejši od omenjenega, to pa je, da greš do najbližje mesnice in kupiš že narejeno maso za čevape user posted image (naš mesar ti še naredi čevape, da se ni potrebno matrati doma).

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: čevapčiči recept
26.5.2008 12:41:08   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: massylou

1. pri mesarju vzemem mešano mleto meso, pa težim naj mi da bolj pustega in ga pred mano zmelje;


Mesar mora vedno pred stranko zmleti meso, ne glede al teži al ne, prepovedano je prodajati vnaprej mletega.

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznične jedi, nad katerimi bo navdušen v...
photo
Da bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji, boste v članku našli ideje, kako povsem navadne jedi spremenite v praz...
Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?