Saša27 -> RE: čevapčiči recept (24.5.2008 13:46:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Ostale so ti napisale kako pripravit maso, jaz pa dodajam še en trik, katerega so nam povedali bosanci, ki itak najboljše čevape naredijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Maso pripravi nekaj ur prej, da začimbe "prehodijo". Pri začimbah ne pretiravaj in jih ne dajaj velik, predvsem pa ne veliko različnih in močnih (ker potem čutiš samo začimbe). Jaz dam za nas samo sol, poper, česen. Če imamo piknik za več ljudi dam Čevap (obvezno od Maestro začimb), ga pa dam pol manj kot piše in še malo soli zraven, če je treba. Mož razkira svoje brbončice in proba surovo meso ali še kaj manjka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Pol ure pred peko vlijem k masi 1-2dcl radenske (odvisno kolk mase imam) in zmešam. Vlivam postopoma oz po potrebi med mešanjem. Nato naredim čevape s topom za čevape. Če jih boste delali na roke, potem manj radenske, ker jih boš težko oblikovala. Radenska naredi čevape zelo rahle, sočne in kljub temu ne razpadajo (če glih imaš pri oblikovanju občutek, da bodo razpadli). Čevapi naj še potem malo počivajo. Meso pol svinjsko, pol goveje. Pa nobenega jajca in moke. Se strinjam, preizkušeno najboljši recept za čevape, niso "gumjasti" ampak zelo rahli in dobri. Imam pa še en recept, ki je veliko hitrejši od omenjenega, to pa je, da greš do najbližje mesnice in kupiš že narejeno maso za čevape [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image](naš mesar ti še naredi čevape, da se ni potrebno matrati doma).
|
|
|
|