čevapčiči recept (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


jerikou -> čevapčiči recept (23.5.2008 22:32:35)

čer....
jutri smo si zamislili, da pade en spontan piknik...pa sem se odločla, da bi naredila maso za čevape kar sama. pa me zanima, če imate kak dober recept kako naredit slastne čivape...se mi zdi vdno,če kupim narejeno maso me tko neki po umetnem pust na jeziku....
hvala za slastne recepte...
nočko J.




massylou -> RE: čevapčiči recept (23.5.2008 23:28:11)

Jaz jih naredim tako:
1. pri mesarju vzemem mešano mleto meso, pa težim naj mi da bolj pustega in ga pred mano zmelje; lahko kombiniraš tudi govedino+jagnjetino, ampak pride dražje

2. za dobre pol kile dam: 1/2 večje čebule, žličko zrnastega sušenega česna (ali 2 stroka strtega svežega), obvezno malo belega popra, še bolj obvezno rožmarin v prahu (za dobre pol čajne žličke), majaron (manj kot rožmarina), esenco sladke mlete paprike, sol in vegeto po okusu, 2 žlici olja.
Lahko daš tudi 1 majčkeno jajce, malo mokce, če je premokro (raje ne kot ja, ker potem pridejo taki zbiti).

Čebulo obvezno spasiram, ker moj joka kot dež, če kje kak košček vidi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Med peko pa itak malo temnega laškega gor.
Pa če jih pečem v ponvi, dam na manjši ogenj in malo pustim pokrito med posameznim obračanjem, da se malo pokuhajo in so mehkejši.

To je to. Če boš poskušala, sporoči, če ti je bilo ok.




Anonimen -> RE: čevapčiči recept (24.5.2008 0:26:46)

Najbolj preprost recept je: mleto meso, sol, poper, zmlet česen.

Lahko pa po mili volji ustvarjaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Hope2 -> RE: čevapčiči recept (24.5.2008 6:20:09)

Ostale so ti napisale kako pripravit maso, jaz pa dodajam še en trik, katerega so nam povedali bosanci, ki itak najboljše čevape naredijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .  Maso pripravi nekaj ur prej, da začimbe "prehodijo". Pri začimbah ne pretiravaj in jih ne dajaj velik, predvsem pa ne veliko različnih in močnih (ker potem čutiš samo začimbe).  Jaz dam za nas samo sol, poper, česen. Če imamo piknik za več ljudi dam Čevap (obvezno od Maestro začimb), ga pa dam pol manj kot piše in še malo soli zraven, če je treba. Mož razkira svoje brbončice in proba surovo meso ali še kaj manjka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Pol ure pred peko vlijem k masi 1-2dcl radenske (odvisno kolk mase imam) in zmešam. Vlivam postopoma oz po potrebi med mešanjem. Nato naredim čevape s topom za čevape. Če jih boste delali na roke, potem manj radenske, ker jih boš težko oblikovala. Radenska naredi čevape zelo rahle, sočne in kljub temu ne razpadajo (če glih imaš pri oblikovanju občutek, da bodo razpadli). Čevapi naj še potem malo počivajo.

Meso pol svinjsko, pol goveje.

Pa nobenega jajca in moke.




Saša27 -> RE: čevapčiči recept (24.5.2008 13:46:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Ostale so ti napisale kako pripravit maso, jaz pa dodajam še en trik, katerega so nam povedali bosanci, ki itak najboljše čevape naredijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .  Maso pripravi nekaj ur prej, da začimbe "prehodijo". Pri začimbah ne pretiravaj in jih ne dajaj velik, predvsem pa ne veliko različnih in močnih (ker potem čutiš samo začimbe).  Jaz dam za nas samo sol, poper, česen. Če imamo piknik za več ljudi dam Čevap (obvezno od Maestro začimb), ga pa dam pol manj kot piše in še malo soli zraven, če je treba. Mož razkira svoje brbončice in proba surovo meso ali še kaj manjka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Pol ure pred peko vlijem k masi 1-2dcl radenske (odvisno kolk mase imam) in zmešam. Vlivam postopoma oz po potrebi med mešanjem. Nato naredim čevape s topom za čevape. Če jih boste delali na roke, potem manj radenske, ker jih boš težko oblikovala. Radenska naredi čevape zelo rahle, sočne in kljub temu ne razpadajo (če glih imaš pri oblikovanju občutek, da bodo razpadli). Čevapi naj še potem malo počivajo.

Meso pol svinjsko, pol goveje.

Pa nobenega jajca in moke.


Se strinjam, preizkušeno najboljši recept za čevape, niso "gumjasti" ampak zelo rahli in dobri.
Imam pa še en recept, ki je veliko hitrejši od omenjenega, to pa je, da greš do najbližje mesnice in kupiš že narejeno maso za čevape [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image](naš mesar ti še naredi čevape, da se ni potrebno matrati doma).




kjava -> RE: čevapčiči recept (26.5.2008 12:41:08)


IZVIRNO SPOROČILO: massylou

1. pri mesarju vzemem mešano mleto meso, pa težim naj mi da bolj pustega in ga pred mano zmelje;


Mesar mora vedno pred stranko zmleti meso, ne glede al teži al ne, prepovedano je prodajati vnaprej mletega.




Stran: [1]