Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: čebulna oz. česnova juha - kako? 9.12.2008 13:45:37
|
|
|
|
nadya
|
To pa tudi mene zanima
|
|
|
|
RE: čebulna oz. česnova juha - kako? 9.12.2008 13:55:34
|
|
|
|
Volga
|
Postekleniš veliko čebule, recimo ene štiri debele, zaliješ z malo vode in mleka, kuhaš, da se čebula razpusti. Dodaš kislo smetano, malo parmezana na vrhu.
|
|
|
|
RE: čebulna oz. česnova juha - kako? 9.12.2008 14:04:04
|
|
|
|
higuys
|
Na maslu posteklenim 4 na kolobarje narezane čebule, posolim, prilijem liter in pol goveje juhe (precejene) in 1 dcl belega vina, kuham pol ure. Nato dam noter kruh s sirom in gratiniram...in obujam spomine na Pariz
|
|
|
|
RE: čebulna oz. česnova juha - kako? 9.12.2008 14:25:32
|
|
|
|
muška
|
o super, a čebulo zmiksate z paličnim , da nastane kremna, ali pustite v "kosih" ? za čebulo je pa verjetno vseeno katera se uporabi a ne? (bela, rdeča, srebrnjak) A česnove pa nobena ne dela? Za česnovo vem, da moja mama na hitro prepraži česen na olivnem olju, zalije z vodo in doda neke začimbe - žajbelj morda, potem pa v to naredi vlivance. kakšna nova ideja bi prav prišla
|
|
|
|
RE: čebulna oz. česnova juha - kako? 9.12.2008 19:23:47
|
|
|
|
ANEJ01
|
ČESNOVA JUHA -maslo -2 stroka česna -1 žlica gladke moke -sladka smetana ali mleko -muškatni orešček,sol, vegeta ali polovica jušne kocke,poper Na stopljenem maslu prepražiš drobno narezan česen.Ogenj naj bo blag,da česen ne zarumeni preveč,ker je potem grenek.Ko česen spusti svoj vonj,stresi v posodo 1 žlico moke in zalij s tekočo sladko smetano.Če nimaš smetane lahko uporabiš tudi mleko,to je odvisno od tega kako gosto juho želiš.Posoliš in dodaš malo vegete ali pol jušne kocke ,naribaš malo muškatnega oreščka ter ščepec popra.Juha naj na počasnem ognju zavre,nenehno mešaj.Ko zavre,ogenj zmanjšaj in kuhaj še par minut.Dober tek!
_____________________________
20.01.2009 se nam je pridružil Gal
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Gluten oziroma žitarice uvajajte postopomaMarsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?