ANEJ01 -> RE: čebulna oz. česnova juha - kako? (9.12.2008 19:23:47)
|
ČESNOVA JUHA -maslo -2 stroka česna -1 žlica gladke moke -sladka smetana ali mleko -muškatni orešček,sol, vegeta ali polovica jušne kocke,poper Na stopljenem maslu prepražiš drobno narezan česen.Ogenj naj bo blag,da česen ne zarumeni preveč,ker je potem grenek.Ko česen spusti svoj vonj,stresi v posodo 1 žlico moke in zalij s tekočo sladko smetano.Če nimaš smetane lahko uporabiš tudi mleko,to je odvisno od tega kako gosto juho želiš.Posoliš in dodaš malo vegete ali pol jušne kocke ,naribaš malo muškatnega oreščka ter ščepec popra.Juha naj na počasnem ognju zavre,nenehno mešaj.Ko zavre,ogenj zmanjšaj in kuhaj še par minut.Dober tek!
|
|
|
|