|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čokoladna torta
13.2.2009 9:27:39   
Anonimen
Rabim en dober recept. Za testo ga že imam, rabim pa za nadev, kakšno ne preveč masleno zadevo z veeeeeeliko čokolade user posted image .

Hvala
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Čokoladna torta
13.2.2009 9:34:30   
Udb
Men maslene zadeve sploh ne potegnejo. Tako dostikrat naredim kar čokoladno smetano. Se pravi - jedilno čokolado stopim in zmešam s smetano, potem to postavim še malo v hladilnik, potem pa stepem. To je zame najboljše za v torto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Čokoladna torta
13.2.2009 9:35:24   
Felicita
smetana pa nutela? al pa če v kremo za torte vmešaš veliiiiiiiko čokolade?

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Čokoladna torta
13.2.2009 9:42:58   
Mišni
Podobno kot kremo za nutelo torto se že od nekdaj dela tudi kremo za kvazi sacher torto.

Stepeš sladko smetano in proti koncu dodaš zmleto čokolado v praku. Količina je pa npr. 250 mll smetane - 250 g čokolade v prahu.

< Sporočilo je popravil Mišni -- 13.2.2009 9:43:07 >


_____________________________

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Čokoladna torta
13.2.2009 10:10:32   
Anonimen
UDB, če prav razumem, stopljeno čokolado daš v še tekočo smetano, pustiš, da se v hladilniku "usede", šele nato stepeš? Dodaš tudi kaj kremfixa ali je dovolj kompaktno?


(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Čokoladna torta
13.2.2009 10:13:12   
Udb
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

UDB, če prav razumem, stopljeno čokolado daš v še tekočo smetano, pustiš, da se v hladilniku "usede", šele nato stepeš? Dodaš tudi kaj kremfixa ali je dovolj kompaktno?


No, jaz stopim čokolado v mikrovalovki in potem k temu primešam tekočo smetano. Potem dam še malo v hladilnik, da se potem lepše stepe. Kremfixa ne dodajam, je pa vse odvisno od smetane.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Čokoladna torta
13.2.2009 10:17:39   
Anonimen
Poskusi ta recept:Sama čokolada.brez biskvita posebi.
aja pozor, rumenjake in slakor potrebo vsaj pet minut stepat, da so penasto umešana, to v receptu ne piše, ker sem pozabila.
Jaz sem še posebi čokolado za glazuro kupila in pokrila torto.>Če takoj ne uspe, kajti je bol tekoča na začetku, ne obupat, ker na koncu ne bo nihče razočaran, ker je res božanskega okusa.Peki papirja ti ni treba uporabit, daj kar direkt v tortni model.


ČOKOLADNA TORTA(dobra za znoret)

6 beljakov stepeš v sneg
6 rumenjakov zmešaš z 200g sladkorja
stopiš in stepeš 200g masla,

stopiš 200g jedilne čokolade(v kozici s tremi žlicami vode nad paro)

Vso to zadevo zmešaš zelo nežno posebno sneg iz beljakov počasi umešavaš.

Maso zliješ v pekač obložen s peki papirjem
flikneš v pečico na 180 stopinj in pečeš 30 minut.
Ko je pečeno pustiš, da se malo ohladi.

Medtem zavreš pol litra sladke smetane,
ko zavre notri zliješ 150 g stopljene čokolade(jedilne)
pokuhaš za eno minuto.

Vrelo zliješ na biskvit.Počakaš, da se vse ohladi in nato shraniš v hladilniku.





(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Čokoladna torta
13.2.2009 18:30:49   
robinzon
Eno ta veliko jedilno gorenjko (30 dag) nalomiš v tri sladke smetane (750 ml) in segrevaš toliko časa, da se čokolada raztopi. Ohladiš in daš za par ur v hladilnik, da se res dobro ohladi in potem stepeš. Stepat je treba dalj časa, ni tako hitro stepeno kot sladka smetana, kar traja par minut. To je tista čokoladna krema, ki je v kranjski kvazi saharci.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Čokoladna torta
13.2.2009 19:58:31   
žigolino
Saj če čokolado stopiš in mlačno vlivaš v že stepenpo smetano pride tudi lepa čokoladna krema.Vmešaš pa jo ročno(z metlico) ne z mikserjem.

(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Čokoladna torta
13.2.2009 21:16:25   
robinzon
V že stepeno sladko smetano si ne bi upala vlivat čokolado, ker bi se bala, da se mi vse skupaj ne sesiri.

(odgovor članu žigolino)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Čokoladna torta
13.2.2009 22:00:37   
muška
nič se ne sesiri, jaz vedno tako delam . uporabim pa izključno rastlinsko smetano, ker je bolj trda.

(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Čokoladna torta
14.2.2009 8:37:18   
robinzon
Z rastlinsko se verjetno da, samo te pacarije moja kuhinja ne vidi.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Čokoladna torta
14.2.2009 8:59:40   
žigolino
Jaz nikoli ne uporabljam rastlinske za filo,sesiri se takrat ko je smetana res ful mrzla čokolada pa zelo vroča.Ti kar lepo smetano stepi in ji dolij skoraj mrzlo ampak še tekočo čokolado,garantiram uspeh.Lahko pa poskusiš sam z dva deci stepene smetane,če ti gre.Tudi mene je blo prvič mal strahuser posted image

(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Čokoladna torta
14.2.2009 9:27:22   
muška
IZVIRNO SPOROČILO: robinzon

Z rastlinsko se verjetno da, samo te pacarije moja kuhinja ne vidi.


user posted image user posted image user posted image  vidiš, jaz pa za torte in šamrole uporabljam res samo rastlinsko. Mi je všeč, ker je trda in kompaktna pa še nobenega strahu ni, da bi se sesirila.

(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?