Anonimen -> RE: Čokoladna torta (13.2.2009 10:17:39)
|
Poskusi ta recept:Sama čokolada.brez biskvita posebi. aja pozor, rumenjake in slakor potrebo vsaj pet minut stepat, da so penasto umešana, to v receptu ne piše, ker sem pozabila. Jaz sem še posebi čokolado za glazuro kupila in pokrila torto.>Če takoj ne uspe, kajti je bol tekoča na začetku, ne obupat, ker na koncu ne bo nihče razočaran, ker je res božanskega okusa.Peki papirja ti ni treba uporabit, daj kar direkt v tortni model. ČOKOLADNA TORTA(dobra za znoret) 6 beljakov stepeš v sneg 6 rumenjakov zmešaš z 200g sladkorja stopiš in stepeš 200g masla, stopiš 200g jedilne čokolade(v kozici s tremi žlicami vode nad paro) Vso to zadevo zmešaš zelo nežno posebno sneg iz beljakov počasi umešavaš. Maso zliješ v pekač obložen s peki papirjem flikneš v pečico na 180 stopinj in pečeš 30 minut. Ko je pečeno pustiš, da se malo ohladi. Medtem zavreš pol litra sladke smetane, ko zavre notri zliješ 150 g stopljene čokolade(jedilne) pokuhaš za eno minuto. Vrelo zliješ na biskvit.Počakaš, da se vse ohladi in nato shraniš v hladilniku.
|
|
|
|