Čokoladna torta (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Čokoladna torta (13.2.2009 9:27:39)

Rabim en dober recept. Za testo ga že imam, rabim pa za nadev, kakšno ne preveč masleno zadevo z veeeeeeliko čokolade [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Hvala




Udb -> RE: Čokoladna torta (13.2.2009 9:34:30)

Men maslene zadeve sploh ne potegnejo. Tako dostikrat naredim kar čokoladno smetano. Se pravi - jedilno čokolado stopim in zmešam s smetano, potem to postavim še malo v hladilnik, potem pa stepem. To je zame najboljše za v torto.




Felicita -> RE: Čokoladna torta (13.2.2009 9:35:24)

smetana pa nutela? al pa če v kremo za torte vmešaš veliiiiiiiko čokolade?




Mišni -> RE: Čokoladna torta (13.2.2009 9:42:58)

Podobno kot kremo za nutelo torto se že od nekdaj dela tudi kremo za kvazi sacher torto.

Stepeš sladko smetano in proti koncu dodaš zmleto čokolado v praku. Količina je pa npr. 250 mll smetane - 250 g čokolade v prahu.




Anonimen -> RE: Čokoladna torta (13.2.2009 10:10:32)

UDB, če prav razumem, stopljeno čokolado daš v še tekočo smetano, pustiš, da se v hladilniku "usede", šele nato stepeš? Dodaš tudi kaj kremfixa ali je dovolj kompaktno?





Udb -> RE: Čokoladna torta (13.2.2009 10:13:12)

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

UDB, če prav razumem, stopljeno čokolado daš v še tekočo smetano, pustiš, da se v hladilniku "usede", šele nato stepeš? Dodaš tudi kaj kremfixa ali je dovolj kompaktno?


No, jaz stopim čokolado v mikrovalovki in potem k temu primešam tekočo smetano. Potem dam še malo v hladilnik, da se potem lepše stepe. Kremfixa ne dodajam, je pa vse odvisno od smetane.




Anonimen -> RE: Čokoladna torta (13.2.2009 10:17:39)

Poskusi ta recept:Sama čokolada.brez biskvita posebi.
aja pozor, rumenjake in slakor potrebo vsaj pet minut stepat, da so penasto umešana, to v receptu ne piše, ker sem pozabila.
Jaz sem še posebi čokolado za glazuro kupila in pokrila torto.>Če takoj ne uspe, kajti je bol tekoča na začetku, ne obupat, ker na koncu ne bo nihče razočaran, ker je res božanskega okusa.Peki papirja ti ni treba uporabit, daj kar direkt v tortni model.


ČOKOLADNA TORTA(dobra za znoret)

6 beljakov stepeš v sneg
6 rumenjakov zmešaš z 200g sladkorja
stopiš in stepeš 200g masla,

stopiš 200g jedilne čokolade(v kozici s tremi žlicami vode nad paro)

Vso to zadevo zmešaš zelo nežno posebno sneg iz beljakov počasi umešavaš.

Maso zliješ v pekač obložen s peki papirjem
flikneš v pečico na 180 stopinj in pečeš 30 minut.
Ko je pečeno pustiš, da se malo ohladi.

Medtem zavreš pol litra sladke smetane,
ko zavre notri zliješ 150 g stopljene čokolade(jedilne)
pokuhaš za eno minuto.

Vrelo zliješ na biskvit.Počakaš, da se vse ohladi in nato shraniš v hladilniku.








robinzon -> RE: Čokoladna torta (13.2.2009 18:30:49)

Eno ta veliko jedilno gorenjko (30 dag) nalomiš v tri sladke smetane (750 ml) in segrevaš toliko časa, da se čokolada raztopi. Ohladiš in daš za par ur v hladilnik, da se res dobro ohladi in potem stepeš. Stepat je treba dalj časa, ni tako hitro stepeno kot sladka smetana, kar traja par minut. To je tista čokoladna krema, ki je v kranjski kvazi saharci.




žigolino -> RE: Čokoladna torta (13.2.2009 19:58:31)

Saj če čokolado stopiš in mlačno vlivaš v že stepenpo smetano pride tudi lepa čokoladna krema.Vmešaš pa jo ročno(z metlico) ne z mikserjem.




robinzon -> RE: Čokoladna torta (13.2.2009 21:16:25)

V že stepeno sladko smetano si ne bi upala vlivat čokolado, ker bi se bala, da se mi vse skupaj ne sesiri.




muška -> RE: Čokoladna torta (13.2.2009 22:00:37)

nič se ne sesiri, jaz vedno tako delam . uporabim pa izključno rastlinsko smetano, ker je bolj trda.




robinzon -> RE: Čokoladna torta (14.2.2009 8:37:18)

Z rastlinsko se verjetno da, samo te pacarije moja kuhinja ne vidi.




žigolino -> RE: Čokoladna torta (14.2.2009 8:59:40)

Jaz nikoli ne uporabljam rastlinske za filo,sesiri se takrat ko je smetana res ful mrzla čokolada pa zelo vroča.Ti kar lepo smetano stepi in ji dolij skoraj mrzlo ampak še tekočo čokolado,garantiram uspeh.Lahko pa poskusiš sam z dva deci stepene smetane,če ti gre.Tudi mene je blo prvič mal strah[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




muška -> RE: Čokoladna torta (14.2.2009 9:27:22)

IZVIRNO SPOROČILO: robinzon

Z rastlinsko se verjetno da, samo te pacarije moja kuhinja ne vidi.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] vidiš, jaz pa za torte in šamrole uporabljam res samo rastlinsko. Mi je všeč, ker je trda in kompaktna pa še nobenega strahu ni, da bi se sesirila.




Stran: [1]