|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
3.6.2011 16:52:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Recept za biskvit...
3.6.2011 17:08:05   
al1*
Mogoče jogurtovo pecivo in daš gor višnje, preden daš pečt.
http://www.kulinarika.net/recepti/5886/sladice/jogurtovo-pecivo/

Meni je dobro tudi pecivo dunajski valovi - lahko s češnjami ali višnjami, je pa bolj sladko in več packanja.
http://www.kulinarika.net/recepti/10102/sladice/donavski-valovi/


_____________________________

lp


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
3.6.2011 18:29:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu al1*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Recept za biskvit...
3.6.2011 20:26:54   
hmm...
5 jajc
25 dag sladkorja
1 dcl olja
2 dcl mleka
25 dag moke
1 pecilni prašek

Jajca in sladkor stepemo, da se zgosti, dodamo olje, mleko, dobro premešamo in dodamo še moko s pecilnim praškom.Pečemo v ogreti pečici na 100 stopinj. Ko se biskvit dvigne, temperaturo povišamo na 150 stopinj, na koncu pa še na 180 stopinj. Pečemo tričetrt ure.

< Sporočilo je popravil hmm... -- 3.6.2011 20:27:46 >


_____________________________

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
3.6.2011 20:58:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu hmm...)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Recept za biskvit...
3.6.2011 21:14:49   
uškinamama
 5 JAJC
5 ŽLIC SLADKORJA
S ŽLIC MOKE
1 VANILIJEV SLADKOR
1 PECILNI prašek

Ločiš rumenjake od beljakov . Stepeš beljake, dodajaš sladkor. Stepeš rumenjake in dodaš snegu iz beljakov. Moko z pecilnim praškom preseješ v zmes in z roko od dna proti gor pretresaš, da se zmeša. Zliješ v pekač s peki papirjem , pečeš na  180 stopinj , cca 20 min. Potem lahko greš možu zlikat srajco user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
3.6.2011 21:26:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Recept za biskvit...
3.6.2011 21:28:49   
uškinamama
To je najbolj izi kar obstaja in čisto rahel, puhast. Za nas "močne" kuharice in pekarice user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
3.6.2011 21:32:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Recept za biskvit...
3.6.2011 22:00:29   
mateyka
jaz sem pa noro dober štrudelj nardila dans - s češnjami. ful je the best (in ni presladek) in res simpl. user posted image
bom jutri pripopala kako slikco, zdaj je že prepozno za slikat - mogoče boš pa kdaj probala štrudelj narest, ko boš videla lepotca user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
3.6.2011 22:12:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Recept za biskvit...
3.6.2011 22:25:12   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

bova. z Nikijem user posted image

s skuto, al samo sadje?


skuta, kisla in sladka smetana in jajce z raznimi sladkorji. + češnje in - vlečeno testo od pečjaka user posted image  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
4.6.2011 9:50:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Recept za biskvit...
4.6.2011 18:09:19   
tecnobica

IZVIRNO SPOROČILO: hmm...

5 jajc
25 dag sladkorja
1 dcl olja
2 dcl mleka
25 dag moke
1 pecilni prašek

Jajca in sladkor stepemo, da se zgosti, dodamo olje, mleko, dobro premešamo in dodamo še moko s pecilnim praškom.Pečemo v ogreti pečici na 100 stopinj. Ko se biskvit dvigne, temperaturo povišamo na 150 stopinj, na koncu pa še na 180 stopinj. Pečemo tričetrt ure.


Točno po temle receptu sem naredila danes biskvit s češnjami. Nisem pa še probala.

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Recept za biskvit...
5.6.2011 10:50:05   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

jos bolje! user posted image  grem kr kupit testo, biskvit bo mal pocakal user posted image  recept pabo na vekomaj zapisan na ploscicah, tko da bo vedno pri roki user posted image


vlečeno testo od pečjaka ma 6 listov - tako da dam 3 liste na štrudelj (naredim 2 s tem materialom)

pol kile češenj izkoščičim

zmiksam s kavlji:
- pol kile domače pasirane skute
- 2 deci domače kisle smetane
- 1,5 deci domače sladke smetane (pol deci pustim za polit med peko)
- 3 žlice trsnega sladkorja
- 2 žlici vanilijevega sladkorja
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 1 jajce

- flipnem pol mase na liste in razmažem; za en štrudelj (s čopičem namažem na tanko olje med liste - to lahko Niki dela)
- potresem češnje povrh mase (to lahko Niki naredi)
- narahlo zavijem (tako da ni preveč debel) in dam v pekač (s peki papirjem spodaj).
- premažem štrudlja na tanko z oljem po vsej površini (to lahko Niki dela - čopič pa vzemita un kul gumijast).
- pečem pol ure na 180 stopinjah in nato polijem s smetano in pečem še 15 minut.
- ko se malo ohladi, potresem s sladkorjem v prahu (to lahko spet Niki nardi)

< Sporočilo je popravil mateyka -- 5.6.2011 10:51:44 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Recept za biskvit...
5.6.2011 14:08:14   
malaMravljica
dam se jaz recept za naso poletno uspesnico. Ena ravno caka, da se mal pohladi in jo oblozim z jagodami.

Testo:
4 jajca ( rumnejak takoj v cukr, beljak na koncu kot sneg)
100 g cukra
85 g presejane moke
13 g skroba ( imam recept v nemscini in ne znam prevest user posted image  je pa taka bela stvar kot moka )
za cajno zlicko pecilnega

testo peces 25 min na 180 st

se toplo testo prerezem in na polovicko in potem se na vrh dam kremo

Krema
skuhas en vanilij puding, ki ga sladkas samo z vanilij cukrom in vanj zakuhas se 2 rumenjaka.

po vrhu pa totalno oblozim z jagodami. Za dve urci v hladilnik. In fino za si prstke polizat. Aja, pa biskvit na vrgu premazem z marmelado ki jo stopim  v mal vode.

aha, se trike sem pozabila user posted image  zgornjo plast, ki jo namazem s kremo potresem s krusnimi drobtinami in potem se tisti prah za utrjevat smetano. Pa ta prah za smetano ponavadi se povrhu jagod potem. To je zato, da jagode ostanejo socne in ne izgubijo soka. Original recept je pa se zele po jagodah, jaz ga ne maram, pa tudi ne rabimo, ker itak zadevico takoj pojemo.

< Sporočilo je popravil malaMravljica -- 5.6.2011 14:11:27 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
5.6.2011 14:39:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mateyka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
5.6.2011 14:42:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu malaMravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Recept za biskvit...
6.6.2011 10:52:00   
mateyka
evo naše sladkosnedke s štrudljem user posted image
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=2008125170087&set=a.1062254523912.2011346.1452438195&type=1&theater

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Recept za biskvit...
6.6.2011 11:10:03   
uškinamama
dam se jaz recept za naso poletno uspesnico


user posted image  super, lahko bi imele tematsko temo glede na letni čas...jaz imam tudi na lagerju eno sočno poletno skutino pecivo, če katero zanima.


Mateyka, meni linka ne odpre....pa itak bi gledala malo lepotičko in ne nekega štrudla...mislim štrudel  user posted image


Aja, pa mi je všeč kako pridete (mo) od biskvita na poletne uspešnice / štrudle.




_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Recept za biskvit...
7.6.2011 7:51:10   
mateyka
ja, mi je zdaj kapnilo - facebook fotka je verjetno samo za "posvečene".. user posted image

včerja sem pa naredila najbolj super na izi stvar za poleti imho - Nušine rezine. smo jih nesli kuharicam v vrtec, ker so tako pridne user posted image mi secer damo pol manj sladkorja in masla kot je v receptu in modificiramo postopek, samo so ZAKON user posted image ker so skoz v hladilniku, so hladne - ravno za poleti, kakor pravi uškinamama user posted image


bom malo kasneje fotko prilimala - zdajle gre dete z mamo v vrtec user posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Recept za biskvit...
7.6.2011 11:15:39   
mateyka
slastne Nušine rezine - Inarina najljubša sladica
user posted image
user posted image

uškinamama, za štrudelj še pride slikca user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 7.6.2011 11:19:20 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
7.6.2011 11:21:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu uškinamama)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
7.6.2011 11:23:19   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Recept za biskvit...
7.6.2011 11:24:44   
uškinamama
uškinamama, za štrudelj še pride slikca



user posted image  hvala ti zato, sem ravno razmišljala kaj mi mežikaš ( in link še vedno samo ZA posvečene ) user posted image .

< Sporočilo je popravil uškinamama -- 7.6.2011 11:28:56 >


_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?