ZARA
|
Še ena varianta, če te zanima. Ribe v pečici Recept za ribe iz pečice je zelo enostaven, priprava pa je taka, da si prste obližemo tudi tisti, ki radi popazimo na količino zaužitih maščob, pa tudi na to, koliko se hrana med pripravo žge. Sestavine 2 ribi po okusu (pri nas smo uporabili skušo) oziroma toliko rib, kolikor je lačnih ust 2 večja korenčka 2 bučki 2 paradižnika po želji tudi ostala zelenjava: por, jajčevci, čebula, na rezine narezana paprika, blitva, list ali dva kitajskega zelja... ali suho sadje, kot na primer pest suhih sliv sol začimbe: peteršilj, bazilika, česen, poper, piment, timijan Priprava Pečico segrejemo na 160 stopinj Celzija. Ribe očistimo (pa brez strahu, če tega še niste počele! Čiščenje rib ni tak bav-bav, kot rade verjamemo. Če niste prepričane, priporočam te napotke!) in posolimo. Očiščeno korenje in bučke narežemo a la julienne in zmešamo z začimbami, paradižnike pa na rezine. Nepregorni pekač obložimo s polovico rezin bučk in korenja, na to pa položimo ribi, ki ju ob straneh še obložimo s korenjem in bučkami, pokrijemo pa z rezinami paradižnika. Vse skupaj pečemo v pečici približno 1 uro. Vsakih 15 ali 20 minut vzamemo iz pečice in tekočino, ki odteka od hrane, prelijemo po vrhu "pečenke". Če nimamo nepregornega pekača, lahko navaden pekač obložimo s peki papirjem ali pa kar nekoliko pomastimo. Ena od možnih različic je tudi ta, da ob začetku peke vse skupaj pokrijemo z alu folijo, ki jo po kake pol ure odstranimo. Tako pripravljene ribe lahko pokapamo še z limonovim sokom in postrežemo z navadnim rižem ali krompirjem v kosih. Dober tek!
_____________________________
This will take some time depending on your operating sistem and hardware. (plačano oglasno sporočilo).
|