|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Štrudl
20.10.2005 20:55:16   
sezam
Mene pa zanima, kako ve delate štrudl. user posted image

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Štrudl
20.10.2005 21:02:00   
Jančika_
Testo vedno kupim.

Višnjevega naredim tako, da domače višnje (imam izkoščičene in zmrznjene) pokuham v lastnem soku z dodatkom gustina, da je fajn gosto in sladkam. Namažem na testo, zvijem, namažem z vodo ali mlekom (pojma nimam, kaj je boljše) in potem nekako na pamet nastavim temperaturo in čas peke. Ponavadi rata, ampak je vsakič malo drugačeuser posted image .

Enkrat sem naredila jabolčnega, ampak prisežem, da se niti približno ne spomnim, kakouser posted image .

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Štrudl
20.10.2005 21:15:20   
Anonimen
Za jabolčnega jaz naribam jabolka, jih sladkam. Na maslu prepražim malo drobtin. Jabolka razdelim na testo, dodam rozine, potresem s prepraženimi drobtinami in posujem še s cimetom. Zavijem in spečem. Aja! Za testo vedno uporabljam listnatega.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Štrudl
20.10.2005 21:27:24   
megge
 
jabolčni štrudelj
1.testo narejeno (1/2 kg moke, 2 žlici olja, 1/4 l mlačne vode, sol) ali kupljeno
2. prepražene drobtine
3. 1/2 kg skute+kisla smetana+jajca (2-3)+ sladkor= zmešaš
4. naribana jabolka+ sladkor+cimet
Nič ne rolam. Polagam plast za plastjo.
plast testa
drobtine
skutin namaz
jabolka s sladkorjem in cimetom
drobtine
testo
po vrhu malo masla
Pečeš cca 1 uro. (Namesto jabolk so dobre tudi borovnice, brez cimeta)
Dober tek !

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Štrudl
20.10.2005 21:36:45   
CIPRESA
Jaz ga naredim čist enostavno:

Testo vedno kupim pa ne tistega ki je že zvaljan ampak tega ko imaš v vrečki dva kosa pol pa zvaljaš sam potem premažem na rahlo z sladko smetano to testo potem natresem naribana jabolka (brez olupka!!!)  po jabolkih potresem drobtine in to kar veliko ker imamo pri nas takega vsi radi (imamo radi drobtine) potem potresem po drobtinah če sladkor in zavijem . Pa potem pečem približno eno uro na 180 stopinj in na koncu ene 5-10 minut privijem na 200 stopinj. Rajši bolj počasi pečt  je boljše.

Pa dober tek.

(odgovor članu megge)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Štrudl
20.10.2005 21:52:47   
sezam
Zanima me bolj glede testa. Jst ga vedno sama delam, pa mi poka, ko ga režem, pa svetel je. Vidla sem pa že takega, ki je temen, pa ne vem kako naredijo. Sem probala že dalj peči, pa je bil le spodaj preveč pečen, barva pa še ni bla prava. Aja pred pečenjem ga po vrhu namažem s stopljenim maslom.

Jančika, hvala za idejo. Bom še kdaj naredila višnjevega. Do sedaj sem delala le jabolčnega s skuto.user posted image

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Štrudl
21.10.2005 8:25:54   
darjatimci
Testo: moka,ščep soli, olje, mlačna voda,jaz nikoli ne tehtam delam po občutku vlečeno testo,pomembna pa je moka. Farina in boljše moke so bolj primerne. Pred peko ga namažem z margarino,pečem pri 200 stopinjah polivam ga s sokom,ki izteče,približno na polovici pečenja pa preklopim na funkcijo,ki zapeče samo zgoraj,naj še dodam,da je boljša pečica na elektriko,ko smo imeli plin mi ni ratalo speči tako kot sedaj,pa dober tek.

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Štrudl
26.10.2005 22:14:29   
malika
Jaz testo vedno naredim sama, lepo ga pa razvlečeš ,če ga ko je delno razvaljan, malo namažeš z oljem.
DRugače pa jabolka vedno pokapam še z limoninim sokom(smo bolj na kislo kot na sladko), posujem z vanilijem in cimetom; drobtin ne uporabljam, ker mi grejo v štrudlu na živceuser posted image

Ko je testo v pekaču ga pomažem še z rumenjakom in lepa rjava barva je zagotovljena!user posted image

_____________________________

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Štrudl
26.10.2005 22:23:20   
Anonimen
Ga ne delam ker ne znam naredit testa, če pa mi kdo (beri: mama ali sestra) naredita testo ga pa ne znam razvleči.

Tako da je to domena mame in sestre.

(odgovor članu malika)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznične jedi, nad katerimi bo navdušen v...
photo
Da bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji, boste v članku našli ideje, kako povsem navadne jedi spremenite v praz...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?