Štrudl (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


sezam -> Štrudl (20.10.2005 20:55:16)

Mene pa zanima, kako ve delate štrudl. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Jančika_ -> RE: Štrudl (20.10.2005 21:02:00)

Testo vedno kupim.

Višnjevega naredim tako, da domače višnje (imam izkoščičene in zmrznjene) pokuham v lastnem soku z dodatkom gustina, da je fajn gosto in sladkam. Namažem na testo, zvijem, namažem z vodo ali mlekom (pojma nimam, kaj je boljše) in potem nekako na pamet nastavim temperaturo in čas peke. Ponavadi rata, ampak je vsakič malo drugače[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] .

Enkrat sem naredila jabolčnega, ampak prisežem, da se niti približno ne spomnim, kako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .




Anonimen -> RE: Štrudl (20.10.2005 21:15:20)

Za jabolčnega jaz naribam jabolka, jih sladkam. Na maslu prepražim malo drobtin. Jabolka razdelim na testo, dodam rozine, potresem s prepraženimi drobtinami in posujem še s cimetom. Zavijem in spečem. Aja! Za testo vedno uporabljam listnatega.




megge -> RE: Štrudl (20.10.2005 21:27:24)

 
jabolčni štrudelj
1.testo narejeno (1/2 kg moke, 2 žlici olja, 1/4 l mlačne vode, sol) ali kupljeno
2. prepražene drobtine
3. 1/2 kg skute+kisla smetana+jajca (2-3)+ sladkor= zmešaš
4. naribana jabolka+ sladkor+cimet
Nič ne rolam. Polagam plast za plastjo.
plast testa
drobtine
skutin namaz
jabolka s sladkorjem in cimetom
drobtine
testo
po vrhu malo masla
Pečeš cca 1 uro. (Namesto jabolk so dobre tudi borovnice, brez cimeta)
Dober tek !




CIPRESA -> RE: Štrudl (20.10.2005 21:36:45)

Jaz ga naredim čist enostavno:

Testo vedno kupim pa ne tistega ki je že zvaljan ampak tega ko imaš v vrečki dva kosa pol pa zvaljaš sam potem premažem na rahlo z sladko smetano to testo potem natresem naribana jabolka (brez olupka!!!)  po jabolkih potresem drobtine in to kar veliko ker imamo pri nas takega vsi radi (imamo radi drobtine) potem potresem po drobtinah če sladkor in zavijem . Pa potem pečem približno eno uro na 180 stopinj in na koncu ene 5-10 minut privijem na 200 stopinj. Rajši bolj počasi pečt  je boljše.

Pa dober tek.




sezam -> RE: Štrudl (20.10.2005 21:52:47)

Zanima me bolj glede testa. Jst ga vedno sama delam, pa mi poka, ko ga režem, pa svetel je. Vidla sem pa že takega, ki je temen, pa ne vem kako naredijo. Sem probala že dalj peči, pa je bil le spodaj preveč pečen, barva pa še ni bla prava. Aja pred pečenjem ga po vrhu namažem s stopljenim maslom.

Jančika, hvala za idejo. Bom še kdaj naredila višnjevega. Do sedaj sem delala le jabolčnega s skuto.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




darjatimci -> RE: Štrudl (21.10.2005 8:25:54)

Testo: moka,ščep soli, olje, mlačna voda,jaz nikoli ne tehtam delam po občutku vlečeno testo,pomembna pa je moka. Farina in boljše moke so bolj primerne. Pred peko ga namažem z margarino,pečem pri 200 stopinjah polivam ga s sokom,ki izteče,približno na polovici pečenja pa preklopim na funkcijo,ki zapeče samo zgoraj,naj še dodam,da je boljša pečica na elektriko,ko smo imeli plin mi ni ratalo speči tako kot sedaj,pa dober tek.




malika -> RE: Štrudl (26.10.2005 22:14:29)

Jaz testo vedno naredim sama, lepo ga pa razvlečeš ,če ga ko je delno razvaljan, malo namažeš z oljem.
DRugače pa jabolka vedno pokapam še z limoninim sokom(smo bolj na kislo kot na sladko), posujem z vanilijem in cimetom; drobtin ne uporabljam, ker mi grejo v štrudlu na živce[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ko je testo v pekaču ga pomažem še z rumenjakom in lepa rjava barva je zagotovljena![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Štrudl (26.10.2005 22:23:20)

Ga ne delam ker ne znam naredit testa, če pa mi kdo (beri: mama ali sestra) naredita testo ga pa ne znam razvleči.

Tako da je to domena mame in sestre.




Stran: [1]