|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Čiščenje in kuhanje cvetače
13.10.2007 14:34:15   
Anonimen
Kako se kvalitetno očisti cvetača, tista, kupljena v celem cvetu in z zelenimi listi okoli? Na koliko majhne koščke jo je treba zrezat in skuhat?

Hvala za pomoč user posted image

ps. sem čist v kuhanje padla user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Čiščenje in kuhanje cvetače
13.10.2007 14:43:32   
eya
Jaz dam zelene liste stran, ostalo pa razlomim na kose, niti ne tako majhne (odv. če jih kuham za jesti samo-kot prilogo ali v kaki čorbi), operem in dam kuhat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Čiščenje in kuhanje cvetače
13.10.2007 14:45:52   
Anonimen
ostalo pa razlomim na kose, niti ne tako majhne (odv. če jih kuham za jesti samo-kot prilogo ali v kaki čorbi)


Kolkk majhni pa naj bodo? Enkrat za v usta, približno?

Kaj pa z belimi peclji narediš? So za pojest?

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Čiščenje in kuhanje cvetače
13.10.2007 14:59:00   
Jessy
Mič, čist odvisno kako velike radi jeste. Jaz jih za v mineštro narežem na kar majhne koščke, oz. cvetove, medtem ko za prilogo pustim kar velike cvetove. Če jo ocvrem pa tudi kar ta velike pustim.
Se pa med mešanjem, ko je kuhana, rada razdrobi, ak da prav mičkene ni treba delat. Beli peclji so za pojest, edino storž zavrzi.

Aja, pa ta lepe zelene liste jaz narežem v mineštro, ker so zelo okusni.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Čiščenje in kuhanje cvetače
13.10.2007 15:02:37   
Anonimen
čist odvisno kako velike radi jeste.


Ne vem, ker jo nisem še nikoli doma kuhala user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Čiščenje in kuhanje cvetače
13.10.2007 15:08:46   
eya
Kako jo boš pa naredila? Samo skuhala, pa kake drobtine čez? Ali bo mogoče v juhi? Za prvo varianto so lahko večji kosi, za drugo pa manjši. Jaz jo dam v zelenjavno juho ta zadnjo, ker se res hitro skuha. Peclje manjše tudi pojemo, tistega glavnega pa ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Čiščenje in kuhanje cvetače
13.10.2007 15:10:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: eya

Kako jo boš pa naredila? Samo skuhala, pa kake drobtine čez?


Ja, takole bo v redu za prvič.
Se priporočam še za recept za cvetačno juho user posted image user posted image .

Hvala obema user posted image .


Zdaj grem pa delat user posted image .

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Čiščenje in kuhanje cvetače
13.10.2007 15:13:23   
eya
Samo cvetačne juhe jaz še nisem kuhala. Naredim zelenjavo, najprej na olivnem olju prepražim malo čebule, nato pa dam razno zelenjavo not, tisto pač, ki je trenutno v hladilniku. Tudi cvetačo, če jo imam.

A to pa veš, da drobtine na hitro prepražiš na maslu, preden jih daš čez cvetačo?user posted image

Pa dober tek.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Čiščenje in kuhanje cvetače
13.10.2007 15:14:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: eya

A to pa veš, da drobtine na hitro prepražiš na maslu, preden jih daš čez cvetačo?user posted image


Ja, to celo vem user posted image .

Dober tek nazaj, če še niste jedli user posted image .

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Čiščenje in kuhanje cvetače
13.10.2007 22:39:10   
cmokec
Če boš kuhala malo večje koščke cvetače, da jih kasneje zabeliš, v vodo dodaj čisto malo mleka, da bodo cvetovi ostali lepo beli. Drugače so bolj krem barve. Koščke lahko tudi malo pokuhaš v osoljeni vodi, nato pa jih paniraš in normalno spečeš v olju kot cvrtke.

Juha
Za juho narediš manjče koščke in jih kuhaš v osoljeni vodi. Dodaš lahko koščke krompirja, da je juha bolj gosta. Ko je kuhano, jaz dodam zmes enega jajčka in malo mleka, da je še bolj gosto. Lahkododaš poper, peteršilj, malo kisle smetane.

Pri nas naredimo tudi musako s cvetače. Enostavno cvetačo malo pokuhaš, potem pa nalagaš plast cvetače, potem pa plast šunke in sira, pa spet plast cvetače. Vse skupaj poliješ z zmesjo kisle smetane in 1 jajca, potem pa pečeš v pečici, da se zapeče. Zraven pa solato, pa imaš kosilo.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Čiščenje in kuhanje cvetače
14.10.2007 11:08:37   
Enolla
Če boš pri kuhanju cvetaša dodala vodi malo mleka bodo beli deli še bolj beli. Užitna je pa cela - trše dele porabim za juho, ki jo delam kot cmokec (dodam še strok česna in muškatni orešček) ali pa v solati.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Čiščenje in kuhanje cvetače
14.10.2007 14:03:46   
Anonimen
Če boš kuhala malo večje koščke cvetače, da jih kasneje zabeliš, v vodo dodaj čisto malo mleka, da bodo cvetovi ostali lepo beli.


Tega pa nisem vedela, hvala za info.

Včeraj je cvetača uspela, Mičica full slastno jedla user posted image  user posted image

(odgovor članu cmokec)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
15.10.2007 19:19:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Čiščenje in kuhanje cvetače
15.10.2007 23:03:23   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Če se cvetačo razkosa izgubi polovico vitaminov in še razkuha se.


Bomo pa še to poskusili; polovica še čaka v hladilniku, da jo pohrustamo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Čiščenje in kuhanje cvetače
15.10.2007 23:09:30   
Putka
Jaz jo na cvetke nareže, tudi zeleno zraven, pa na maslu prepražim. Potem zalijem in kuham še ene 15-20 minut in juha je gotova. Včasih zmiksam, pa nekaj celih cvetk pustim in so lepo čvrste.

Dobra je samo na hitro skuhana v slani vodi (10 minut), lahko kot priloga ali kisana v solati.

Pa surova za namakat v kak nacho ali guacamole..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Čiščenje in kuhanje cvetače
15.10.2007 23:12:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Putka

Jaz jo na cvetke nareže, tudi zeleno zraven,


To misliš na liste? Da potem plavajo v juhi?

(odgovor članu Putka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Čiščenje in kuhanje cvetače
20.10.2007 11:00:24   
MARTINŠČICA
Jaz sem v priročniku Sadje in zelenjava prebrala, da je cvetačo treba kuhati v nesoljeni vreli vodi največ 10 min. Lahko pa dodaš začimbe - kumino, ingver in muškatni orešček v prahu in soliš na koncu. Dodano mleko je, kot so že druge napisale za ohranitev bele barve. Če jo okisamo, izgubi nekaj dobrih učinkovin. Enako velja za brokoli.

_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Čiščenje in kuhanje cvetače
20.10.2007 11:58:11   
Gina
Jaz jo ponavadi kuham kar celo, če jo jemo zabeljeno z maslom ali kaj podobnega. kvečjemu na pol jo dam. Če pa delam zelenjavno juho, pa jo dam na cvetke.

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?