cmokec -> RE: Čiščenje in kuhanje cvetače (13.10.2007 22:39:10)
|
Če boš kuhala malo večje koščke cvetače, da jih kasneje zabeliš, v vodo dodaj čisto malo mleka, da bodo cvetovi ostali lepo beli. Drugače so bolj krem barve. Koščke lahko tudi malo pokuhaš v osoljeni vodi, nato pa jih paniraš in normalno spečeš v olju kot cvrtke. Juha Za juho narediš manjče koščke in jih kuhaš v osoljeni vodi. Dodaš lahko koščke krompirja, da je juha bolj gosta. Ko je kuhano, jaz dodam zmes enega jajčka in malo mleka, da je še bolj gosto. Lahkododaš poper, peteršilj, malo kisle smetane. Pri nas naredimo tudi musako s cvetače. Enostavno cvetačo malo pokuhaš, potem pa nalagaš plast cvetače, potem pa plast šunke in sira, pa spet plast cvetače. Vse skupaj poliješ z zmesjo kisle smetane in 1 jajca, potem pa pečeš v pečici, da se zapeče. Zraven pa solato, pa imaš kosilo.
|
|
|
|