|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   "kuharski triki"
19.2.2008 20:46:24   
MID
...user posted image če dovolite,da se tako izrazim v naslovu.
Kaj če bi si jih tukaj gor izmenjale čimveč.Zelo rada kuham,zato ni noben moder nasvet odveč.
Naprimer;prijateljica mi je svetovala,da kakršnokoli perutnino pred toplotno obdelavo dam pacat čez noč v sladko smetano,da je meso potem zelo mehko,sočno in se kar topi v ustih.
In kako prav imauser posted image .Po takem postopku je meso res čisto nekaj drugega.
Ima še katera kakšen nasvet?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: "kuharski triki"
19.2.2008 20:50:27   
Anonimen
Če želiš, da je juha bistra, daj noter jajčno lupino.
Če je jed preslana, mislim omake in juhe, daj vmes kuhati en krompir.
Pečen krompir v pečici bo zlatorumeno hrustljav, če ga ne boš na začetku solila, ampak na koncu.
Da ti jajce ne poči med kuhanjem, dodaj ščepec soli v vodo.

(odgovor članu MID)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: "kuharski triki"
19.2.2008 21:43:34   
tiana
da se ti testenine ne spoprimejo-niso razkuhane dodaj v vodo malo olja

_____________________________

....za dežjem vedno posije sonce...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: "kuharski triki"
19.2.2008 22:02:57   
Anonimen
Jaz pa dam perutninsko maso preden spečem v mleko in je tudi zelo mehko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: "kuharski triki"
19.2.2008 22:08:43   
mateyka
Da ti jajce ne poči med kuhanjem, dodaj ščepec soli v vodo.


jaz vem, da žlička kisa v vodi jajc zakrkne v lupini, tud če je počen.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: "kuharski triki"
19.2.2008 23:04:19   
lex
če krompir olupiš in daš v vodo mu dodaš malo kisa in ostane iste barve (ne potemni) par ur preden ga skuhaš (si zjutraj pripraviš preden greš po kakšnem opravku).
Kruh za kruhov narastek ali knedelca je fajn, če se namoči že zjutraj.
Moja babica je delala maso za palačine par ur preden jih je spekla, je bolje, če malo stoji.

_____________________________

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: "kuharski triki"
20.2.2008 18:55:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lex
Moja babica je delala maso za palačine par ur preden jih je spekla, je bolje, če malo stoji.


Ali pa dodaš radensko namesto polovice mleka, in je bolj mehko testo - zaradi mehurčkov.


(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: "kuharski triki"
20.2.2008 19:48:15   
*lenc@*
saj ne vem, če je trik je pa manj zamazanouser posted image paniranje v moki in drobtinah-ne v krožniku, ampka kar na alu-foliji in pol vse flikneš stran.men je zelo fajn odkar tak delam.

pozdravljam to odprto temo, še...user posted image user posted image


_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: "kuharski triki"
20.2.2008 19:49:39   
*lenc@*
prekuhavanje flašk-če se pozna vodni kamen, daj par kapljic kisa v vodo in prekuhaj.

saj tega je kar neki sam spomnt se je težjeuser posted image


_____________________________

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.


(odgovor članu *lenc@*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: "kuharski triki"
20.2.2008 20:25:55   
Laubica
Pečen krompir v pečici bo zlatorumeno hrustljav, če ga ne boš na začetku solila, ampak na koncu.
Hvala-meni pa ni bilo danes jasno zakaj ni in ni skorjice-sem ga z vegeto posipala in dala pečtuser posted image
Super nasvetiuser posted image user posted image user posted image


_____________________________

smo družina laubekov:ata laubek
mama laubica
pa dva mala laubičarja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: "kuharski triki"
21.2.2008 9:39:08   
Saša27
Ko kuhaš golaž, vedno zalivaj z toplo ali vročo vodo, meso je mehkejše in okusnejše, pa če hočeš res dober golaž, daš na začetku nariban korenček, na koncu strt česen in paradižnikov koncentrat.

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: "kuharski triki"
21.2.2008 22:47:40   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: Laubica

Pečen krompir v pečici bo zlatorumeno hrustljav, če ga ne boš na začetku solila, ampak na koncu.
Hvala-meni pa ni bilo danes jasno zakaj ni in ni skorjice-sem ga z vegeto posipala in dala pečtuser posted image
Super nasvetiuser posted image user posted image user posted image



Še bolš je pa, če ga prej malo pokuhaš in ga medtem soliš, pol ga daš pa pečt. Je hitreje pečen in ima tud hrustljavo skorjico.

(odgovor članu Laubica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: "kuharski triki"
21.2.2008 23:56:53   
saving
To, kjava, je čisto res.
Pa še lahko se sproti odločiš, kako boš krompir dokončal - lahko kot pire (oops, ni dovolj omake pri mesu :) ali pa kot pečen ali, če imaš malo deco, celo oboje.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: "kuharski triki"
25.2.2008 21:46:41   
kjava
Sem se spomnila za kuhanje testenin- jaz jih kuham tako, da jih pač stresem v slan krop in ko zavre, ugasnem ogenj in pustim približno 10 minut. Nikoli se ne razkuhajo.

(odgovor članu saving)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: "kuharski triki"
26.2.2008 7:39:43   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Sem se spomnila za kuhanje testenin- jaz jih kuham tako, da jih pač stresem v slan krop in ko zavre, ugasnem ogenj in pustim približno 10 minut. Nikoli se ne razkuhajo.


ti pa si mene spomnila še na en trik v zvezi s testeninamiuser posted image . Vodo naj ne bi solili preden zavre, ampak šele ko zavre. Sol poveča vrelišče vode in tako ko testenine vržemo v vodo, ne pade vrelišče in se testenine ne zlepijo.

Pa še o pizzi. Dobi se kamen za peko pizz. Segrejemo ga v pečeci in ko je vroči, na njega damo obloženo pizzo in damo nazaj v pečico. Pizza je taka kot iz krušne peči. Pa ko smo že pri temu, a kdo ve, kje dobit tak kamenuser posted image ?

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: "kuharski triki"
29.2.2008 11:27:06   
Jo@n
Nekje sem brala, da je dobra kar navadna opeka, samo brez luknjic. Menda je tudi kruh odličen.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: "kuharski triki"
29.2.2008 12:00:56   
Anonimen
To pa verjamem, saj so stare krušne peči, kjer so mame pekle kruh zidane iz opeke. V bistvu je to segreta opeka. Dobra zamiseluser posted image LP

(odgovor članu Jo@n)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: "kuharski triki"
2.3.2008 23:18:31   
Kaliope
piščančji ali puranji zrezki (ali koščki) se veliko bolj okusni in mehki, če jih pred pečenjem malo pomokaš in posuješ s curryjem.
repo je treba dat kuhat v mrzli vodi, ker se drugače veliko dlje kuha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
2.3.2008 23:25:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MID)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: "kuharski triki"
3.3.2008 10:09:58   
tinkamiška
če so zrezki v omaki trdi, vliješ en štamperl konjaka ali viskija, malo pokuhaš, da alkohol izhlapi in zrezki bojo mehkiuser posted image

tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: "kuharski triki"
4.3.2008 11:08:09   
ellie
Sol se bi naj dala ob vrenju tudi zato, ker voda rabi 1x bolj dolgo da zavre, če damo sol v mrzlo vodo. Brez soli zavre prej.

Svinjino se pusti stat v radenski, da je potem meso bolj mehko.

Moko vedno vmešamo v mrzlo vodo, v topli ostanego grudice.

Če so jajca sveža, najlažje ugotovimo tako, da jih potopimo v vodo. Če ostanejo na tleh so ok, če plavajo so pokvarjena.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: "kuharski triki"
4.3.2008 21:48:24   
MARTINŠČICA
Kuhano jajce najlažje olupim, če vročo vodo odlijem in ga dam v mrzlo. Natolčeno lupino z mrenico odškrtnem na enem koncu in pihnem vanj, da se mrenica napihne.

Špagete in riž za hladne solate šokiram s hladno vodo, za carbonaro in razne omake pa ne, ker se vročih špagetov omake bolje oprimejo.

Omake namesto z moko zgostim s kuhano in zmiksano zelenjavo (korenje, čebula, gomoljna zelena, podzemna koleraba).

V primeru neslanih diet se poslužujem dodatkov zelišč in začimb, ki izboljšajo okus jedi (peteršilj, origano, bazilika, šetraj, majaron, poper, curry, paprika, kumina, muškatni orešček, ingver ...)

Solato perem vsak list posebej. Nato jo natrgam (če jo režeš, prej oksidira) in v prvo vodo dodam 1-2 žlici sode bikarbone. S tem se znebim raznih žužkov v skritih delih listov solate. Operem še v dveh vodah. Shranjujem jo v plastični posodi v hladilniku, čim bolj stisnjeno. Tako se ohrani sveža več dni.

Zmrznjen cel paradižnik hitro olupim, če ga prej potopim v vročo vodo. Lupinica skoraj sama odstopi.







_____________________________

200% MAMI

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: "kuharski triki"
7.3.2008 12:06:39   
Anonimen
super nasvetiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MARTINŠČICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: "kuharski triki"
7.3.2008 14:42:00   
Saskia02
Štruklje kuham zavite v strech foliji.
Okus je dosti bolje kot v alu-foliji in je manj packanja kot kuhanje v krpi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: "kuharski triki"
7.3.2008 17:32:20   
gojska
strech foliji.


kakšna je to folija?user posted image

(odgovor članu Saskia02)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?