|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   " Ravna " torta
16.3.2010 14:11:41   
Samsa
Izkušene tortopekarce pomoč prosim user posted image

Rada bi naredila torto, ki se ne bi na robih povesila, ampak bi izgledala ravna na vrhu.
A si mogoče pomagate z obročem za torte?
Vsakega nasveta bom vesela user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 14:24:56   
pety78
A si mogoče pomagate z obročem za torte?


Jap, točno tako.user posted image   V kolikor je torta višja od obroča, si pomagam z alu folijo, da povišam obod.


_____________________________



(odgovor članu Samsa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 14:25:59   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

A si mogoče pomagate z obročem za torte?


Jap, točno tako.user posted image   V kolikor je torta višja od obroča, si pomagam z alu folijo, da povišam obod.


user posted image
to pa nisem čisto dobro razumela. A ko jo daš pečt, al če maš kako kremo?

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 14:28:47   
pety78
Pol, ko jo filam s kremo. user posted image

_____________________________



(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 14:30:28   
blaža
Če torta ni ravna, se jo da obrezat, oz že biskvit, ko se speče. meni opsebno to ne dela problema, jo pač malo obrežem, če rata hribček na vrhu.

Drugače pa so mi tudi všeč pekači z obodom, še posebaj, če je na vrhu veliko kreme.

Tale vlakec Tomaqž je le spodaj malo biskvita , vse ostalo je krema in sem nardila z kvadratnim obodom, da je prišlo ravno.

http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 14:37:40   
pety78
Joj, Blaža, ko si glih na liniji, bi te nekaj vprašala.
Domam imam 2x po 2 beljaka. Dva sta od tega vikenda, dva pa od prejšnjega vikenda. Ali ju lahko skupaj porabim za indijančke?


_____________________________



(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 14:42:55   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Joj, Blaža, ko si glih na liniji, bi te nekaj vprašala.
Domam imam 2x po 2 beljaka. Dva sta od tega vikenda, dva pa od prejšnjega vikenda. Ali ju lahko skupaj porabim za indijančke?



Ma jaz niti pod razno . od tega vikenda ja, prejšnjega pa ne. indijančki niso tako zelo toplotno obdelani, beljaki morajo biti res sveži.

No sej ne rečem, če bi bli beljaki v jacu, pa je rok ok, ... ma jaz OBVEZNO gledam, sa so sveži za indijančke.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 14:49:05   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Joj, Blaža, ko si glih na liniji, bi te nekaj vprašala.
Domam imam 2x po 2 beljaka. Dva sta od tega vikenda, dva pa od prejšnjega vikenda. Ali ju lahko skupaj porabim za indijančke?



Ma jaz niti pod razno . od tega vikenda ja, prejšnjega pa ne. indijančki niso tako zelo toplotno obdelani, beljaki morajo biti res sveži.

No sej ne rečem, če bi bli beljaki v jacu, pa je rok ok, ... ma jaz OBVEZNO gledam, sa so sveži za indijančke.


Aha, ok, pol pa gredo v smeti, ker iz dveh beljakov se mi jih pa ne da delat. Se mi zdi, da sem brala, da so beljaki lahko kar nekaj časa v hladilniku. Mislim da na kulinariki. Ma, nima veze. Hvala.


_____________________________



(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 14:56:15   
Samsa
Hvala obema za odgovor user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 14:59:24   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Če torta ni ravna, se jo da obrezat, oz že biskvit, ko se speče. meni opsebno to ne dela problema, jo pač malo obrežem, če rata hribček na vrhu.

Drugače pa so mi tudi všeč pekači z obodom, še posebaj, če je na vrhu veliko kreme.

Tale vlakec Tomaqž je le spodaj malo biskvita , vse ostalo je krema in sem nardila z kvadratnim obodom, da je prišlo ravno.

http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/


blaža, jaz bi pa prosila za recept za tistega ježka z marcipanom... si mi take lušte naredila...

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 14:59:30   
pety78
Malenkost.
Vidiš, pa še nekaj o beljakih si izvedela. user posted image


_____________________________



(odgovor članu Samsa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 15:01:01   
Samsa
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Malenkost.
Vidiš, pa še nekaj o beljakih si izvedela. user posted image



user posted image user posted image user posted image

Vsak dan nekaj novega user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 15:20:30   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Če torta ni ravna, se jo da obrezat, oz že biskvit, ko se speče. meni opsebno to ne dela problema, jo pač malo obrežem, če rata hribček na vrhu.

Drugače pa so mi tudi všeč pekači z obodom, še posebaj, če je na vrhu veliko kreme.

Tale vlakec Tomaqž je le spodaj malo biskvita , vse ostalo je krema in sem nardila z kvadratnim obodom, da je prišlo ravno.

http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/


blaža, jaz bi pa prosila za recept za tistega ježka z marcipanom... si mi take lušte naredila...


masa je kot za rumove kroglice, le da sem nato nardila kroglico iz marcipana, ovila v rumovo maso, pol dala še eno plast obarvanega zelenega marcipana in oavila v rumovo maso, kateri sem dodala mandljevo esenco, ki sem jo kupla v Tušu.

Nato sem ga prelila z čokolado in malo olja, ter potresla z čokoladnimi mrvicami.

Moram še malo blog uredit, pa bom še recepte napisala.

V bistvu mi je opstalo veliko temnega biskvita in sem se spomnila za narest tega ježa. Je bil pa za taščo, za rd.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 15:23:26   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Če torta ni ravna, se jo da obrezat, oz že biskvit, ko se speče. meni opsebno to ne dela problema, jo pač malo obrežem, če rata hribček na vrhu.

Drugače pa so mi tudi všeč pekači z obodom, še posebaj, če je na vrhu veliko kreme.

Tale vlakec Tomaqž je le spodaj malo biskvita , vse ostalo je krema in sem nardila z kvadratnim obodom, da je prišlo ravno.

http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/


blaža, jaz bi pa prosila za recept za tistega ježka z marcipanom... si mi take lušte naredila...


masa je kot za rumove kroglice, le da sem nato nardila kroglico iz marcipana, ovila v rumovo maso, pol dala še eno plast obarvanega zelenega marcipana in oavila v rumovo maso, kateri sem dodala mandljevo esenco, ki sem jo kupla v Tušu.

Nato sem ga prelila z čokolado in malo olja, ter potresla z čokoladnimi mrvicami.

Moram še malo blog uredit, pa bom še recepte napisala.

V bistvu mi je opstalo veliko temnega biskvita in sem se spomnila za narest tega ježa. Je bil pa za taščo, za rd.user posted image



blaža, hvala.... pa mi lahko napišeš po kerem receptu delaš rumove kroglice, prosim? ker jaz jih delam iz orehov in čokolade... pa mi za to ne bi bilo fino...

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 15:25:04   
Samsa
samo blaža - kapo dol pred tabo in ostalimi tortnmajstricami user posted image user posted image user posted image

Gledam ta tvoj link in se mi cedijo sline 100/h user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 15:33:55   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Če torta ni ravna, se jo da obrezat, oz že biskvit, ko se speče. meni opsebno to ne dela problema, jo pač malo obrežem, če rata hribček na vrhu.

Drugače pa so mi tudi všeč pekači z obodom, še posebaj, če je na vrhu veliko kreme.

Tale vlakec Tomaqž je le spodaj malo biskvita , vse ostalo je krema in sem nardila z kvadratnim obodom, da je prišlo ravno.

http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/


blaža, jaz bi pa prosila za recept za tistega ježka z marcipanom... si mi take lušte naredila...


masa je kot za rumove kroglice, le da sem nato nardila kroglico iz marcipana, ovila v rumovo maso, pol dala še eno plast obarvanega zelenega marcipana in oavila v rumovo maso, kateri sem dodala mandljevo esenco, ki sem jo kupla v Tušu.

Nato sem ga prelila z čokolado in malo olja, ter potresla z čokoladnimi mrvicami.

Moram še malo blog uredit, pa bom še recepte napisala.

V bistvu mi je opstalo veliko temnega biskvita in sem se spomnila za narest tega ježa. Je bil pa za taščo, za rd.user posted image



blaža, hvala.... pa mi lahko napišeš po kerem receptu delaš rumove kroglice, prosim? ker jaz jih delam iz orehov in čokolade... pa mi za to ne bi bilo fino...


uf, jaz to vedno kar iz glave na pamet delam. Biskvit namrvim, pol pa dam malo ruma, malo malo margarine, da se da ugnetet, včasih še malo kokosa,... kar mam doma.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 15:38:25   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Če torta ni ravna, se jo da obrezat, oz že biskvit, ko se speče. meni opsebno to ne dela problema, jo pač malo obrežem, če rata hribček na vrhu.

Drugače pa so mi tudi všeč pekači z obodom, še posebaj, če je na vrhu veliko kreme.

Tale vlakec Tomaqž je le spodaj malo biskvita , vse ostalo je krema in sem nardila z kvadratnim obodom, da je prišlo ravno.

http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/


blaža, jaz bi pa prosila za recept za tistega ježka z marcipanom... si mi take lušte naredila...


masa je kot za rumove kroglice, le da sem nato nardila kroglico iz marcipana, ovila v rumovo maso, pol dala še eno plast obarvanega zelenega marcipana in oavila v rumovo maso, kateri sem dodala mandljevo esenco, ki sem jo kupla v Tušu.

Nato sem ga prelila z čokolado in malo olja, ter potresla z čokoladnimi mrvicami.

Moram še malo blog uredit, pa bom še recepte napisala.

V bistvu mi je opstalo veliko temnega biskvita in sem se spomnila za narest tega ježa. Je bil pa za taščo, za rd.user posted image



blaža, hvala.... pa mi lahko napišeš po kerem receptu delaš rumove kroglice, prosim? ker jaz jih delam iz orehov in čokolade... pa mi za to ne bi bilo fino...


uf, jaz to vedno kar iz glave na pamet delam. Biskvit namrvim, pol pa dam malo ruma, malo malo margarine, da se da ugnetet, včasih še malo kokosa,... kar mam doma.user posted image


tud mi zadostuje... pri improviziranju sem talent... pa čokolado daš, a ne?

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 17:19:19   
MAŠKA
Če hočeš, da na vrhu torte ne bo hriba, ne smeš namastiti rob pekača in temperaturo moraš postopoma dvigovati.   Jaz pečem nekaj minut na 50 st., nato jaz povišam temperaturo na 100, nato na 150 in nato na 180. Res se peče nekoliko dalj časa ampak hribčka na vrhu ni.user posted image

_____________________________



Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 18:16:36   
Jessy
Pekač se čisto normalno namasti in kljub temu bo torta ravna, s tem, da biskvit in kremo nalagaš v obroč, ko jo sestavljaš in najprej daš na dno vrhnjo biskvitno oblato, na vrh torte pa dno. Se pravi, kot da bi biskvit obrnila na glavo. Pa vsako oblato lepo rahlo potlači na kremi, da se je prime in že s tem boš uravnavala nivo torte.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: " Ravna " torta
16.3.2010 18:52:51   
blaža
zvesta ja čokolado tudi ja.user posted image

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: " Ravna " torta
17.3.2010 22:39:16   
kenka
Blaža: kapo dol. delaš tako lepe torte, da človek ne more verjet. glede na to, da sem firbčna kako to, da si dala ime pri Salmoneli (nisem ravno razumela)?

Imam pa še vprašanje glede ježka ... kako si naredila tiste liste okrog ježka ... delujejo kot iz smetane in imajo obliko listov. s katerim nastavkom oz. s čim?  A boš potem res dala recepte na tvojo stran? user posted image

če bi imela odprto slaščičano ... bi z veseljem kupovala pri tebi torte. čestitke. user posted image

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: " Ravna " torta
18.3.2010 14:41:27   
Nežka.
Živjo punce, ker nimam pojma kako se odpre nova temauser posted image , vas kar tukaj sprašujem, ker je tudi malo v zvezi s peko torte :-)
Namreč imam po prebranem sodeč Rp za eno slastno torto iz knjige od para Novak Smej, ampak mere so navedene v skodelicah in žlicah. OK za žlice mislim uprabiti veliko žlico (za juho jest), al se motimuser posted image , za skodelico pa res ne vem: za belo kavo/ jogurtov lonček..? Kaj naredite ve v tem primeru? Hvala in lep pozdrav.

(odgovor članu kenka)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: " Ravna " torta
18.3.2010 18:20:43   
teta torta
Nežka vseeno katero šalico uporabiš, važno je da za vsako sestavino enako. Je pa ponavadi to približna mera jogurtovega lončka, cca 2 dcl....

(odgovor članu Nežka.)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: " Ravna " torta
18.3.2010 18:24:13   
Felicita
evo, če ti kej pomaga: http://wiki.answers.com/Q/How_many_grams_are_in_a_cup

ja, načelno jest tut jogurt lonček uporabljam (je prov en dežuren za to doma), drugač pa v trgovinah dobiš tut merice prov (ponavad maš skodelico, 1/2, 1/4, 1/3, veliko žlico in malo žlico)


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu teta torta)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: " Ravna " torta
19.3.2010 9:26:44   
Nežka.
Hvala, sporočim kako mi je šlo. Nisem ravno "in the buisness", kot ste verjetno že ugotovile.user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili...
photo
Po kruhu je zadišalo v soboto, ko je v Ljubljani potekal že tradicionalni dogodek Naj Fala kruh, kjer so se zbrali ljubi...
Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?