zvesta -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 15:38:25)
|
IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: zvesta IZVIRNO SPOROČILO: blaža IZVIRNO SPOROČILO: zvesta IZVIRNO SPOROČILO: blaža Če torta ni ravna, se jo da obrezat, oz že biskvit, ko se speče. meni opsebno to ne dela problema, jo pač malo obrežem, če rata hribček na vrhu. Drugače pa so mi tudi všeč pekači z obodom, še posebaj, če je na vrhu veliko kreme. Tale vlakec Tomaqž je le spodaj malo biskvita , vse ostalo je krema in sem nardila z kvadratnim obodom, da je prišlo ravno. http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/ blaža, jaz bi pa prosila za recept za tistega ježka z marcipanom... si mi take lušte naredila... masa je kot za rumove kroglice, le da sem nato nardila kroglico iz marcipana, ovila v rumovo maso, pol dala še eno plast obarvanega zelenega marcipana in oavila v rumovo maso, kateri sem dodala mandljevo esenco, ki sem jo kupla v Tušu. Nato sem ga prelila z čokolado in malo olja, ter potresla z čokoladnimi mrvicami. Moram še malo blog uredit, pa bom še recepte napisala. V bistvu mi je opstalo veliko temnega biskvita in sem se spomnila za narest tega ježa. Je bil pa za taščo, za rd.[sm=smiley36.gif] blaža, hvala.... pa mi lahko napišeš po kerem receptu delaš rumove kroglice, prosim? ker jaz jih delam iz orehov in čokolade... pa mi za to ne bi bilo fino... uf, jaz to vedno kar iz glave na pamet delam. Biskvit namrvim, pol pa dam malo ruma, malo malo margarine, da se da ugnetet, včasih še malo kokosa,... kar mam doma.[sm=smiley36.gif] tud mi zadostuje... pri improviziranju sem talent... pa čokolado daš, a ne?
|
|
|
|