Tippi
|
Paštetka strinjam, če se organiziraš, če otroka od malega učiš, tiste osnove, je potem minimalno dela! Na žalost pa puberteta (če govorimo o otrocih) potem prinese svoje, in zamaje še tako dobronamerno vzgojo, ki jo izvajamo glede čistoče, ko so otroci majhni. Potem pa se odločiš, ali pubertetnika pustiš, da ima tako kot pač ima, čeprav ti to ni všeč, ali pa ga vsak dan teroriziraš, da mora pospravit in tako vnašaš slabo voljo, v že tako razrahljane vezi na relaciji starš - pubertetnik Jaz sem se odločila za tisto prvo. To je podobno kot z učenjem. Bolj mu govoriš, kako je to pomembno za njegovo prihodnost, manj te bo poslušal, zdaj ko je deloma dozorela v tej smeri, se gre učit sama. In s pospravljanjem je podobno. Ko vidi, da več ne gre, naredi čistko, generalko. Želela sem povedati, da ene stvari lahko naredimo po svojem merilu, po svojem okusu, sploh dokler so otroci majhni, ko enkrat pridejo v fazo, kjer je tudi kaj drugega še pomembno, poleg pospravljanja, takrat je pa malo težje "uveljavljati svojo voljo". No, ne glede na otroke, pa smo si vsi enotni. vsi imamo radi čisto, pospravljeno in urejeno. eni za to porabijo več časa, ker so bolj zahtevni, drugi porabimo manj, ker nas npr. kup nezlikanega perila ne moti, četudi je tam v omari en teden. Obstajajo pa seveda še tisti tretji, ki pretiravajo
|