Tippi -> RE: znižanje standarda pri čiščenju (19.12.2012 11:53:24)
|
Jaz tudi, ko še nisem imela otrok, sem si zaobljubila, da ne bom suženj gospodinjstvu. In tako je tudi bilo, tako je bilo, ko je bila mala majhna, tako je zdaj, ko ni več majhna, in tako bo tudi v bodoče, ko bom stara in betežna. Vsi imamo radi čisto (no, večina) in da je čisto, to ne pomeni, da mora biti laboratorij. Ne maram prostora, kjer se vse sveti, ker to meni jemlje domačnost. Ne maram teroriziranja samega sebe in tudi otroke, da s smetišnico letaš za otrokom in loviš v luftu smokije, da ne bodo zapacali ravnokar zglancanih tal. enostavno v prostoru se mora čutiti, da je živ. Pa če to pomeni majhen pajkec na stropu, ali pa nezlikan kup perila. Počisti se toliko, da je čisto (to ti pa vzame max pol ure na dan), da se človek prijetno počuti v domu kjer živi. Vse kar je več, je za moje pojme pretiravanje. Da bi pa vsak dan glancala, prala, likala, kuhala, pospravljala, mi na kraj pameti ne pride. V življenju so še druge stvari, mnogo bolj dragocene, trenutki, ki se ne vrnejo nikoli. In če te zamudim, zaradi čiščenja, se bom kesala. Tega si pač ne dovolim. Mnenja sem tudi, da četudi kakšno stvar ne postoriš takoj in jo odložiš, za dan dva, ali pa cel teden, vas bo počakala [sm=smiley36.gif] Brez skrbi.
|
|
|
|