|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   znižanje preživnine
20.10.2008 19:42:05   
lillchy123
mene pa zanima, če je kdo od vas imel izkušnjo z znižanjem preživnine? A rojstvo otroka kaj vpliva na višino? Pa da ma bivša večje dohodke?

moje sanje so se uresničile dvakrat- 6.2.2008, in 7.9.2010
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: znižanje preživnine
20.10.2008 22:53:53   
Kerensa*
Če tisti, ki plačuje preživnino, ponovno postane starš še enemu otroku, lahko zaprosi za znižanje preživnine za prvega otroka zaradi lastnih povečanih stroškov, ni pa nujno, da mu bodo to odobrili, saj sta na sodišču oba otroka enakovredna. Znižati preživnino samo zato, ker so se materi, kot skrbnici, zvišali dohodki, pa je sicer možno, je pa praksa zelo redka. Višina preživnine je namreč prednostno določena po višini dohodkov tistega, ki jo mora plačevati. Če dohodek skrbnika zadostuje cenzusu, je skorajda nepomembno, ali znaša samo 420€, kolikor je minimalna plača ali pa 4.200€. V vsakem primeru je dovolj.

(odgovor članu lillchy123)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.10.2008 23:05:27   
lillchy123
plačuje preživnino za dva otroka, zdaj pa imava še enega. In to s posebnimi potrebami. S tem, da njemu že zdaj ni ostala niti minimalna plača. Bivša pa si je tudi našla novega partnerja.
A na sodišče oddava samo vlogo, ali rabiva odvetnika ali kako?

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.10.2008 23:19:37   
Kerensa*
V bistvu ne samo vlogo, ampak mora biti kar tožba za znižanje preživnine, v kolikor se bivša ne strinja s tem oz. v kolikor se ne sporazumete... načeloma odvetnika ne potrebujeta, saj znata vidva sama najbolje povedati, kako in kaj je na stvari... ampak minimalna plača (netto) bi mu morala ostati že do sedaj, ne glede na vajinega skupnega, zdaj rojenega otroka... tožbo bi on lahko vložil že prej, kajti minimalca mu zagotavlja zakon... drugače gre za navzkrižje zakonov in jaz sem šla zaradi tega (čeprav v drugi situaciji, namreč glede očetovstva) na državno pravobranilstvo in potem tožit... nisem namrče jaz pisala zakonov... tako, da - zahteva naj minimalca, kar mu skorajda morajo odobriti (in skorajda ni razloga, da mu ne bi, v kolikor je zgleden oče, kar pomeni, da ima stike in redno plačuje), potem pa naj zaprosi še za znižanje zaradi otroka s PP... po eni strani je to nepošteno do njegovih prvih dveh otrok, saj sta dejansko enakovredna vajinemu, ampak po drugi strani pa naj njegova prva dva otroka ne bi občutila pomanjkanja, če bo preživnina sedaj 100€ namesto prejšnjih 130€, sploh pa, če ima njuna mati večje dohodke (čeprav niso merodajni).

Neposredna povezava do sporočila: 4
20.10.2008 23:20:09   
Anonimen
Napišite prošnjo, navedite povečane stročke za otroka s PP, če rabi npr. razne pripomočke, učila dodatna...user posted image poskusiti ni greh.

Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2008 23:31:47   
lillchy123
bomo probali. hvala

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?