Kerensa* -> RE: znižanje preživnine (20.10.2008 23:19:37)
|
V bistvu ne samo vlogo, ampak mora biti kar tožba za znižanje preživnine, v kolikor se bivša ne strinja s tem oz. v kolikor se ne sporazumete... načeloma odvetnika ne potrebujeta, saj znata vidva sama najbolje povedati, kako in kaj je na stvari... ampak minimalna plača (netto) bi mu morala ostati že do sedaj, ne glede na vajinega skupnega, zdaj rojenega otroka... tožbo bi on lahko vložil že prej, kajti minimalca mu zagotavlja zakon... drugače gre za navzkrižje zakonov in jaz sem šla zaradi tega (čeprav v drugi situaciji, namreč glede očetovstva) na državno pravobranilstvo in potem tožit... nisem namrče jaz pisala zakonov... tako, da - zahteva naj minimalca, kar mu skorajda morajo odobriti (in skorajda ni razloga, da mu ne bi, v kolikor je zgleden oče, kar pomeni, da ima stike in redno plačuje), potem pa naj zaprosi še za znižanje zaradi otroka s PP... po eni strani je to nepošteno do njegovih prvih dveh otrok, saj sta dejansko enakovredna vajinemu, ampak po drugi strani pa naj njegova prva dva otroka ne bi občutila pomanjkanja, če bo preživnina sedaj 100€ namesto prejšnjih 130€, sploh pa, če ima njuna mati večje dohodke (čeprav niso merodajni).
|
|
|
|